Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Directorul radioului public, demis după ce Parlamentul a respins raportul de activitate al SRR. Cine este noul director interimar

Plenul reunit al Parlamentului a respins rapoartele de activitate din ultimii doi ani ale Societății Române de Radiodifuziune, ceea ce atrage de la sine demiterea președintelui - director general Ovidiu Miculescu și a întregii conduceri a SRR. Georgică Severin, fost senator PSD, a fost validat în funcția de președinte interimar.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

În urmă cu o jumătate de an, Tolo.ro scria că radioul public a a cheltuit 110.000 de euro pentru 32 de deplasări în străinătate făcute, într-o perioadă de doi ani, de directorul Miculescu. 

Totodată, într-o hotărâre pronunțată în februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că Ovidiu Miculescu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate, ocupând simultan, vreme de doi ani, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR.

Pe 15 februarie, organizaţia de media ActiveWatch a sesizat Comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu incompatibilitatea în care se află Ovidiu Miculescu și a cerut să fie luate măsuri pentru „restabilirea legalității”.

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au redactat un raport de respingere al raportului de activitate al SRR pe anul 2015, care a fost aprobat miercuri de plen cu 233 de voturi "pentru", 65 "împotrivă" şi cinci abţineri, scrie News.ro. Tot în plenul de miercuri a fost respins şi raportul de activitate pe 2016.

PNL a acuzat că actuala conducere a SRR a fost "executată politic" de către PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dacă ne facem că televiziunea publică ar mai trebui să zicem menținută, în cazul radioului public, chiar nu-i mai văd importanța reală în contextul media actual și nu înțeleg de ce nu-l vând.
    • Like 0
  • Cine este noul director interimar al SSR, anunțat din titlu???
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult