Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DUBLU CLIC. Un fotoreporter a surprins în poza oficială Merkel - Hollande un al treilea personaj

Merkel și Hollande

Foto: Thierry Chesnot/Guliver/ Getty Images

Președintele francez, Francois Hollande, a primit vineri la Palatul Elysee pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în încercarea de a-și pune de acord pozițiile cu trei zile înainte de un summit crucial UE-Turcia de la Bruxelles (7 martie). Summitul are ca scop găsirea unor soluții la criza migrației cu care se confruntă Europa, relatează AFP, preluat de Agerpres. 

Parisul și Berlinul vor să determine Turcia să-și îndeplinească angajamentele privind controlul accesului pe teritoriul său — cale de tranzit către Grecia—, readmisia migranților ilegali și supravegherea frontierelor sale. Ankara trebuie, de asemenea, potrivit Parisului, să-și amelioreze structurile de găzduire a migranților, în schimbul a trei miliarde de euro, sumă ce i-a fost alocată de către Uniunea Europeană.

Potrivit unui proiect de acord discutat luni de liderii UE şi premierul turc, la Bruxelles, Ankara ar putea dublarea fondurilor de la UE, până la șase miliarde de euro şi ridicarea vizelor în schimbul readmiterii refugiaţilor din Europa.

Peste 130.000 de migranți au ajuns în Europa de la începutul acestui an, după un milion anul trecut, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Astăzi la „DUBLU CLIC” vă invităm să priviți concomitent două unghiuri ale aceluiași eveniment. 

Merkel și Hollande, sub umbrelă

Foto: Thierry Chesnot/Guliver/ Getty Images

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Se spune ca intre doua nu te ploua, insa nici prea bine nu-ti merge. Poate ca acesta e si motivul pentru care Hollande nu sta unde trebuie... Cea cu umbrela e Turcia, pe a carei umbrela Markel si Hollande sunt gata sa dea 3 miliarde de euro. Cam scumpa umbrela... si nici nu pare destul de eficienta in a tine ploaia (valurile de refugiati) la distanta.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Un personaj e cineva care indeplineste o functie intr-o situatie (reala, literara etc.) Acolo sunt doar doua personaje si o tanti cu o umbrela...
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult