Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Diego Maradona - (Foto: Alejandro Pagni / AFP / Profimedia)

Foto: Alejandro Pagni/ AFP/ Profimedia

Diego Armando Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, anunță publicația argentiniană Clarin.

La începutul acestei luni, Maradona fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Argentina a declarat trei zile de doliu național. Autoritățile argentiniene au anunțat organizarea de funeralii ca pentru un șef de stat.

Maradona a câștigat împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat cu Napoli două titluri în Seria A.

În 1991, Diego Maradona a fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină. În 2005, a suferit o operație chirurgicală la nivelul stomacului, pentru a opri creșterea sa în greutate. După ce ar fi depășit dependența de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

În octombrie 2008, Maradona a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei, pe care a condus-o până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult