Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Deschide, Ciolace, mormântul!

Mărcel Ciolăcu - psd

Știu că vă vine să-l înjurați pe Ilie Bolojan pentru austeritatea sângeroasă pe care tocmai ne-a anunțat-o. Ea era inevitabilă și devenise clară de anul trecut. Știam că vom ajunge aici. Mă doare gâtul de cât am vorbit la radio sau la televizor de creșterea inevitabilă a taxelor, inclusiv a TVA-ului, pe fondul cheltuirii criminale de Guvernul Ciolacu a unor bani fictivi, pe care țara nu-i producea. “Sunt bani de pensii! Seniorii noștri merită…” țipa la TV flașneta Bucura Oprescu, aterizată pe postul de ministru al Muncii, ori de câte ori cineva îndrăznea să o întrebe din ce rezerve miraculoase crește PSD-ul veniturile populației.

PSD și PNL au inventat o schemă piramidală de guvernare vânzând iluzia unor creșteri de pensii și salarii fără nicio acoperire în realitate. Deficitul creștea, campania duduia, nomenclatura petrecea.

Singurul care era pe deplin fericit, după cum se vede din imaginile de mai jos culese în ultimele luni, era și cel care ne săpa zi de zi mormântul. El și groparii lui din PSDNL.

“Nu văd niciun dezastru economic”, zicea zilele trecute acest vesel iresponsabil, care în alte vremuri ar fi răspuns penal pentru subminarea economiei naționale.

De aceea, ca să nu avem vorbe la proces, mi i-am pus pe răboj, ca Arya Stark, pe cei care ne-au adus aici:

Ciolacu

Ciucă

Câciu

Boloș

Socol

Iohannis


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mg check icon
    ..da-da, USR-ul duce greul.. Partid de fete mari care roșesc când aud de contracte cu statul, din alea cu licitațiile trucate.. Gura nu le adie a usturoi.. Motorola ? A zis cineva Motorola ? Cred că mi s-a părut..

    Altfel, numai cine nu vrea nu observă că-n mandatul lui Ciucă (2021-2023) deficitul a scăzut mereu pân-a ajuns la 5,9%.
    Dar la jumatea lui 2023 a ieșit la rampă Marcel, iar pe final de an deja eram pe o creștere vertigionoasă.
    2024 a fost ceva de genul după mine Potopul.. Și nici măcar nu i-a folosit la ceva..

    În timp ce dl.Năsui atacă guvernul Bolojan, Finanțele anunță deja efecte pozitive după anunțarea măsurilor fiscale. Scad costurile de împrumut (cu maturități mai mari de 4 ani) și ROBOR.
    Să mai amintim că ultimile măsuri au fost luate pentru că cele anterioare (cu TVA-ul de 19%) nu au fost credibile în fața Comisiei Europene și a creditorilor ?

    Poveștile cu măciuca, pe care le recită dl.Năsui, i-au fost probabil șoptite seara la culcare, de către mamițica și tati..
    Vedem de altfel, că aceste povești au căpătat ceva popularitate în rândul unor copilași ascultători..
    • Like 0
    • @ mg
      Dacă te referi la Motorola, e foarte simplu de explicat ce s-a întâmplat. Nici măcar nu trebuie să fii mare specialist în telecom. Când a fost lansată prima licitație pentru infrastructura TETRA (radiocomunicații terestre profesionale în sistem trunking), Motorola a reușit să câștige în fața altor producători. De atunci încolo, ar fi fost cam aiurea ca autoritățile statului să schimbe producătorul, pentru că ar fi fost create probleme de compatibilitate în partea de infrastructură. E ca și cum ai avea un parc de mașini de la un anumit producător, și ai derula apoi licitația pentru piese de schimb fără să menționezi cu ce producător trebuie să fie compatibile. Ok, poți lua anvelope de la orice producător dar nu piese pentru modelele respective. În schimb, pe partea de terminale radio pentru utilizatori, TETRA fiind un standard deschis, licitațiile publice au dovedit că oricine poate câștiga o licitație, că e Motorola, EADS, Sepura sau cine ar mai fabrica terminale.
      Înainte să dai cu parul, ar fi bine să înțelegi cum se construiește o rețea telecom la nivel național sau care sunt regulile pentru licitații publice când vine vorba de extinderea și/sau modernizarea unor sisteme existente.
      • Like 0
    • @ Andrei Tarlea
      mg check icon
      ..domnule, nu țin minte ca-ntre noi să fi fost vreun gentlement's agreemnet prin care să cădem de acord să ne tutuim. Eu unul prefer formulele de politețe.

      Cred că v-am mai spus că-ncerc să evit, pe cât posibil, să vă lezez simpatiile pro-USR. Dar din ce-mi spuneți aici, se pare că nu cunoașteți prea multe detalii despre afacerea Motorola, care a ținut pagina întâi cu ani în urmă.

      Uitararea e omenească și uneori necesară. Dacă sunteți curios, vă puteți împrospăta memoria din online.
      Eu vă spun doar că dosarul penal s-a prescris, iar pacienții au rămas negustori cinstiți.
      Toate cele bune.
      • Like 0
    • @ mg
      Scuze dacă v-am lezat simțămintele tutuindu-vă, în ultima vreme se împuținează comentatorii care să merite respect pe republica.ro
      Revenind la Motorola, headline-ul anumitor publicații poate avea multe interese în spate. Radiocomunicațiile sunt un domeniu în care am lucrat peste 35 de ani și știu ce vorbesc. Propaganda nu mă impresionează.
      Să nu-mi spuneți că dacă vi se termină cartușul cu toner de la imprimanta HP o să cumpărați unul de la Canon – că poate se potrivește – sau mai știu eu de la ce alt producător.
      Ca să nu fiți supărat, vă dau și eu un link, sper să vă placă:
      https://www.youtube.com/watch?v=9Gnu9u2Owms&list=RDvwLouuYSveM&index=14
      • Like 0
    • @ Andrei Tarlea
      mg check icon
      ..în regulă. Am devenit poate prea sensibil la modul de adresare, tocmai din cauza unor comentatori de pe Republica, deși apreciez libertatea de exprimare de aici. Libertate de care mai abuzez și eu din când în când. E în mine o bestie care mai evadează uneori..

      Revenind, o lăsăm așa cum ziceți. Apreciez competențele dvs pe domeniul respectiv și nu numai. În rest, cum v-am mai spus. Fiecare cu piesele sale.
      Nu fac nici activism de partid și nici nu sunt disperat după mici și patetice victorii pe Republica. V-am spus ce v-am spus, doar pentru că m-ați interpelat.

      Și-am ajuns la ce-mi place cel mai mult.. :))
      Superb videoclipul. Cât despre piesa celor de la Pink Floyd, ce-ar mai fi de comentat..
      Dar are și o "sorcovă" plasată de Nuutti Kataja.. Putin - Modern Dark Ages.
      El se referă cred la volumul scos de Dina Khapaeva în 2023, intitulat "Putin's Dark Ages"
      Coincidență, tot din 2023 e și volumul apărut la Humanitas, "Cartea neagră a lui Vladimir Putin", scrisă de Stephane Curtois și Galia Ackerman

      Eu unul am citit, pe tema asta "Omul fără chip", scrisă de Masha Gessen și apărută la noi în 2012, la editura Pandora, în traducerea lui Bogdan Perdivară. Sper să pun mâna și eu pe cele două de mai sus și v-o recomand, cu căldură, pe a treia.

      Revenind la muzică, parc-aș merge pe "Machine Messiah" :

      https://www.youtube.com/watch?v=a_8h4fJUrnk
      • Like 0
    • @ mg
      Mulțumesc pentru recomandări! Ascensiunea lui Putin este o temă interesantă.
      Acum citeam ultimul jurnal al lui Mircea Cărtărescu (2018-2024). Este în așteptare și ceva de Masha Gessen (The Future Is History, din 2017).
      Cât despre cântarea lui Andrieș atât de bine nimerită, am savurat direct de la sursă (dl. Francisc).
      • Like 0
    • @ Andrei Tarlea
      mg check icon
      ..da, istoria care se cam repetă..
      Am observat c-ați savurat deja Iubesc partidul, așa că am schimbat-o pe Yes, în ultimul comentariu..
      Sper să vă placă.
      • Like 1
  • Domnii mei , din 90' incoace , romanii au votat PSD perpetuu, asa ca nici un guvern n-a putut face nimic fara sa faca blat cu PSD. Cand a incercat Basescu sa-i mai sparga, PNL/Antonescu + PNL/Tariceanu si-au reunit eforturile sa-l suspende. Dupa aia am avut numai guverne papagalice si a venit Dragnea pe callul alb sa castige 40+% . Dupa care ne-a aratat ce poate. Nici Dancila n-a fost deajuns si romanii au votat mai departe PSD. Acum nimeni nici usturoi , n-a mancat nici gura nu-i miroase. Dupa ce i-am votat pe PSD , 30 de ani ca niste imbecili , ne plangem ca suntem victime. PNL e si el plin de borfasi care acum nu-i taie beregata lui Bolojan , numai pentru ca nu au nici un interes sa iasa in fata la vremuri grele. Macar la PNL , borfasii au facut un pas in spate. La PSD e la fel si va fi la fel. Mai sunt PSD-istii reciclati , suveranistii de azi ... mai rai ,mai prosti si mai lacomi decat PSD Ciolacu. Acum o sa scoata Bolojan si Nicusor castanele din foc si dupa aia la urmatoarele alegeri PSD + AUR = LOVE si castiga cu 65% alegerile. Asta-i viata la romani.
    • Like 4
  • RazvanP check icon
    Problem este că NU este austeritate ci jaf la drumul mare. Nu se taie cheltuielile, se măresc taxele și atât. Era mai onestă o tăiere a salariilor bugetarilor cu 25% pe model Boc, ar fi rezolvat mai multe și ar fi fost primită mai bine de populație. Așa e doar o nouă spoliere, fură de la cei care muncesc ca să dea în continuare trântorilor!
    • Like 1
    • @ RazvanP
      Normal că e jaf la drumul mare, la ce te așteptai? La lapte și miere? Dar auzi ce spui: ”Era mai onestă o tăiere a salariilor bugetarilor cu 25% pe model Boc, ar fi rezolvat mai multe și ar fi fost primită mai bine de populație.” Chiar așa? Așa îți amintești tu, că erau oamenii prea bucuroși de tăieri? Păi hai să ne gândim un pic. Reducerea cu 25% a veniturilor nu înseamnă reducerea cu același procent a nivelului de trai. Înseamnă mult mai rău. De ce? Fiindcă oamenii, familiile, au niște cheltuieli obligatorii la un moment dat. În primul rând creditele. Apoi facturile. A propos, toate astea vor crește oricum, în orice variantă. Deci dacă cineva dă să zicem 50% pe cheltuielile obligatorii pentru el, râmân 50%. Dacă tu îi iei 25% însemnă reducerea la JUMĂTATE a nivelului de trai, fiindcă din banii ăia trăiește omul efectiv, cu cheltuielile de zi cu zi. Dar pe vremea lui Băse, pe lângă cei 25% s-au mai tăiat și sporurile. Iar la unele instituții salariul era modest și era completat tacit cu sporurile respective. Vezi așadar că orice reducere a veniturilor e de fapt dramatică pentru oamenii care trăiesc în aceste vremuri de rahat. Desigur o să-mi spui că cine îi pune pe fraieri să-și facă credite, că e vina lor că nu sunt prevăzători. Asta ar fi o atitudine nedreaptă. Nu e vina oamenilor că au parte numai de imbecili și hoți și răuvoitori la conducere. Astăzi dacă nu îți faci un credit nu prea poți să faci nimic din salariul lunar. Iar dacă aștepți bătrânețea pentru a-ți lua o locuiță sau o mașină, chiar e.... degeaba. Însă probabil tu judeci în mod partizan. Privații sunt ”ombilicus mundi”, bugetarii să moară, treaba lor....
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      Ia vezi cât au crescut cheltuielile cu veniturile bugetarilor anul trecut? Dar in anii anteriori? Dacă se taie 25% practic se ajunge la nivelul din 2023 de când a preluat Ciolacu ciolanul. Nu ar fi nicio tragedie pentru că nu prea mulți și-au făcut credite de atunci.
      Ar fi trebuit tăiat întregul buget alocat veniturilor bugetarilor cu 25% iar apoi fiecare decide ce se întâmplă la el în instituție. Ori dă afară, ori rămân salariile tăiate ori ceva între. Și uite așa se rezolvă mai multe dintr-o dată pentru că dacă nu își îndeplinește obiectivele zboară și respectivul.
      • Like 1
    • @ Mihai
      Și inflația însumată cât a fost în perioada asta? Statul ar vrea și se bucură să strângă la buget o valoare mai mare dar ar vrea să plătească oamenilor salarii la fel sau chiar diminuate? Vrem să rămână veniturile numeric la fel în timp ce prețurile au explodat pur și simplu? Asta ar însemna implicit o reducere a nivelului de trai din motive care nu țin de oamenii simpli, ci de proasta guvernare a aleșilor noștri.
      • Like 0
    • @ RazvanP
      Mhai Nai check icon
      Asta pentru ca in timp ce PNLSD isi facau legi de protectie, poporul se bucura de mici si sarmale. Acum, sa dai cu legile de pamant e putin mai complicat. Daca nu-i cap...
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      Una este inflația și alta este deficitul bugetar. Dacă ai preluat ciolanul cu deficit bugetar de 5,6% nu te apuci să masare și cheltuielile că ai inflație ci le menții la un nivel cât să nu crească deficitul. Dacă lucrezi în privat și firma nu îți mărește salariul deși e inflație, tu îți crești cheltuielile conform cu inflația, nu? Și te duci la bancă și îți faci credit de consum că nu poți fără băutură și țigări și pe deasupra îți mai angajezi și menajeră. Cam ăsta este comportamentul, că statul a angajat și 200.000 de bugetari.
      Eu nu zic să nu crească saricile dar în anumite limite iar numărul de bugetari să fie și el adecvat activităților și necesităților, pe criterii de competență, nu pe criterii politice cum este acum după care să mirăm de rezultate. Dacă apar probleme economice, nu este direct vina oamenilor simpli dar de decontat tot ei o vor face pentru că politicul are grijă de ai lor, de speciali și de esențiali.
      O vină indirectă însă totuși există și anume inepția de a vota PSDhAUR, PSDPolPOT și PSDSOS pentru a scăpa de PSD. Acum trebuie plătite oalele sparte de partidul stat iar nota de plată va fi facturată mediului privat în principal, mici ajustări la bugetari și sinecuriștii obsceni, apoi nimic în afară de taxe și iarăși taxe.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      ove check icon
      Lucrez intr-un parc industrial.In timp ce bugetarii au primit anul trecut o marire medie de 22-24 procente, la noi la firma am primit o marire de 1,6%.La firma din stanga noastra nu s-a marit nimic iar la cea din dreapta nu s-a marit salariul,au lucrat doar 4 zile pe saptamana din lipsa de comenzi si acum se dau someri acolo,cam 10% dintre ei.In ultimul an am avut probleme de sanatate,am umblat mult pe la doctori ,multi fiind de la stat.Deasemenea anumite treburi m-au facut sa am de a face cu cei de la primarie ,politie si oficiul de cadastru.Nu am cum sa descriu experienta.Absolut umilitoare poate.O sa spun doar atat-nu sunt destule injuraturi in limba romana ca sa ma pot racori,sa ma pot calma.Din cauza programului lor de femei gravide am plecat de atatea ori de la munca, ca aproape am ramas fara zile de concediu.Unui gardian de la politia locala pe care il cunosteam i s-a facut mila de mine si m-a sfatuit sa il caut pe d-ul M ,nu in primarie ci pe la terasele din fata primariei.Nu are rost sa mai continui,cred ca intelegeti ideea.Pai pe astia vreti sa ii plangem ca au ramas fara sporul de conditii vatamatoare?Serios?Era curent pe terasa?Oricat le-ar taia, ce le ramane este prea mult.Si nu iti fie frica ,cred ca nu o sa intre in ei prea tare.Tot in capul celor de la privat se vor sparge toate.
      • Like 1
    • @ Mihai
      Ai spus corect aproape tot, dar până la ultimul paragraf. Poate nu ai înțeles, dar AUR NU a fost niciodată la guvernare, deci NU poate fi de vină pentru situația mizerabilă din prezent. În rest, toți cei care sunt acum la guvernare au mai fost, inclusiv USR-ul. Îi reamintesc: PSD, PNL, USR, UDMR. Tu vezi nenorocirile pe care le-au făcut aceștia și le vezi corect. Numai că îți îndrepți înjurăturile (îndreptățite, desigur) în direcția greșită. Adică spre cei care chiar n-au nicio treabă cu nenorocirile prezentului. Dar care ar fi putut să le rezolve dacă ar fi ajuns la guvernare, fiindcă au o abordare TOTAL DIFERITĂ de ceilalți, nu mai intru acum în detalii că n-are rost. Tu rămâi cu opiniile tale, până te va scutura realitatea.
      • Like 0
    • @ ove
      Spui corect ce spui. La privat viața e grea, la bugetari mai puțin. Dar asta în medie. Există să știi și bugetari care lucrează pe rupte. Nu zic că întotdeauna e și utilă și eficientă munca lor, dar oamenii lucrează, că așa trebuie, așa sunt obligați de reglementările birocratice în vigoare. Situațiile descrise de tine sunt reprobabile, dar nu peste tot stau lucrurile așa. De regulă nu oricine intră ca funcționar într-o instituție, ci cei care ori au vreo pilă politică ori dau șpagă. Astfel de oameni erau probabil și cei cu care v-ați intersectat. În schimb în alte locuri există bugetari onești, muncitori, fără pile, fără sinecuri etc Și dacă e să fim cinstiți nici la privat nu lucrează numai sfinți. Probabil ați avut de-a face cu furnizori de servicii de tot felul sau muncitori și nu mereu au fost impecabili. Eu, în general vorbind, sunt împotriva acestei antagonizări bugetari versus privați. Fiecare parte are bunele și relele sale. Trebuie rezolvate ABUZURILE, NESIMȚIRILE, SINECURILE, AVANTAJELE NEMERITATE, dar....Această antagonizare, această ură e nefastă. A pornit de pe vremea lui Băsescu. Ar trebui să înțelegem că deși există mulți sinecuriști nesimțiți, cu salarii nesimțite, pensii speciale nesimțite, bonusuri nesimțite, diverse avantaje (cei din justiție sunt culmea culmilor) totuși cei mai mulți dintre noi, atât privați cât și bugetari, ne spetim ca sclavii pentru o pâine. Cui folosește falia asta din societate, ca și celelate falii (tineri-bătrâni, orășeni-țărani, cei cu școală multă-cei cu școală puțină, nicușoriști-auriști etc etc)? Noi muncim cinstit și ne sfădim între noi în timp ce ”stăpânii” noștri de la conducere își râd în barbă și își freacă mâinile bucuroși că nu suntem uniți, deci nici periculoși pentru scaunele lor. Suntem ca sclavii care se ceartă ca fraierii între ei. În felul ăsta nu vom obține niciodată nimic. Numai prin unire câștigăm forță în fața baștanilor nesimțiți, hoți și corupți de vârful statului. Acolo, la vârf e marea problemă. De acolo vine răul. Peștele de la cap se împute....
      Vă urez sănătate și toate cele bune.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      Vai de abordarea lor cu tot felul de securiși reșapați și o grămadă de prostani. Ăia schimb sigur ceva în bine.că dar asta e soluția, să aduci alții mai prosti. Vin cu industria calului și cu înțelepciunea rusească. Nu, merci. Am văzut ce au făcut extremiștii în istorie și nu trebuie repetat așa ceva.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      Curios cum toți dăm de astfel de bugetari iar cei harnici și cinstiți sunt un mit. Comparația cu firmele private nu ține că acolo imediat îi tai finanțarea, însă cu statul trebuie să emigrezi.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Hai ca asta este misto, dar sincer sa fiu de la dumneata nu ma surprinde . AUR este un partid mosit de PSD-isti marginalizati si de oportunisti cu experienta ZERO. Singurii mesteri ( mai cu experienta politica si "economica") din AUR sunt baietii din vechea garda a PSD ca de exemplu Petrisor Peiu . Pai Nea Peiu a guvernat si a fost prin CA-uri ale companiilor de stat , cat tot USR la un loc. Ca sa nu mai vorbim de revolutionarul domn Lulea al carui socru este Ticu Costandache PSD-ist si frate de cruce cu nimeni altul decat Marian Oprisan. Daca ne uitam la sustinatorii din privat vedem numai "epoleti de securitate si SIE" sau pur si simplu infractori care au jefuit in liniste deci complici ai guvernarilor PSD , ca de exemplu cuplul odios Gusa + Maricel Pacuraru.
      Pai cu astia incep sa-l regret pe Georgescu cu mercenarii si albinele lui.
      • Like 0
  • România trăiește într-o minciuna aproape permanenta de 35 de ani. Adică de când Iliescu proclama cu emfază că o să ne arate el adevăratul comunism- și ne-a arătat... A urmat jaful economic național, presărat cu mineriade, Caritas-uri și FNI -uri, bănci falimentate, guverne incompetente, corupție generalizată, formarea noii clase politice nationale- adică mafia în varianta românească. Cum ne-or fi primit în NATO și UE nu știu, probabil de milă... și atât au așteptat vreo 5, 6, 7 milioane de români care au ales calea exilului. Și a mai venit și Covidul, că asta mai lipsea , tocmai când părea că e un pic mai bine și, după opinia mea,a afectat creierele multora, metaforic vorbind.
    Ce vreau să spun- nu numai cei menționați în articol pot fi acuzați de situația actuală. Avalanșa minciunii naționale a pornit de foarte multă vreme, întreținută succesiv de majoritatea guvernelor postdecembriste, lista celor vinovați e mult mai mare. Și ce e mai dureros- probabil niciunul nu va răspunde penal. Așa cum ne-am obișnuit, tot cei mulți-și slabi-vor avea de suferit...
    • Like 2
    • @ Christian
      Foarte corect ce spuneți, am doar o observație. În NATO am fost primiți conform unei decizii strategice, calculate. Iar în UE nu am fost primiți de milă, ci fiindcă a existat ȘI un interes din partea UE. Asta n-ați prins-o. Că e avantajos pentru unii bogați din UE să aibă sub tutela lor o țară bogată în resurse dar slabă, cu conducători corupți, prin care îți poți realiza toate interesele economice. Mai pe românește spus, o poți spolia cât vrei tu și poți să faci ce vrei cu ea.
      • Like 0
  • Domnilor, nu mai propagati aberatii! Cresterea taxelor nu e inevitabila. Este luata pt ca nu se vor a fi analizate asa zisele investitii ale statului, care sunt cam toate facute la niste suprapreturi de lesini daca le vezi, plus alte achizitii aiurea. S-ar putea taia zeci de miliarde de lei de la 'investitii' si sa nu se simta in bunastarea romanior pt ca sunt preturi umflate sau tot felul de constructii fara rost! Mai puneti si tpt felul de programe de dat bani moca in buzunarul unora din buzunarul tuturor (StartupNation, 'Eficienta' Energetica si termopane, Panouri solare, etc) si vedeti cum se poate reduce perfect deficitul fara sa jupuim consumatorii si capitalul!
    • Like 4
    • @ Daniel Ardelean
      fan CTP check icon
      cam aici e problema mare. nu la salarii, ci la achizitii. un bic sa coste cat un parker? despre "eficienta"..acum 5 ani am pus 10kw/6stocare, pe banii mei. acum2 ani l-am insris pe un vecin in program pentru 3. anul trecut l-am inscris pe altul pentru 6kw. surpriza a fost sa constat ca ala cu 6 a platit mai mult decat mine in conditiile in care materialele au scazut sub 50%. oare cine e acreditat?
      • Like 1
  • fan CTP check icon
    eeee. asa da.abia acum inteleg cum vine aia cu "mortul e de vina". chiar il compatimesc pe bolojan ca s-a trezit si el cu "greaua mostenire". el, un om simplu, de "buna credinta", un inginer care mareste debitul apei sa umple un ciur, si dupa aia vede el de unde ia bani de apa.
    • Like 0

Îți recomandăm

Imagine Micul Geniu

„În acel moment, tânărul din familie, un băiat de 17 ani, ne-a spus cu voce joasă: „Știți… am 17 ani și până acum nu am văzut niciodată cum arată lumina în casa mea.”

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Grădina Dedesign

Atunci când locuiești la casă sau ai acces la o curte ori o terasă, ai deja o resursă valoroasă pe care mulți o invidiază: un spațiu sub cerul liber, care poate deveni o adevărată extensie a casei tale. Dar cum îl transformi într-un loc în care să te simți cu adevărat bine, să-ți încarci bateriile și să te bucuri de vară așa cum ai face-o într-o stațiune cochetă? Răspunsul stă în câteva alegeri inspirate de design, un pic de planificare și mai ales, în dorința de a crea o atmosferă care să-ți semene.

Citește mai mult

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult