Sari la continut
alt

Ciprian Mihalicheck icon

A predat vreme de două decenii filosofia contemporană la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor în filosofie al Universităților din Cluj și din Strasbourg. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucrează în domeniul cooperării internaționale la Bruxelles.


Articole publicate check icon

examen - admitere -  (Foto Photopat / Alamy / Alamy / Profimedia)

În societățile cunoașterii misiunea permanentă a fiecărui cetățean și cu atât mai mult a guvernanților este învățarea. Învățarea formală și non-formală, curiozitatea, capacitatea de a-ți recunoaște limitele propriilor cunoștințe și de a le îmbogăți prin lectură sau studiu ori prin apelul la profesori și cercetători. (Foto Photopat / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Protest conspirationist la București

Lumea va merge înainte dacă cei mai pricepuți dintre oamenii acestei planete vor ști să-și negocieze sensibilitățile pentru a crea o inteligență colectivă capabilă să găsească soluții la această criză. (Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu)

Citește mai mult

Tudorel Toader - Laura Codruta Kovesi - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudorel Toader a știut de la bun început că demiterea doamnei Kövesi din fruntea DNA trebuia să fie un gest exemplar, copleșitor și discreționar de pedepsire. A știut tot timpul că trebuie să fie un gest public de putere și nu unul de legalitate, pentru că el a fost pus acolo ca să fie demnul reprezentant al unui sistem în care puterea este mereu deasupra legii. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește mai mult

 Valer Kovacs /sursa foto: Facebook)

„Sunt mulți polițiști care gândesc ca mine, dar nu îndrăznesc să comenteze. (...) Nu îndrăznesc nici măcar să dea un like la ce scriu eu acolo sau să comenteze ceva. Unii dintre ei au comentat ceva, a doua zi i-au luat șefii la întrebări, că ce comentezi tu la sindicat, că e periculos sindicatul. Să îi readucă pe toți la tăcere.” (În imagine, Valer Kovacs /sursa foto: Facebook)

Citește mai mult