Sari la continut
alt

Ciprian Mihalicheck icon

Ciprian Mihali a predat vreme de două decenii filosofia la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Fost ambasador al României în Senegal, ocupă actualmente funcția de director pentru Europa de Vest al Agenției universitare a Francofoniei, cu sediul la Bruxelles.


Articole publicate check icon

Dragnea în libertate

Vă amintiți expresia „toată puterea” folosită pentru a descrie dorința liderilor acestei rețele infracționale care ne conduce? Ei bine, această putere nici nu trebuie să fie în instituții. Pentru a avea toată puterea, rețeaua lui Dragnea a creat structuri exterioare prin intermediul cărora controlează instituțiile. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Studenți Universitate

Abandonându-și misiunea publică de a aduce rațiunea printre oamenii de rând, universitarii devin – din inerție, din dispreț, din neutralitate, din frică sau din interes – aliații unei puteri obsedate de o singură rațiune, rațiunea celui mai puternic, cu toate consecințele ce decurg de aici pentru democrație și statul de drept. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

miting PSD - Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Valorile fundamentale ale unei nații nu au nevoie să fie numite, nici scrise pe afișe ieftine, nici rostite de guri cariate. Forța lor coagulantă stă în discreția acțiunii lor; însă dacă zgomotul ajunge să le semnaleze existența, ele nici nu mai sunt puternice, nici nu-i fac pe oameni mai puternici, ci doar îi despart pe oameni. (Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei)

Citește mai mult