Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Din culisele pregătirilor pentru mitingul PSD. Președintele CJ Hunedoara a solicitat CFR suplimentarea garniturilor către București

Miting PSD - Foto: George Popescu

(Foto: George Popescu)

Pregătirile pentru mitingul PSD de sâmbătă seara anunțat de Liviu Dragnea sunt în toi. Partidul și-a mobilizat oamenii din teritoriu care au început să promită bani, mese calde, transport asigurat pentru a trimite cât mai multe persoane la acțiunea care va avea loc în Piața Victoriei. 

În Hunedoara, președintele Consiliului Județean a trimis o solicitare către conducerea Regionalei CFR Timişoara să suplimenteze graniturile de tren care pleacă spre Bucureşti din Simeria în data de 8 iunie 2018. În trenuri ar urma să fie îmbarcaţi peste trei mii de „voluntari” pentru mitingul organizat de PSD, potrivit Ancheta de Hunedoara.

Pe de altă parte, secretarul general PSD, Marian Neacşu, întrebat la Digi24 de ce a fost aleasă ora 20:00 pentru acțiunea de protest, a răspuns că au existat mai multe variante, dar în final s-a decis că aceasta ar fi ora cea mai potrivită pentru a nu îngreuna traficul.

„Probabil va ţine o oră, o oră şi jumătate şi noi ne organizăm astfel încât un număr foarte important de colegi să ajungă în timp util la miting. De ce ora 20? Din datele avute până în momentul ăsta, e cea mai potrivită oră pentru a încurca cât mai puţin şi circulaţia pe parcurs şi în Bucureşti. Am avut mai multe variante de ore. Am avut în atenţie mai multe date, în orice altă zi ar fi fost avantaje şi dezavantaje", a spus Marian Neacșu la Digi24.

Grupul civic Geeks for Democracy a lansat site-ul mitingcujapca.ro, unde cei care au resimțit presiuni din partea unor persoane din administrația locală ca să participe la miting sunt invitați să dea detalii. 

Redăm câteva mesaje de pe mitingcujapca.ro:

* „Angajatii de la Teldrum sunt obligati sa isi ia toata familia si sa vina la miting,daca un singur angajat nu este prezent cu toata familia,a doua zi este dat afara"

* „Ni s-a spus ca daca nu participam adio ajutor social. Ni s-a spus ca ne da o masa calda si 50 de lei"

* „Se scot angajatii de la Protectia Copilului Vrancea. Directoarea institutiei este Daniela Nicolas si este sotia Primarului de la Odobesti care face parte din partidul PSD."

* „Directivele au venit de la DGASPC Bc și vizează mai multi angajați ai direcției. Au fost făcute liste pe care au fost înscriși cel puțin 10-15 salariați ai fiecărei unități din subordine. Dacă cineva îndrăznește să sufle o vorbă despre aceste "obligații" este amenințat voalat cu pierderea locului de muncă."

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că nu e vorba de un miting de susținere a Guvernului sau a premierului Viorica Dăncilă, ci un miting de apărare a justiției, un miting împotriva „terorii” care ar fi instaurate de instituțiile de forță.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo! De trei ori bravo! Somnul constiintei naste monstri. Tatucul I.V.Stalin ar fi mandru de noul "tatuc" - Nea Livache. Demn de admirat si de studiat. In 2016 s-a mobilizat exemplar, a pus in miscare masina de vot de tip PCR-FSN-PDSR-PSD si ... nu a castigat el. Am pierdut noi. Prin lene delasare si scarba provocata de politicieni nu ne-am mobilizat. Am zis ca mai rau de atat nu se poate. Uite ca se poate. Acum va fi o demonstratie de forta de genul "Uite fraierilor v-am tras-o si inca mai pot". Chiar daca nu va fi cifra scontata de participanti se va trambita cifra de 400 de mii ca o vor crede si cei ce au fost acolo.Bravo lor. Prin manipulare, persuasiune, constrangere si alte mijloace vor face ce vor si noi tot capra vom sta. Daca stai in genunchi te miri ca se urineaza in capul tau? Opozitia doarme pe ea cu chilotii plini de rahat, nu din cel turcesc. Ridica labuta sus si voteaza legile care le aduc si lor beneficii - a se vedea pensiile speciale pentru alesii locali.
  Daca le iese vor avea tot respectul meu(pentru spiritul mobilizator si capacitatea organizatorica) si emigrarea va deveni o optiune demna de luat in seama.
  • Like 0
 • La fel ca in '90?Ar trebui cand vor ajunge , sa li se spuna in limba care le place lor mult; йдет домой
  • Like 1
 • Abuz sau havuz? Neclaritatea lozincilor expune mitingul alb la prea multe ironii. Era bine să se ceară de către Popor în principal despăgubiri pentru cine a fost abuzat de Binom, acoperindu-se şi cheltuielile de deplasare. Fiecare judeţ să vină cu portrete mari, ale celor mai proeminente vipuri abuzate de justiţie.
  • Like 0
 • Oare ce ar raspunde fiecare persoana care va participa la acest miting,la intrebarea:
  De ce protesteaza ?
  Presupunem ca este simpatizant cu partidul ciumat aflat la putere .A format guvernul,are majoritatea parlamentara.
  Mai au cativa pasii si ingenungheaza justitia...
  Cu tot respectul pentru simpatizanti. sau membrilor ONESTI al acestui partid, care trage tara intr-un hau greu de imaginat...il pot numi doar:
  MITINGUL PRO HOȚIA.
  Cu greu vom repara cea ce distrug acesti guvernanti iresponsabili.


  • Like 0
  • @ Laurentiu-Marian Negreţ
   Cum ce? Că au venit să-l dea jos pe Coposu sau pe Constantinescu și să-l pună pe Dragnea împăratul tuturor românilor.
   • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult