Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

De Crăciun, oferă-le celor dragi cel mai bun cadou. Prezența ta caldă și zâmbitoare

Sărbătorile sunt acel moment al anului în care simțim nevoia să le oferim, mai mult decât oricând, celor din jurul nostru fericire. Suntem mai generoși decât de obicei, suntem mai atenți decât altădată la lucrurile care ne înconjoară, ne împodobim casele, alegem cu grijă cadourile, ne străduim să intuim dorințele celor pe care îi iubim și să le ducem la îndeplinire. 

Vrem cu alte cuvinte să le oferim celorlalți și nouă înșine tot ce putem mai bun, de la o mâncare delicioasă la o experiență de neuitat, de la un obiect la un zâmbet în care să punem toată dragostea noastră. Ca să ajungem acolo nu ne scutim de niciun efort. 

Facem într-o oră cât alții în zece, gonim prin magazine, stăm la cozi, cumpărăm și împachetăm, facem curățenie și decorăm casa, alegem ingredientele pentru prăjituri, frământăm și coacem. Iar în tot acest timp avem de, pe utima sută de metri înainte de mini-vacanța de iarnă câte o problemă de serviciu de rezolvat, câte un e-mail urgent de trimis, câte un telefon important de dat. 

La capătul tuturor acestor eforturi sfârșim prin a fi stresați și epuizați emoțional, iar în urma tuturor pregătirilor pe care le facem reușim să oferim mai multe obiecte, dar mai puține zâmbete. Psihologii care au studiat problema stresului de sărbători, au ajuns la concluzia că atât bărbați cât și femeile simt în perioada sărbătorilor de iarnă obligația de a face tot ce pot pentru familiile lor.

Însă cel mai prețios dar pe care cineva îl poate face persoanelor dragi din viața lui este prezența sa calmă, conștientă, zâmbitoare și iubitoare. Înainte să te dai peste cap pentru a le cumpăra celor mici jucăria perfectă, amintește-ți că, așa cum spunea autoarea americană Vicki Lansky, „întotdeauna vei fi jucăria preferată a copilului tău”.

Poți însă oferi familiei tale o experiență de neuitat de sărbători, fără a face nimic atceva decât un drum spre una dintre cochetele brutării și patiserii franțuzești Paul din România. În fiecare dintre acestea, vei intra într-o atmosferă caldă de familie, te vei încărca de energie pozitivă și vei aduce cu tine acasă gustul Crăciunului. Preparatele din gama Paul Noel, pregătite special de Paul pentru perioada sărbătorilor de iarnă, te vor ajuta să le ofer celor dragi gustul bun pe care l-ai visat, aspectul frumos, de bijuterie, și experiența unei mese de familie încărcate de înțeles și de bucuria de a fi împreună. Poți alege preparate delicioase precum Bonhome de neige brioche, brioșa din făină de grâu, unt, ou, glazură de ciocolată albă și decor de cereale cu ciocolata, Mini macarons noel, specialitate din pudră de migdale, ou, caramel cu nuci pecan, caramel sărat cu unt, castane,vanilie, cireșe amare, ciocolată cu fistic, Buchette L'Intense, tort cu cremă bavareză de ciocolată neagră , cacao, biscuiți Dacquoise, crema mascarpone, sos de caramel, sau Buche La Fabuleuse, tort cu sos de mere Boskoop, mere caramelizate, migdale, nuci, biscuiți, cremă bavareză de vanilie, caramel sărat cu unt sau Charlotte framboise, prăjitură din pișcoturi, cremă de vanilie, zmeură.

Sunt impecabile și vin cu relaxare la pachet. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult