Sari la continut
alt

Ciprian Mihalicheck icon

A predat vreme de două decenii filosofia contemporană la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor în filosofie al Universităților din Cluj și din Strasbourg. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucrează în domeniul cooperării internaționale la Bruxelles.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Grigore Leșe

Așa cum mămăliga sau sarmalele sunt feluri de mâncare pe care le întâlnim cu variații mai mici sau mai mari într-un spațiu mult mai întins decât cel din interiorul granițelor noastre, în același fel vocabularul, muzica, ritmurile și versurile ei, dansurile, porturile populare, motivele artistice au circulat și ele dintr-un sat în altul, dintr-o regiune în alta, fără să țină cont de granițele stabilite artificial prin jocul diverselor puteri sau evenimente istorice. Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai mult

Elevi de liceu, vedere din spate

E cumva firească această evoluție către noul obscurantism: pentru a fi o slugă perfectă a unui sistem corupt, nu ai nevoie nici de logică, nici de psihologie, cu atât mai puțin de filosofie. Orice disciplină care riscă să formeze spiritul critic și autonomia gândirii devine un pericol pentru această nouă școală pe care ne-o pregătește ministerul. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

copil - scoala - religie

Să nu ne mirăm atunci că aceste generații de absolvenți vor fugi mâncând pământul din țară în căutarea unui loc în care se prețuiește faptul de a gândi cu capul tău și în care oamenii învață să aibă încredere unii în alții datorită simțului lor civic, solidarității și toleranței dintre ei. (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult