Sari la continut
alt

Daniel van Soestcheck icon

Daniel van Soest este cetățean olandez, antropolog, vorbitor de limba română, pasionat de istoria României.  S-a stabilit de curând în comuna Cârlibaba, în județul Suceava.


Articole publicate check icon

Carlibaba

Mă uit în sus și văd cabana – în prima lună de război mulți au ajuns aici, venind direct din zona de război. Nu mai era timp să mă uit la televizor și să îmi fac griji despre înaintarea rușilor spre noi - mi-am dat seama – viața mea trebuie trăită aici, de către mine.

Citește mai mult

Facebook / Cabana de pe Stanca

Hannah Arendt a descris în cartea ei Banalitatea Răului cum oameni de rând au ajuns gardieni de lagăre unde, cu sânge rece, în mod eficient, au omorât prizonieri evrei. Philip Zimbardo a dovedit cu experimentele lui la Stanford Prison că practic oricine ar putea să fie sedus să facă rău – nu există o linie clară între bine și rău, între alb și negru... (Foto: Facebook / Cabana de pe Stanca)

Citește mai mult

Carlibaba

Încerc să nu judec, mai bine zis mă străduiesc să înțeleg. Zona este cum se spune defavorizată, nu știu exact de către cine, dar într-adevăr, trăim în periferie. Statul și guvernul sunt departe și cumva simt între localnici un spirit haiducesc cu care se justifică....

Citește mai mult