Sari la continut
alt

Ovidiu Slăvoiucheck icon

Este economist și specialist în marketing și experiența clientului într-o companie multinaționala. Ocazional, scrie când are ceva de spus, când îl impresionează un subiect sau când se simte inspirat (așa a scris o carte SF pe care a publicat-o în regim self publishing pe Amazon).


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon A.I

“Lumea nu va mai fi la fel”... Știu, e un clișeu convenabil pentru un început de articol. Pe cât de convenabil va fi în viitor și “A fost odată” pentru tema propusă: noul conflict ideologic global. Întrebarea este dacă este cu adevărat nou sau dacă este într-adevăr ideologic. Și asta pentru că situația lumii așa cum o știm astăzi este dominată de un amestec de rivalități pe mai multe planuri și cu implicații greu de anticipat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon oameni in natura

Paul Atreides, șovăielnicul mesia din saga SF Dune, scrisă de Frank Herbert în anii ‘60 ai secolului trecut, străbate un drum tumultuos de la salvator la distrugător. Transformarea ecologică a planetei Arrakis, o lume deșertică și aparent sterilă, într-un paradis fertil are un preț planetar: pe măsură ce dunele de nisip lasă loc oazelor de verdeață, echilibrul complex al planetei se clatină, amenințându-i economia, cultura și esența spirituală.

Citește mai mult

Razvan Theodorescu

Am aflat din presa online că România nu are nimic de-a face cu Occidentul. Nici geografic, nici mental. Că noi, românii, suntem un popor eminamente răsăritean și că România nu aparține nici macar periferiei Europei de Vest. Am aflat și că pe noi, românii, nu ne prea inspiră democrația și că am fi mai degrabă motivați de o mână forte. (Foto : Raul Ștef/Inquam Photos)

Citește mai mult

Dragnea și Dăncilă

E ca și cum Lordul Palpatine, senator de drept al Republicii, ”apărător” de fațadă al democrației în Galaxie și ”protector” cu numele al celor oropsiți, execută, în direct și la oră de maximă audiență, un plan bine ticluit. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Găină

M-aș fi bucurat ca în dezbaterea (pot să îi spun așa?) declanșată zilele astea în jurul ouălor nefiscalizate, tema centrală să fi fost: cum ridicăm nivelul de trai și cum generăm oportunități în zona rurală pentru micii producători. Nicidecum ce/cât ne scapă la buget ca urmare a dimensiunii economiei naturale. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Proteste 3 februarie

Elementul care pune un corporatist în altă lumină este expunerea lui la un mediu multicultural bine organizat, experimentat și de la care învață foarte multe lucruri. E elementul care te scoate din starea de supraviețuire și te orienteză către cea de aspirație. De aici a venit „comanda” pe care oamenii au urmat-o când s-au adunat în piețele din toată țara

Citește mai mult