Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

DUBLU CLIC. Sharapova, înainte și după conferință. Un fotoreporter a surprins ambele cadre

Sharapova la conferinta

Kevork Djansezian / Guliver/ Getty Images

Cu o mină mohorâtă și îmbrăcată în negru, Maria Sharapova, 28 de ani, a anunțat la o conferință de presă organizată luni la Los Angeles, că în 2006 medicul de familie i-a prescris meldonium, pentru că avea probleme de sănătate. Ea a adăugat că nu a știut că substanța activă a medicamentului a fost trecută recent printre cele interzise, pentru că a neglijat să citească atent un email primit pe această temă. „Am comis o mare greșeală. Voi face față consecințelor”, a spus jucătoarea de tenis.

Maria Sarapova riscă o suspendare de până la patru ani, potrivit Federației Internaționale de Tenis.

Compania americană Nike, unul dintre principalii sponsori ai sportivei, a anunțat că a întrerupt contractul cu Maria Sarapova. Contractul de sponsorizare avea o valoare de 70 de milioane de dolari, pentru o durată de opt ani, fiind semnat în 2010. La fel a procedat și compania Tag Heuer, un alt sponsor al sportivei.

Fostă numărul unu mondial, Sharapova a câștigat anul trecut circa 30 de milioane de dolari.

Află mai mult:

Cristian Tudor Popescu: Pentru Simona, mă rog ca Maria să nu iasă din tenis

NEWSEUM. Sharapova, depistată pozitiv la un control antidoping, pierde contractul cu Nike

În imaginea alternativă de la „DUBLU CLIC” de astăzi apare Sharapova părăsind pupitrul conferinței de presă, organizate la un hotel din Los Angeles. 

Sharapova la conferinta de presa

 Foto: Kevork Djansezian / Guliver / Getty Images

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult