Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Diego Maradona - (Foto: Alejandro Pagni / AFP / Profimedia)

Foto: Alejandro Pagni/ AFP/ Profimedia

Diego Armando Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, anunță publicația argentiniană Clarin.

La începutul acestei luni, Maradona fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Argentina a declarat trei zile de doliu național. Autoritățile argentiniene au anunțat organizarea de funeralii ca pentru un șef de stat.

Maradona a câștigat împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat cu Napoli două titluri în Seria A.

În 1991, Diego Maradona a fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină. În 2005, a suferit o operație chirurgicală la nivelul stomacului, pentru a opri creșterea sa în greutate. După ce ar fi depășit dependența de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

În octombrie 2008, Maradona a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei, pe care a condus-o până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult