Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

De Crăciun, oferă-le celor dragi cel mai bun cadou. Prezența ta caldă și zâmbitoare

Sărbătorile sunt acel moment al anului în care simțim nevoia să le oferim, mai mult decât oricând, celor din jurul nostru fericire. Suntem mai generoși decât de obicei, suntem mai atenți decât altădată la lucrurile care ne înconjoară, ne împodobim casele, alegem cu grijă cadourile, ne străduim să intuim dorințele celor pe care îi iubim și să le ducem la îndeplinire. 

Vrem cu alte cuvinte să le oferim celorlalți și nouă înșine tot ce putem mai bun, de la o mâncare delicioasă la o experiență de neuitat, de la un obiect la un zâmbet în care să punem toată dragostea noastră. Ca să ajungem acolo nu ne scutim de niciun efort. 

Facem într-o oră cât alții în zece, gonim prin magazine, stăm la cozi, cumpărăm și împachetăm, facem curățenie și decorăm casa, alegem ingredientele pentru prăjituri, frământăm și coacem. Iar în tot acest timp avem de, pe utima sută de metri înainte de mini-vacanța de iarnă câte o problemă de serviciu de rezolvat, câte un e-mail urgent de trimis, câte un telefon important de dat. 

La capătul tuturor acestor eforturi sfârșim prin a fi stresați și epuizați emoțional, iar în urma tuturor pregătirilor pe care le facem reușim să oferim mai multe obiecte, dar mai puține zâmbete. Psihologii care au studiat problema stresului de sărbători, au ajuns la concluzia că atât bărbați cât și femeile simt în perioada sărbătorilor de iarnă obligația de a face tot ce pot pentru familiile lor.

Însă cel mai prețios dar pe care cineva îl poate face persoanelor dragi din viața lui este prezența sa calmă, conștientă, zâmbitoare și iubitoare. Înainte să te dai peste cap pentru a le cumpăra celor mici jucăria perfectă, amintește-ți că, așa cum spunea autoarea americană Vicki Lansky, „întotdeauna vei fi jucăria preferată a copilului tău”.

Poți însă oferi familiei tale o experiență de neuitat de sărbători, fără a face nimic atceva decât un drum spre una dintre cochetele brutării și patiserii franțuzești Paul din România. În fiecare dintre acestea, vei intra într-o atmosferă caldă de familie, te vei încărca de energie pozitivă și vei aduce cu tine acasă gustul Crăciunului. Preparatele din gama Paul Noel, pregătite special de Paul pentru perioada sărbătorilor de iarnă, te vor ajuta să le ofer celor dragi gustul bun pe care l-ai visat, aspectul frumos, de bijuterie, și experiența unei mese de familie încărcate de înțeles și de bucuria de a fi împreună. Poți alege preparate delicioase precum Bonhome de neige brioche, brioșa din făină de grâu, unt, ou, glazură de ciocolată albă și decor de cereale cu ciocolata, Mini macarons noel, specialitate din pudră de migdale, ou, caramel cu nuci pecan, caramel sărat cu unt, castane,vanilie, cireșe amare, ciocolată cu fistic, Buchette L'Intense, tort cu cremă bavareză de ciocolată neagră , cacao, biscuiți Dacquoise, crema mascarpone, sos de caramel, sau Buche La Fabuleuse, tort cu sos de mere Boskoop, mere caramelizate, migdale, nuci, biscuiți, cremă bavareză de vanilie, caramel sărat cu unt sau Charlotte framboise, prăjitură din pișcoturi, cremă de vanilie, zmeură.

Sunt impecabile și vin cu relaxare la pachet. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Mihai Bălănescu - portret

Cum poți surprinde esența unui eveniment, a unui loc, a unui oraș, a unui om într-o singură fotografie? Câtă muncă și câtă pregătire, dar, mai ales, câtă pasiune este într-o fotografie care „merge drept la țintă”? Cum se găsește fotograful în locul și la timpul potrivit pentru a vedea ceea ce oamenii „obișnuiți” nu au privilegiul să vadă?

Citește mai mult

startup - Getty

„Ca să fii un viitor antreprenor de succes, fii pregătit să aloci mai mult timp pentru noua afacere decât pentru fostul loc de muncă”, spune Valentin Duță, CEO Just-Ideas, companie specializată în consultanță pentru atragerea fondurilor Start-up Nation și din programe europene. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult