Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Diego Maradona - (Foto: Alejandro Pagni / AFP / Profimedia)

Foto: Alejandro Pagni/ AFP/ Profimedia

Diego Armando Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, anunță publicația argentiniană Clarin.

La începutul acestei luni, Maradona fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Argentina a declarat trei zile de doliu național. Autoritățile argentiniene au anunțat organizarea de funeralii ca pentru un șef de stat.

Maradona a câștigat împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat cu Napoli două titluri în Seria A.

În 1991, Diego Maradona a fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină. În 2005, a suferit o operație chirurgicală la nivelul stomacului, pentru a opri creșterea sa în greutate. După ce ar fi depășit dependența de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

În octombrie 2008, Maradona a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei, pe care a condus-o până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult