Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DUBLU CLIC. Un fotograf a surprins, în următorul cadru, „adevăratul” raport de forțe între Donald Tusk și David Cameron

Cameron și Tusk

FOTO credit Yves Herman - Pool / Getty Images

Liderii statelor membre Uniunea Europeană au convenit în unanimitate, în cadrul unui summit considerat crucial care a avut loc vineri la Bruxelles, asupra unui pachet de măsuri ce au drept scop menținerea Marii Britanii în UE.

Acordul la care au ajuns liderii europeni vineri seara prevede o clauză care va permite o limitare a indemnizaţiilor sociale ale angajaţilor comunitari străini, în anumite condiţii.

Concret, acordul va permite Marii Britanii ca oricând, în următorii șapte ani, să activeze o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale de care beneficiază angajaţii veniţi din altă ţară membră a Uniunii Europene în cazul în care vor fi presiuni semnificative asupra serviciilor publice naţionale.

Imaginile pe care vi le prezentăm astăzi la „DUBLU CLIC” au fost surprinse în cadrul întâlnirii bilaterale dintre premierul britanic David Cameron și președintele Consiliului European, Donald Tusk, înaintea summitului de la Bruxelles al liderilor Uniunii Europene la Consiliul Uniunii Europene din 18 februarie.

Un referendum despre rămânerea sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea loc înainte de sfârșitul anului 2017, deși mulți se așteaptă ca acesta să aibă loc în luna iunie a acestui an.

David Cameron a afirmat sâmbătă că va anunța data referendumului privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, după o reuniune a cabinetului programată pentru astăzi. 

Cameron și Tusk 2

FOTO credit Yves Herman - Pool / Getty Images

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • https://www.youtube.com/watch?v=O37yJBFRrfg
  • Like 0
 • ca sa faceti un "tablou" al celor 2 parti trebuie sa vedeti "cine" sunt ei, respectiv ce se ascunde in spatele "angliei" si cine in spatele "ue", daca despre ue sunt sigur ca mai cunoasteti cateva amanaunte, trebuie sa intelegeti ca "anglia" este a 2-a putere, dupa statele unite, a lumii de astazi, ca sa nu zic a lumii de 200 de ani incoace, iata cine "este" "anglia" : https://www.youtube.com/watch?v=rNu8XDBSn10
  • Like 1
  • @ Andriescuus Lucian
   ps. generatii intregi de romani au trait cu minciuna ca urss este cea mai mare putere din lume, fals, cea mai mare putere pe acesta planeta o detine o mica tara care are capacitatea de a sistine o populatie raspndita pe intrega planeta si care are o limba ce o vorbeste 70% din populatia planetei, in ac moment discutam de o noua forma de disipare a informatiei, internetul, o posibila arma, si acesta se afla in mana "vorbitorilor" de engleza :), faptul ca statele unite sunt pe locul 1 se datoreaza "democratiei" care reprezinta imaginea unui public care actioneaza la un ison si nu unui rege care da ordine :) simplu pentru o lume inteligenta, cerebrala, prea complicat pt bipezi. multumesc
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   ps. ganditi-va ca anglia aduna "inteligenta/cerebrali" de pe 60% din planeta, de 300 de ani ... deci ce ramane local ? raspuns : "bipezi" :) multa lume invinovateste pe jidani, arabi, rusi, ... de conspiratii, conjuratii, comploturi, ... nu exista asa ceva, toate sunt legate de credinta, odata ce incepi sa crezi in ceva supranatural, incepi sa crezi in fantasmele create de "cerebrali", oricum sanse sa scapi nu exista, vezi banii, documentele de identificare, sistemele bancare, schemele de pensii sau tranzactionare bursiera, .... vezi internetul :) .... dar daca nu esti "biped" :) vei reusi sa te integrezi si sa duci o viata frumoasa :) bafta si multumesc
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult