Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

DUBLU CLIC. Cum arată această imagine cu Taylor Swift prin obiectivul unui fotograf care a văzut „altceva” decât colegii lui

Taylor Swift

Dincolo de contextul jurnalistic care dă valoare unei imagini de presă, odată publicată, fotografia de eveniment trece într-o noua eră, în dorința de a face față provocărilor de ilustrare lansate de noi platforme media deosebit de inovative din punct de vedere al graficii și al tehnologiei.

Privitorul grăbit dorește imagini care să exprime diversitate, informație concentrată și mesaj puternic, pe care să le împărtășească mai departe cu prietenii pe rețelele sociale. Fotografii de presă primesc astfel libertate totală pentru a surprinde, pe lângă fotografiile în „note” clasice din cadrul evenimentelor oficiale la care sunt acreditați, alternative ingenioase și atractive.

Am introdus un nou tip de proiect foto, „DUBLU CLIC”, cu invitația de a privi concomitent două unghiuri ale aceluiași eveniment sau personaj.

taylor

Cântăreața americană Taylor Swift deține contul de Instagram cu cei mai mulți followeri (63,2 milioane), așa că fanii săi pot fi considerați experți în poze cu ea. Iat-o aici în două ipostaze diferite, la MTV Video Music Awards, în august 2015. 

Taylor Swift este nominalizată la trei din cele patru categorii majore la premiile Grammy: Albumul anului, pentru „1989", Discul anului și Cântecul anului, pentru piesa „Blank Space". Artista, care a împlinit 26 de ani în decembrie, a trecut de la country la pop în cel mai recent album al său. Cântăreața are șapte premii Grammy. În prezent se află într-un turneu în Australia. 

Gala premiiilor Grammy, trofeele industriei muzicale din Statele Unite, se va desfășura pe 15 februarie la Los Angeles Staples Center. (Foto Credit Frazer Harrison// Guliver / Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Super interesant. De mult imi doream sa o vad pe aceasta prostituata care se da in stamba pe la tv pentru 3 lei, din 2 unghiuri!
  • Like 0
  • @ Paul Lozba
   Si daca Taylor Swift v-ar da in judecata pentru calomnia dumneavoastra cerand daune de 100 milioane $, care ar fi scuza pe care ati prezenta-o in instanta?
   • Like 1
  • @ dordetine
   Te-ai gandit mult cand ai scris comentariul asta? Ai auzit de libertatea de exprimare? Apoi, ti se pare ca am cauzat o dauna care sa poate fi echivalata la $100 milioane $? Sau esti si tu vreo hiena avida de bani precum cei din industria muzicala din America? Avand in vedere cum se imbraca si cum se comporta doamna de mai sus, atat pe scena si in afara ei, este dreptul meu sa-mi exprim o parere. Da?
   • Like 0
  • @ Paul Lozba
   Pandrei check icon
   Nu stiu daca cel de mai sus s-a gandit mult cand a scris comentariul dar pot sa afirm ca tu ai fost destul de zgarcit cu timpul de gandire alocat pentru comentariul tau. Una este libertatea de exprimare si cu totul altceva este sa aduci niste injurii gratuite si fara niciun fundament.
   • Like 2
  • @ Paul Lozba
   O faci prostituata pentru ca nu-ti plac melodiile ei, nu-ti place vocea ei, nu-ti place cum arta sau nu-ti place ce spune? Sau cumva ai platit-o sa faci sex cu ea?? Ce oameni... De ce ai dat click pe un articol care avea in titlu numele acestei "prostituate" daca iti displace atat de tare? Daca iti displace tie inseamna ca nu mai are voie nimeni sa scrie niciun articol despre ea, nu mai are nimeni voie sa ii asculte muzica, etc.? Este atat de greu sa ignori un articol si sa te intorci la artistii care-ti plac tie fara sa arunci in stanga si in dreapta cu injurii?
   • Like 0
  • @ Madalina Zarafin
   Nu. O fac prostituata pentru ca asta este, doar o sclava a masonilor, si-a vandut sufletul pentru bani si faima si promoveaza agenda de lucru a "iluminatilor" prin simbolismul subtil si mai putin subtil din muzica si videoclipurile ei. Aici vedem cum face semnul Cornuto Mano ca sa arate cine-i stapanul http://4.bp.blogspot.com/-qvVyzFl3ob0/UYoIikhFZtI/AAAAAAAAA94/PaeaOo9w1os/s1600/taylor-swift-vma-2012-0.JPG Aici e o analiza mai complexa http://vigilantcitizen.com/latestnews/taylor-swift-at-the-brit-awards-yet-another-illuminati-ritual/ dar nah pentru masele orbite de videoclipuri sclipitoare toate chestiile astea sunt "teoria" conspiratiei.
   • Like 0
  • @ Paul Lozba
   Wow.
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult