Sari la continut
alt

Ciprian Mihalicheck icon

A predat vreme de două decenii filosofia contemporană la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor în filosofie al Universităților din Cluj și din Strasbourg. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucrează în domeniul cooperării internaționale la Bruxelles.


Articole publicate check icon

TNB

Naționalismul xenofob, antisemit sau șovin nu s-a bazat niciodată pe acte de curaj, ci pe nenumărate lașități, minciuni și complicități. (Imagine surprinsă la TNB. „Ziarul antisemit în mâna spectatorilor chiar în fața directorului general interimar al TNB. Direcția TNB cere acum ancheta poliției! Culmea ipocriziei!”, scrie actorul Mihai Călin pe Facebook / Foto: Facebook Mihai Călin)

Citește mai mult

Nicolae Ciucă - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu mai există nicio îndoială că tezele de doctorat neplagiate și de calitate sunt o minoritate în ansamblul zecilor de mii de doctorate susținute în ultimele decenii. În rândul oamenilor politici, al conducătorilor de instituții, al magistraților, militarilor, ofițerilor din diferitele structuri de forță și ordine, acest procent este și mai mic, tinzând spre zero. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Viorica Dancila - Mugur Isarescu -

Doamna Dăncilă însă reușit să impună în România un model al speranței, al falsei speranțe, de fapt: speranța că, într-o bună zi, oricine ar putea ajunge prim-ministru, chiar mediocru fiind. Dar e o falsă speranță, pentru că Viorica Dăncilă nu a ajuns în acest post printr-un fericit concurs de împrejurări, ca și cum o persoană simplă, modestă, venită din provincie, ar reuși în capitală. (În imagine, Mugur Isărescu si Viorica Vasilica Dăncilă la reuniunea conducerii Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro, aprilie 2018. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

AUR - alegeri 2020 - Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Am descoperit în aceste zile că fac parte, împreună cu alți intelectuali și membri ai societății civile dintr-o listă a celor care ar trebui condamnați la moarte pentru că aș fi „facilitat devalizarea țării și vânzarea activelor românești către străini, adică celor responsabili de marea corupție care a sărăcit și umilit neamul românesc”. (Foto Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Citește mai mult