Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cum va arăta primul și singurul muzeu din Europa de Est, dedicat fotbalului. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri

Football Museum Bucharest

Football Museum Bucharest, primul muzeu din România și singurul din Europa de Est dedicat 100% fotbalului, realizat din fonduri private, primește un buget suplimentar de 400.000 de euro pe lângă investiția inițială de 1,2 milioane de euro. Investiția suplimentară este destinată achiziționării unor echipamente digitale ultraperformante, gândite să le ofere fanilor o experiență unică în cadrul muzeului, în camerele interactive dar și în spațiul bistroului.

Investiție suplimentată pentru o experiență interactivă la cel mai înalt nivel din România

Football Museum Bucharest va reprezenta o destinație de referință pe harta turismului românesc. Muzeul va oferi turiștilor o experiență 360°, unde se vor putea bucura de spații expoziționale spectaculoase, retrăind momente din istoria fotbalului cu ajutorul interacțiunilor digitale și în realitatea virtuală. De aceea, mare parte din investiția suplimentată de 400.000 de euro va merge către echipamente digitale ultraperformante, precum și către ecrane speciale și sisteme ce vor recrea atmosfera de pe stadion în incinta bistroului. La aceste evenimente vor fi invitate legende ale fotbalului românesc, dar și vedete din fotbalul internațional. Astfel, suporterii vor avea șansa să-și cunoască idolii și să urmărească meciuri alături de ei.


Ce obiecte vei putea vedea la Football Museum Bucharest

Tricouri purtate de Maradona, Hagi și brazilianul Ronaldo vor face parte din prima colecție de la Football Museum Bucharest.

Obiectivul turistic va fi un muzeu dedicat nu doar fotbalului românesc, ci și celui internațional. Fanii fotbalului vor putea vedea aici o colecție impresionantă de articole de valoare ale jucătorilor străini care au scris istorie sau ale jucătorilor români faimoși.

Câteva dintre exponatele de valoare care se vor regăsi în muzeu sunt tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984, când juca la Barcelona, tricoul purtat de Hagi la Real Madrid în sezonul 1990-1991 (varianta pe alb), tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naționalei Braziliei, semnat de dublul câștigător al Balonului de Aur, dar și de Ronaldinho și Roberto Carlos.

„La Football Museum Bucharest vom avea tricouri purtate de cei mai mari jucători din istorie. Maradona, Hagi și Ronaldo sunt doar câțiva dintre ei. Suntem entuziasmați de colecțiile care îi vor întâmpina pe vizitatori la lansare, însă vrem să mai păstram și câteva surprize, așa că nu vom divulga toate piesele de top care vor putea fi admirate în sala colecțiilor românești și în cea a colecțiilor internaționale. Mai mult, la intervale regulate de timp, vom schimba conceptul colecțiilor, precum și exponatele, astfel încât fiecare nouă vizită la FMB să fie o experiența diferită de cea anterioară", a declarat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest (foto).

Football Museum Bucharest vrea să amenajeze cel mai apreciat loc de vizionare a meciurilor

Pe lângă spațiile expoziționale, muzeul deține o cafenea, un bistro și o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor, precum și a celor care caută modalități diferite de petrecere a timpului liber în Capitală.

Toate aceste spații vor completa experiența pentru iubitorii fotbalului, iar FMB va deveni locul în care suporterii vor veni să vadă meciurile echipelor favorite. „Proiectul este rezultatul unei perioade îndelungate de consultare cu specialiști din mai multe zone, chiar și din afara sportului. Am discutat cu antreprenori din HoReCa, consultanți de business și marketing, autorități publice. 

Una dintre concluzii a fost nevoia de diversificare a ofertei turistice a Bucureștiului. Turiști străini au semnalat lipsa unei oferte consistente din partea Bucureștiului, pe care suntem convinși că proiectul nostru o va completa. Ne dorim să ne aducem contribuția cât mai rapid, dar în același timp suntem perfecționiști și vrem să fie totul la superlativ. Din acest motiv am suplimentat inclusiv bugetul de investiție cu peste 400.000 EURO, urmând a deschide porțile primului muzeu de acest tip din Europa de est în cea de-a doua jumătate a acestui an” a declarat Tiziana Gagiu, Head of Partnerships & Communications Football Museum Bucharest.

Deschiderea oficială este reprogramată pentru luna septembrie. Mai mult, ținând cont de reintrarea în normalitate și măsurile aferente aplicate în ultima perioadă, fondatorii se așteaptă la un trafic de aproximativ 200.000 de vizitatori în primele 12 luni de la deschidere, atât români, cât și străini.

Despre Muzeul Fotbalului București

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini care aleg să viziteze Bucureștiul o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fanshop, bistro și cafenea. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.

Acest articol este realizat în parteneriat cu Agenția Magic Maker Communication, care a preluat comunicarea proiectului Football Museum Bucharest.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Daca nu avem fotbal macar sa avem un muzeu. Oricum ideea cu un muzeu international este buna ca daca este sa ne uitam la realizarile echipei nationale am fi umplut 1-2 camere.
    • Like 1
    • @ Nume
      Asta ,ne lipsea ca, restul problemelor foarte importante ,urgente s-au rezolvat !!
      Pe la noi este o mentalitate gresita ,se acorda atentie maxima lucrurilor lipsite de importanta , si ptr problemele vitale se neglijeaza ,
      Replica geniala a unui medic cercetator in virusologie pe timpul pandemiei ,
      A fost intrebata de un , bolnav ?
      ---Care este cauza si ce trebuie facut ?
      ---Intrebati-l pe ronaldo ,,care primeste un milion de euro pe luna !!!
      ---Genial raspunsul medicului cercetator !
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult