Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Europarlamentarul Corina Creţu, despre azilele groazei: Cu Gabi Firea am fost prieteni, am fost şi ziaristă, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic

Corina Crețu

Foto: Inquam Photos / Silviu Filip

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, consideră că dosarul bătrânilor maltrataţi este unul „zguduitor” şi este de părere că faptele petrecute în acele aziluri nu puteau fi făcute fără un „sprijin” politic, „poate transpartinic”, scrie News.ro

„Cu Gabi Firea, am fost prieteni, am fost şi ziaristă, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic. Mai ales că eşti în funcţie, adică trebuie să-ţi asumi. Nu unul trebuie să-şi asume dacă ne convine politic, dacă nu ne convine politic folosim altă măsură. Să clarifice dacă a avut vreun rol”, a mai precizat Creţu. „Aşa cum spunea prim-ministru, nu este vorba de doi-trei oameni care s-au înţeles să facă un ban de pe urma unor bătrâni amărâţi, este vorba de un sistem întreg şi acest sistem întreg, după opinia mea, pentru că trăim în România şi a intrat deja, cumva, în mentalul colectiv că nişte funcţionari nu pot face astfel de lucruri fără a fi cumva acoperiţi politic, şi aici cred că lucrurile trebuie duse până la capăt. (...) Toate aceste lucruri, cumva, s-au desfăşurat sub ochii unor oameni care poate ar fi putut schimba lucrurile şi mă întreb cum pot dormi liniştiţi acei oameni”, a afirmat Corina Creţu duminică, într-o emisiune la Prima News.

„Este zguduitor ce se întâmplă şi cred că indiferent de culoarea politică la care se ajunge, sau la ambele culori politice, pentru că, până la urmă, e vorba de PSD şi PNL care conduc toate judeţele din România, indiferent de culorile politice, dacă am ajuns să ne omorâm şi bătrânii cu sânge rece, fără să se întâmple nimic, eu cred că încrederea în instituţii şi în politicieni va scădea dramatic, pentru că este un caz care nu poate să nu zguduie orice suflet”, a adăugat Corina Creţu.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ovidiu check icon
    "Corina Creţu consideră că dosarul bătrânilor maltrataţi este unul „zguduitor” şi este de părere că faptele petrecute în acele aziluri nu puteau fi făcute fără un „sprijin” politic, „poate transpartinic."
    Transpartinic? Deși toată încrengătura de frați, surori, nași, fini, cumetri, amici de grătar, șoferi, bodyguarzi, parteneri de afaceri toți membri ai clanului Firea-Pandele aparțin PSD, Crețu mai aruncă pisica și prin alte curți. Nu că partenerii de guvernare peneliști ar fi mai breji, dar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (am remarcat solidaritatea umană din aziluri) și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (și șansele bătrânilor jefuiți și tratați ca sclavi le-am aflat) aparțin PSD. Și Rafila cu ministerul lui care ar fi trebuit să fie responsabil de asistența sanitară, dincolo de primării, tot de social-democrație ține. Adică de cei care susțin că se ingrijesc de soarta celor mulți și năpăstuiți. Acum, aruncă responsabilitatea de la unii la alții și fiecare se consideră nevinovat, excelent profesionist și mai onest decât papa Francisc.
    • Like 3
  • Nume check icon
    Am fost prieteni? Interesant...
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult