Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

DUBLU CLIC. Un fotograf a ales o altă perspectivă: cum a văzut „de sus” acest show aviatic

Trooping the Colour

Această imagine (foto credit: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images) ne plasează în Londra, anul 2013, luna iunie. Povestea din spatele ei este următoarea: avioanele Red Arrows, unitatea de elită de acrobație aeriană a Regatului Unit, zboară deasupra Palatului Buckingham în cadrul ceremoniei anuale Trooping The Colour. De peste șaizeci de ani, regina Marii Britanii a primit personal onorul de Ziua Națională în cadrul acestei ceremonii militare. Cu această ocazie se organizează o paradă de către Forțele Armate britanice pentru ziua oficială de naștere a suveranei.

Ziua de naștere a reginei este 21 aprilie, a devenit însă o tradiție ca ea sa fie serbată pe perioada verii, când vremea este favorabilă desfășurării paradei.

Trooping the Colour are însă 360 de ani vechime. Începând cu domnia Regelui Charles al II-lea, suveranul britanic a primit mereu în persoană onorul de la armată, de Ziua națională. În 1748 s-a decis ca data paradei militare să fie și cea la care se serbează ziua monarhului. Regina Elisabeta participă la ceremonie încă din 1951 și a lipsit motivat o singură dată, în 1955, anul unei greve generale a angajaților căilor ferate.

Zbor deasupra Buckingham

Aceeași unitate de elită  Red Arrows zboară în formație deasupra memorialului Reginei Victoria de lângă Palatul Buckingham în timpul Paradei Victoriei din 2012 dedicată atleților olimpici și paralimpici britanici. Data: 10 septembrie 2012. Fotograful (Peter Macdiarmid - WPA Pool/Getty Images) a avut însă curiozitatea să mizeze pe planul doi al receptării imaginii și a pozat scena și de deasupra avioanelor. Rezultatul este un instantaneu ce poate fi folosit cu succes pentru a promova brandul de țară al Regatului Unit. Îl recomandă și locul, și evenimentul, dar și culorile folosite. Iar senzația de zbor conferită este amețitoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult