Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

De Crăciun, oferă-le celor dragi cel mai bun cadou. Prezența ta caldă și zâmbitoare

Sărbătorile sunt acel moment al anului în care simțim nevoia să le oferim, mai mult decât oricând, celor din jurul nostru fericire. Suntem mai generoși decât de obicei, suntem mai atenți decât altădată la lucrurile care ne înconjoară, ne împodobim casele, alegem cu grijă cadourile, ne străduim să intuim dorințele celor pe care îi iubim și să le ducem la îndeplinire. 

Vrem cu alte cuvinte să le oferim celorlalți și nouă înșine tot ce putem mai bun, de la o mâncare delicioasă la o experiență de neuitat, de la un obiect la un zâmbet în care să punem toată dragostea noastră. Ca să ajungem acolo nu ne scutim de niciun efort. 

Facem într-o oră cât alții în zece, gonim prin magazine, stăm la cozi, cumpărăm și împachetăm, facem curățenie și decorăm casa, alegem ingredientele pentru prăjituri, frământăm și coacem. Iar în tot acest timp avem de, pe utima sută de metri înainte de mini-vacanța de iarnă câte o problemă de serviciu de rezolvat, câte un e-mail urgent de trimis, câte un telefon important de dat. 

La capătul tuturor acestor eforturi sfârșim prin a fi stresați și epuizați emoțional, iar în urma tuturor pregătirilor pe care le facem reușim să oferim mai multe obiecte, dar mai puține zâmbete. Psihologii care au studiat problema stresului de sărbători, au ajuns la concluzia că atât bărbați cât și femeile simt în perioada sărbătorilor de iarnă obligația de a face tot ce pot pentru familiile lor.

Însă cel mai prețios dar pe care cineva îl poate face persoanelor dragi din viața lui este prezența sa calmă, conștientă, zâmbitoare și iubitoare. Înainte să te dai peste cap pentru a le cumpăra celor mici jucăria perfectă, amintește-ți că, așa cum spunea autoarea americană Vicki Lansky, „întotdeauna vei fi jucăria preferată a copilului tău”.

Poți însă oferi familiei tale o experiență de neuitat de sărbători, fără a face nimic atceva decât un drum spre una dintre cochetele brutării și patiserii franțuzești Paul din România. În fiecare dintre acestea, vei intra într-o atmosferă caldă de familie, te vei încărca de energie pozitivă și vei aduce cu tine acasă gustul Crăciunului. Preparatele din gama Paul Noel, pregătite special de Paul pentru perioada sărbătorilor de iarnă, te vor ajuta să le ofer celor dragi gustul bun pe care l-ai visat, aspectul frumos, de bijuterie, și experiența unei mese de familie încărcate de înțeles și de bucuria de a fi împreună. Poți alege preparate delicioase precum Bonhome de neige brioche, brioșa din făină de grâu, unt, ou, glazură de ciocolată albă și decor de cereale cu ciocolata, Mini macarons noel, specialitate din pudră de migdale, ou, caramel cu nuci pecan, caramel sărat cu unt, castane,vanilie, cireșe amare, ciocolată cu fistic, Buchette L'Intense, tort cu cremă bavareză de ciocolată neagră , cacao, biscuiți Dacquoise, crema mascarpone, sos de caramel, sau Buche La Fabuleuse, tort cu sos de mere Boskoop, mere caramelizate, migdale, nuci, biscuiți, cremă bavareză de vanilie, caramel sărat cu unt sau Charlotte framboise, prăjitură din pișcoturi, cremă de vanilie, zmeură.

Sunt impecabile și vin cu relaxare la pachet. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult