Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dr. Beatrice Mahler: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Beatrice Mahler

 Foto: Inquam Photos / George Călin

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a declarat marţi la Digi24 că „vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună” şi dacă lucrurile continuă în această direcţie, „şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, referindu-se la cazurile de COVID-19, scrie News.ro.

„Dacă am avea locuri în terapie intensivă, numărul pacienților din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienți cu forme severe în secție, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistență în terapie intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienții noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Intensivă”, a spus medicul.

Întrebată dacă, în opinia sa, în Bucureşti, ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: „Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creștere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv o fetiţă cu vârsta sub un an, din judeţul Mureş, cu mai multe afecţiuni asociate. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mama omida si a intrat in atributiuni !
  • Like 0
 • Dan check icon
  Poate ar fii foarte bine ,daca , autoarea articolului ,ar face o ,dedicatie , lui ,ala al tomisului ,, Inalt, si smecherul teoctistul spagoveanu , '
  -- Poate resuseste ,autoarea , sa-l ,aduca cu picioarele pe Pamant , caci ,acum mIntea lui pluteste undeva ,. unde nci el nu stie !
  • Like 0
 • La prostul renume al sanatatii publice in Romania vine media si toarna constant gaz pe foc, baga groaza in oameni gen picatura chinezeasca. Si uite asa ajung saracii oameni sa apeleze la serviciile medicale mult prea tarziu fie ca este vorba de Coronavirus fie de altceva. Din prea mare grija pentru sanatatea noastra a tuturor, fireste, Sa nu mai vorbim ca in lunile de iarna imunitatea scade(de unde soare pentru supervitamina D, fructe si legume proaspete, etc) asta ca o regula. De aici si mortalitatea crscuta in primavara printre varstnici sau cei bolnavi.
  • Like 3
 • Corina check icon
  Degeaba. Zidul de plumb dintre cele două lumi rămâne, cum spun medicii ATI de la Oradea. libertatea.ro/stiri/fotoreportaj-miezul-cosmarului-covid-medicii-ati-oradea-apel-disperat-compatriotii-lor-3279835
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult