Sari la continut
alt

Ciprian Mihalicheck icon

Ciprian Mihali a predat vreme de două decenii filosofia la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Fost ambasador al României în Senegal, ocupă actualmente funcția de director pentru Europa de Vest al Agenției universitare a Francofoniei, cu sediul la Bruxelles.


Articole publicate check icon

Laura Chiorean

Numirea unei avocate pesediste complet străină MAE pe postul de secretar general al ministerului, în locul unuia dintre cei mai apreciați diplomați români, este încă o lovitură teribilă dată Corpului diplomatic al României. (Foto: Facebook Laura Elena Pop Chiorean)

Citește mai mult

Dragnea, ură - foto Inquam photos / adriana neagoe

Asistăm în ultimii ani transformări uluitoare ale unor intelectuali publici: nu este vorba doar de lașitatea care i-a cuprins mai încet sau mai rapid pe cei mai mulți dintre intelectualii români, îngăduind pseudo-intelectualilor mediatici, vedetelor din show-biz să devină manipulatori de opinie și să contribuie la pierderea generalizată a capacității de a judeca și de discerne, înlocuită fiind cu reacția emoțională, pătimașă, dogmatică și intolerantă. (Foto: Inquam Photos/Adriana Neagoe)

Citește mai mult

Liviu Dragnea, tot înainte

Dacă reușim pentru o clipă să ne desprindem atenția de pe greșelile de exprimare ale guvernanților și de pe non-evenimentele cotidiene fabricate în nenumăratele laboratoare ale puterii politico-mediatice, vom fi poate capabili să avem priveliștea unui peisaj pe cale să se construiască în România.

Citește mai mult