Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dr. Beatrice Mahler: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Beatrice Mahler

 Foto: Inquam Photos / George Călin

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a declarat marţi la Digi24 că „vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună” şi dacă lucrurile continuă în această direcţie, „şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, referindu-se la cazurile de COVID-19, scrie News.ro.

„Dacă am avea locuri în terapie intensivă, numărul pacienților din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienți cu forme severe în secție, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistență în terapie intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienții noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Intensivă”, a spus medicul.

Întrebată dacă, în opinia sa, în Bucureşti, ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: „Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creștere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv o fetiţă cu vârsta sub un an, din judeţul Mureş, cu mai multe afecţiuni asociate. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mama omida si a intrat in atributiuni !
  • Like 0
 • Dan check icon
  Poate ar fii foarte bine ,daca , autoarea articolului ,ar face o ,dedicatie , lui ,ala al tomisului ,, Inalt, si smecherul teoctistul spagoveanu , '
  -- Poate resuseste ,autoarea , sa-l ,aduca cu picioarele pe Pamant , caci ,acum mIntea lui pluteste undeva ,. unde nci el nu stie !
  • Like 0
 • La prostul renume al sanatatii publice in Romania vine media si toarna constant gaz pe foc, baga groaza in oameni gen picatura chinezeasca. Si uite asa ajung saracii oameni sa apeleze la serviciile medicale mult prea tarziu fie ca este vorba de Coronavirus fie de altceva. Din prea mare grija pentru sanatatea noastra a tuturor, fireste, Sa nu mai vorbim ca in lunile de iarna imunitatea scade(de unde soare pentru supervitamina D, fructe si legume proaspete, etc) asta ca o regula. De aici si mortalitatea crscuta in primavara printre varstnici sau cei bolnavi.
  • Like 3
 • Corina check icon
  Degeaba. Zidul de plumb dintre cele două lumi rămâne, cum spun medicii ATI de la Oradea. libertatea.ro/stiri/fotoreportaj-miezul-cosmarului-covid-medicii-ati-oradea-apel-disperat-compatriotii-lor-3279835
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult