Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

DUBLU CLIC. Ce vezi în spatele Reginei Marii Britanii, dacă lărgești puțin cadrul. Aceeași imagine, două perspective

Regina Marii Britanii și Ducele de Edinburgh

Fotograful Mark Cuthbert a surprins, pe 17 martie, o imagine a Reginei Marii Britanii, alături de soțul său, Ducele de Edinburgh. 

Din aceasta, nu îți poți da seama nici unde se află cei doi, nici dacă în spatele lor se întâmplă ceva.

Un coleg de-ai săi, Jeff Spicer, a surprins un cadru mai larg, care schimbă perspectiva asupra imaginii inițiale

În fotografia lui Spicer, în spatele celor doi, după un gard, se poate vedea o leoaică, în timp ce în față sunt vizibile blitz-urile fotografilor. Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a participat alături de Prințul Philip, Duce de Edinburgh, la deschiderea oficială a expoziției Land of Lions, de la Grădina Zoologică din Londra. 

Regina Marii Britanii
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • opinia mea este ca tot ce vezi, pornind de la brosa ce sustine pana palariei sau batista de la buzunarul sacoului (ce o fi aia sacou ?) si marind imaginea, leul, gradina zoologica, Londra, England, United Kingdom, United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland & Crown dependencies ... sunt simboluri ale istoriei umanitatii, de la marile state si imperii istorice ce au imagini in muzeele engleze (Mesopotamia, Egipt, Maya, Axtec, ...), de la marile descoperiri geografice, de la istoria europei (Spania, Napoleon, WWI, Hitler, blocul comunist, ...) si pana la democratia americana sau australiana, dualismul politicii engleze in lupta cu islamul, nazismul, comunismul, capitalismul sau in reformarea tarilor din asia (HongKong), africa (linia Egipt - Africa de Sud), sau arabe (linia Turcia - Pakistan si linia Liban - Yemen) .... simboluri care au in varful intangibil si plin de noblete sistemul regal ... si ceea ce este si mai interesant este comparatia dintre acest sistem regal, fara constitutie scrisa, in care "soarele nu apune" si alte sisteme mai moderne, constitutionale, cu curte constitutionala si legi stricte in privinta arborarii stegului unei minoritati ... sisteme care nu-si pot depasi granitele teritoriale si ale mintii ... comparatie care in procente nu este in favoarea acestor "democratii nationale" :)
    • Like 0
  • Depinde de unde privesti, adica de care parte a gardului!
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult