Sari la continut
alt

Ciprian Mihalicheck icon

A predat vreme de două decenii filosofia contemporană la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor în filosofie al Universităților din Cluj și din Strasbourg. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucrează în domeniul cooperării internaționale la Bruxelles.


Articole publicate check icon

copil - scoala - religie

Să nu ne mirăm atunci că aceste generații de absolvenți vor fugi mâncând pământul din țară în căutarea unui loc în care se prețuiește faptul de a gândi cu capul tău și în care oamenii învață să aibă încredere unii în alții datorită simțului lor civic, solidarității și toleranței dintre ei. (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult

protest AUR - oct 2022

Am primit acest mesaj sub forma unui comentariu a unei doamne care a terminat o facultate de psihologie și științe ale educației din România și care spune că este profesoară de învățământ preșcolar. În acest context, este irelevant că doamna e simpatizantă AUR. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Nicolae Ciucă și Lucian Bode

Ca să începi să scrii o teză, ai nevoie de cel puțin un an sau doi în care doar să citești, doar să mergi în biblioteci, să faci notițe, să structurezi idei, să compui o schemă a viitoarei teze. Un text de minimum 150 de pagini are nevoie de luni întregi de pregătire doar a planului de lucru, care nu poate fi elaborat în gol, fără lecturi masive prealabile. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Parlament - ședință solemnă

E însă posibil ca pe unii din cei aflați în Plenul Parlamentului să-i fi deranjat atunci când deputatul UDMR a reamintit că mulți „lideri care contribuiseră la realizarea Unirii au murit în anii ’50 în temnițele comuniste”. Doar unii dintre ei sunt fii sau nepoții celor care s-au ocupat de acești întemnițați, iar pentru asta beneficiază de pensii speciale.

Citește mai mult

Klaus Iohannis la ONU

Cine i-a scris președintelui Iohannis discursul de la Națiunile Unite despre educație habar nu are despre ce vorbește. Sau alege să vorbească din imaginație, pentru că programul „România educată”, așa cum e transpus în proastele proiecte de legi ale lui Sorin Cîmpeanu nu are nimic de-a face cu Obiectivele Dezvoltării Durabile. (Foto: Presidency.ro)

Citește mai mult

Studenți în amfiteatru

Țara a eșuat, a ajuns la un minim istoric, însă asta e din cauza altora. Dacă apuci să constați primul, în mod oficial, că suntem la un minim istoric, atunci te-ai extras cu abilitate dintre responsabili și poți arăta cu degetul spre alții.

Citește mai mult