Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dr. Beatrice Mahler: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Beatrice Mahler

 Foto: Inquam Photos / George Călin

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a declarat marţi la Digi24 că „vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună” şi dacă lucrurile continuă în această direcţie, „şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, referindu-se la cazurile de COVID-19, scrie News.ro.

„Dacă am avea locuri în terapie intensivă, numărul pacienților din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienți cu forme severe în secție, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistență în terapie intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienții noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Intensivă”, a spus medicul.

Întrebată dacă, în opinia sa, în Bucureşti, ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: „Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creștere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv o fetiţă cu vârsta sub un an, din judeţul Mureş, cu mai multe afecţiuni asociate. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mama omida si a intrat in atributiuni !
  • Like 0
 • Dan check icon
  Poate ar fii foarte bine ,daca , autoarea articolului ,ar face o ,dedicatie , lui ,ala al tomisului ,, Inalt, si smecherul teoctistul spagoveanu , '
  -- Poate resuseste ,autoarea , sa-l ,aduca cu picioarele pe Pamant , caci ,acum mIntea lui pluteste undeva ,. unde nci el nu stie !
  • Like 0
 • La prostul renume al sanatatii publice in Romania vine media si toarna constant gaz pe foc, baga groaza in oameni gen picatura chinezeasca. Si uite asa ajung saracii oameni sa apeleze la serviciile medicale mult prea tarziu fie ca este vorba de Coronavirus fie de altceva. Din prea mare grija pentru sanatatea noastra a tuturor, fireste, Sa nu mai vorbim ca in lunile de iarna imunitatea scade(de unde soare pentru supervitamina D, fructe si legume proaspete, etc) asta ca o regula. De aici si mortalitatea crscuta in primavara printre varstnici sau cei bolnavi.
  • Like 3
 • Corina check icon
  Degeaba. Zidul de plumb dintre cele două lumi rămâne, cum spun medicii ATI de la Oradea. libertatea.ro/stiri/fotoreportaj-miezul-cosmarului-covid-medicii-ati-oradea-apel-disperat-compatriotii-lor-3279835
  • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult