Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Diego Maradona - (Foto: Alejandro Pagni / AFP / Profimedia)

Foto: Alejandro Pagni/ AFP/ Profimedia

Diego Armando Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, anunță publicația argentiniană Clarin.

La începutul acestei luni, Maradona fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Argentina a declarat trei zile de doliu național. Autoritățile argentiniene au anunțat organizarea de funeralii ca pentru un șef de stat.

Maradona a câștigat împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat cu Napoli două titluri în Seria A.

În 1991, Diego Maradona a fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină. În 2005, a suferit o operație chirurgicală la nivelul stomacului, pentru a opri creșterea sa în greutate. După ce ar fi depășit dependența de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

În octombrie 2008, Maradona a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei, pe care a condus-o până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult