Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

DUBLU CLIC. Detaliul care sugerează zborul: un fotograf a privit această imagine dintr-o altă perspectivă

Salt schior

Noul tip de proiect foto DUBLU CLIC vă invită astăzi să vizualizați spectacolul în aer surprins în cadrul celei de-a 64-a ediții a Turneului celor Patru Trambuline. Protagonistul pozei este Jakub Janda, săritor cu schiurile ceh. Aici zvâcnește în timpul săriturii din manșa întâi a probei de la Bischofshofen, Austria, pe 5 ianuarie 2016.

Turneul Celor 4 Trambuline, ediția cu numărul 64, l-a avut drept învingător pe slovenul Peter Prevc.

Zborul

Același sportiv, Jakub Janda din Republica Cehă, plutește în aer în timpul Turneului celor Patru Trambuline. De data asta la Oberstdorf, Germania, pe 29 decembrie 2015. La 37 de ani, Jakub Janda a zburat 134 de metri și jumătate.

Fotograful a încercat să sugereze zborul unui vultur (trofeul competiției are această formă). De asemenea, a amplificat senzația de zbor surprinzând în colțul din dreapta sus un parapantist.

Pentru crearea acestui spectacol vizual ce sugerează zborul s-au folosit filtre digitale care ajută la reglarea temperaturii de culoare. Rezultatul: un zbor condimentat cu o notă stranie de magie. (Foto Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult