Sari la continut
alt

Ciprian Mihalicheck icon

A predat vreme de două decenii filosofia contemporană la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor în filosofie al Universităților din Cluj și din Strasbourg. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucrează în domeniul cooperării internaționale la Bruxelles.


Articole publicate check icon

Parlament - ședință solemnă

E însă posibil ca pe unii din cei aflați în Plenul Parlamentului să-i fi deranjat atunci când deputatul UDMR a reamintit că mulți „lideri care contribuiseră la realizarea Unirii au murit în anii ’50 în temnițele comuniste”. Doar unii dintre ei sunt fii sau nepoții celor care s-au ocupat de acești întemnițați, iar pentru asta beneficiază de pensii speciale.

Citește mai mult

Klaus Iohannis la ONU

Cine i-a scris președintelui Iohannis discursul de la Națiunile Unite despre educație habar nu are despre ce vorbește. Sau alege să vorbească din imaginație, pentru că programul „România educată”, așa cum e transpus în proastele proiecte de legi ale lui Sorin Cîmpeanu nu are nimic de-a face cu Obiectivele Dezvoltării Durabile. (Foto: Presidency.ro)

Citește mai mult

Studenți în amfiteatru

Țara a eșuat, a ajuns la un minim istoric, însă asta e din cauza altora. Dacă apuci să constați primul, în mod oficial, că suntem la un minim istoric, atunci te-ai extras cu abilitate dintre responsabili și poți arăta cu degetul spre alții.

Citește mai mult

TNB

Naționalismul xenofob, antisemit sau șovin nu s-a bazat niciodată pe acte de curaj, ci pe nenumărate lașități, minciuni și complicități. (Imagine surprinsă la TNB. „Ziarul antisemit în mâna spectatorilor chiar în fața directorului general interimar al TNB. Direcția TNB cere acum ancheta poliției! Culmea ipocriziei!”, scrie actorul Mihai Călin pe Facebook / Foto: Facebook Mihai Călin)

Citește mai mult

Nicolae Ciucă - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu mai există nicio îndoială că tezele de doctorat neplagiate și de calitate sunt o minoritate în ansamblul zecilor de mii de doctorate susținute în ultimele decenii. În rândul oamenilor politici, al conducătorilor de instituții, al magistraților, militarilor, ofițerilor din diferitele structuri de forță și ordine, acest procent este și mai mic, tinzând spre zero. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult