Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dr. Beatrice Mahler: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Beatrice Mahler

 Foto: Inquam Photos / George Călin

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a declarat marţi la Digi24 că „vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună” şi dacă lucrurile continuă în această direcţie, „şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, referindu-se la cazurile de COVID-19, scrie News.ro.

„Dacă am avea locuri în terapie intensivă, numărul pacienților din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienți cu forme severe în secție, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistență în terapie intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienții noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Intensivă”, a spus medicul.

Întrebată dacă, în opinia sa, în Bucureşti, ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: „Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creștere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv o fetiţă cu vârsta sub un an, din judeţul Mureş, cu mai multe afecţiuni asociate. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mama omida si a intrat in atributiuni !
    • Like 0
  • Poate ar fii foarte bine ,daca , autoarea articolului ,ar face o ,dedicatie , lui ,ala al tomisului ,, Inalt, si smecherul teoctistul spagoveanu , '
    -- Poate resuseste ,autoarea , sa-l ,aduca cu picioarele pe Pamant , caci ,acum mIntea lui pluteste undeva ,. unde nci el nu stie !
    • Like 0
  • La prostul renume al sanatatii publice in Romania vine media si toarna constant gaz pe foc, baga groaza in oameni gen picatura chinezeasca. Si uite asa ajung saracii oameni sa apeleze la serviciile medicale mult prea tarziu fie ca este vorba de Coronavirus fie de altceva. Din prea mare grija pentru sanatatea noastra a tuturor, fireste, Sa nu mai vorbim ca in lunile de iarna imunitatea scade(de unde soare pentru supervitamina D, fructe si legume proaspete, etc) asta ca o regula. De aici si mortalitatea crscuta in primavara printre varstnici sau cei bolnavi.
    • Like 3
  • Corina check icon
    Degeaba. Zidul de plumb dintre cele două lumi rămâne, cum spun medicii ATI de la Oradea. libertatea.ro/stiri/fotoreportaj-miezul-cosmarului-covid-medicii-ati-oradea-apel-disperat-compatriotii-lor-3279835
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult