Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dosar penal în cazul episcopului Ambrozie din Giurgiu, care a spus că vaccinurile sunt „expirate” și le-a transmis credincioșilor să nu se vaccineze

Ambrozie din Giurgiu

Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, și-a încheiat recent una dintre predici spunându-le oamenilor să nu se grăbească să se vaccineze, că dozele cumpărate de Guvern ar fi expirate.

„Dvs. sunteţi tineri şi o să trăiţi şi o să vedeţi cum sfârşesc cei care şi-au bătut joc de români. E o chestiune de timp, știți? Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere, să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”, a spus episcopul Ambrozie, potrivit Spotmedia.ro.

Inspectoratul de Poliție Județeană Giurgiu a răspuns pentru Libertatea că secția de poliție din Călugăreni s-a sesizat din oficiu în acest caz, iar dosarul a ajuns deja la Parchet.

„Vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu”, potrivit IPJ Giurgiu.

Episcopul le-a mai spus credincioșilor veniți la slujbă că încendiile izbucnite în spitale sunt „făcătură”.

„Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al 3-lea în care trăim să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de țară şi de noi.

Vor să promoveze mai mult spitalele private, dar cum se poate duce un om cu pensie mică într-un spital privat? Cum să plătească acolo? Grele vremuri am ajuns să trăim. Rămâneţi în Biserică şi o să vedeţi că Dumnezeu face minuni. Avem un patriarh puternic şi un sinod cu episcopi care se zbat şi sunt alături de preoţi. Să ştiţi că cine te judecă după aparenţa veşmintelor strălucitoare și aurului de care zic ei că-l purtăm pe veşminte nu cunoaşte cu adevărat Biserica”, a spus episcopul Ambrozie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce veste bună! Dar vreau să văd și că Ambrozie este găsit vinovat și că își primește și pedeapsa meritată!

  De asemenea, abia aștept același lucru și în cazul lui simion, al șoșoacei securiste, al lui teodosie acoperitul în sutană și al atâtor alți dușmani ai Statului și ai poporului!!! O merită!!!

  Mafia BORâților este foarte periculoasă și nocivă, însă mulți oameni de bine nu văd pădurea din cauza copacilor și, din păcate, nu conștientizează că există ceva chiar mult mai periculos și mai nociv decât mafia BORâților, și anume mafia pocăiților.

  Mafia pocăiților este foarte bine organizată și dovedește că e în stare să scoată oameni în stradă la mitinguri ("rallies", cum le zic ei în romgleza lor), și nu doar în România, ci și în străinătate, inclusiv în SUA, toți cu lozinci și pancarte la fel, made in USA, cum s-a putut vedea foarte bine, de exemplu, în cauza familiei abuzive Botnariu vs Norvegia (Barnevernet) și cum se poate vedea și în prezent în cauza familiei abuzive Furdui vs. Germania (Kinder- und Jugendamt)!!!

  De altfel și la referendumul aberant zis "pro familie", de facto anti LGBTIQ+, pocăiții s-au mobilizat și implicat la maxim!!!

  Mafia pocăiților de la noi este foarte puternic sprijinită și finanțată de "frații" pocăiți din străinătate și în special de cercurile cele mai retrograde, ultrareacționare, ultraconservatoare, fundamentaliste și fasciste din America imperialistă!

  Există o grămadă de pastori pocăiți provocatori, agitatori și instigatori contra ordinii de Stat, subminatori ai autorității Statului și a instituțiilor acestuia; ei instigă poporul la nesupunere civică, la răzmeriță contra vaccinării, a măștii și a restricțiilor impuse în mod firesc de pandemia coronavirusului. Și acestor pastori pocăiți (baptiști, penticostali, adventiști etc.) ar trebui de asemenea să li se facă dosare penale, să fie găsiți vinovați și obligatoriu condamnați la pedeapsa maximă prevăzută de lege, fiindcă funcția lor și capacitatea lor de a aduna mase populare și influența lor prin funcție asupra maselor ar trebui să fie considerate circumsstanțe agravante!
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Ia vedeți IPS, că un preot și soția lui au dat recent colțul de covid că nu s-au vaccinat cu vaccinurile alea drăcești, expirate ori care poartă semnul fiarei. Aviz amatorilor.
  • Like 1
 • Prin afirmatiile acestui ticalos avid de bani se face vinovat nu doar de afirmatii false, asta este nimic pe langa crima in masa pe care o sustine si calomnierea autoritatilor si a medicilor. Asta trebuie anchetat si judecat in stare de retinere si pedpsit prin excluderea din randul clerului, cler in mare parte asemenea lui si prin pedeapsa pentru genocid. Sunt curios sa vad finalizarea dosarului, sa vad atitudinea procurorilor si judecatorilor in aceasta speta. Tare mi-e frica sa nu se finalizeze printr-o amenda modica si aia platita din banii "enoriasilor". Ce fel de om sa fii sa continui sa mergi la peroratiile unui astfel de dement ticalos? Ce are de zis nemeritat de fericitul despre asta? De ce il mai tolereaza ca slujitor al lui dumnezeu cand asta este un discipol al satanelor in sutane? Si pe cand il vedem in lanturi si pe diavolul teodosie? Astia sunt caricaturile "eminentelor" inchizitiei de acum cateva sute de ani. La acest stadiu este biserica ortodoxa romana contemporana. Se zice ca absolventii de teologie sunt toba de carte! Cum te poti pretinde carturar atunci cand te balacesti in primitivism si, in loc sa destepti turma, cauti sa o prostesti cat mai mult pentru a ti-o aservi si a o spolia, indreptand-o catre moarte sigura prin imbolnavire? Si cum iti permiti tu o institutie parazitara si evazionista, cu acordul tacit al statului si al societatii sa admiti emiterea unor acuzatii mincinoase la adresa statului care te tolereaza, in virtutea inertiei dar si a ineptiei? Rusine bor, rusine sinod, rusine patriarhului! Este timpul sa dispereti in intunericul si minciuna din care proveniti. Voi nu aveti nimic de-a face cu adevarata credinta, cu bunatatea umana. Nu ati educat niciodata pe nimeni, doar ati prostit si exploatat in interes propriu gastii voastre de nemernici.
  • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Dan check icon
   Stimate Domn ,Felicitari pentru cuvintele intelepte si foarte adevarate.
   --Asa este din pacate . Dar nu inteleg ,de ce justita este parttinitoare cu ei popii , excroci ,hoti dovediti in instante , ( cazul petrescu macedon & teoctistul tomisului ) ,cu acel dosar , cu APIA Constnta ,?? Si multi altii ca el ,Am mai citit un caz ,cu unpoa care a condus masina beat, ,a facut accident a omorat un om ,si primeste pdeapsa cu suspendare ,!!!!! De plansul ,rasul !
   -- Oare in ce tara civilizata din Lume ,mai este asa ceva ?
   -- Cred ca nicaieri in Lume ,nu mai este asa ceva !
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult