Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Farmecul de a trăi o zi de Neversea fără să ajungi la main stage

Neversea iulie 2018

(Foto: Facebook/Neversea)

Îmi pare rău. Sunt genul ăla de nesimțit care își evaluează prietenia cu tine înainte să își scoată căștile din urechi în metrou. Volumul dat mai încet e semn de amiciție. Dacă scot una din două: mă bucur să te văd. Dacă le scot pe amândouă, sunt șanse mari să te iubesc.

Acestea fiind spuse, țin la muzica mea. Și când mi-o oferi mură în gură, sunt ca un junkie de zahăr în jurul orei 4, la birou - nu mă pot abține. Introducerea asta e o pledoarie pentru scenele secundare ale Neversea. Ce se întâmplă la scena mare cred că ați văzut deja din toate postările de pe wall-ul de Facebook și Instagram. Toată bula e aici.

Bule mai mici însă la scenele secundare, din care două m-au prins atât de mult încât am mers până la main stage doar ca să salut oameni. Prima dintre ele e scena de Daydreaming. Până apune soarele, e locul perfect să te întinzi și să îți pui probleme de viață, importante, existențiale. Cum ar fi unde era prosecco-ul până acum 2-3 ani. Lucruri care te macină.

(Foto: Facebook/Neversea)

Chiar în aceste momente, Darai Lama (da, am scris bine) mixează pentru un grup restrâns de oameni, adunând însă de pe drumul principal câte 1-2 la fiecare 5 minute. Se conturează o microbulă de fani ai muzicii cu multe cuvinte în titlu. Deep, house, electro. Nu știu. E hipnotizantă, asta pot sa zic.

Cealaltă scenă cu propria bulă e cea de hip hop. Sunt convins că au fost oameni care au stat vineri toată ziua acolo pentru că line-up-ul a fost perfect. FaiboX și mix-urile lui au picat ca un gol de 1-0 în minutul 5. Cât să trăiești meciul mai relaxat. Apoi a apărut puștiul de 19 ani de care am aflat pentru prima dată ieri, spre surprinderea până și a prietenilor mei care aparent n-au trăit într-o peșteră, ca mine. Psihotrop face freestyle, Off the dome cum știam eu când eram tânăr, ba chiar are și piese în care face rezumatul și analiza unor opere ce pică la BAC. Nu e nimic mai amuzant și mai tare decât să auzi pe o scenă de festival un refren cu Ioan Slavici și Moara cu Noroc.

(Foto: Facebook/Neversea)

Apoi a venit Deliric. Cu Silent Strike si Muse Quartet. Și dacă vă întrebați despre cine vorbesc: new tab, YouTube, verificați. Aștept.

Bun. Show-ul pe care l-au făcut în formula asta și apoi cu Vlad Dobrescu și DOC în formula CTC a arătat ca un concert premiul de hip hop din afară. Și asta în contextul în care nu i-a fost deloc ușor lui DJ Premier să le urmeze, deși e poate cel mai cunoscut prieten al platanelor pe care l-a avut hip hop-ul vreodată. 

(Foto: Facebook/Neversea)

Un prieten, doar o idee mai bătrân ca mine, zicea zilele trecute că “se cânta haotic, pe mai multe scene simultan”. Așa e! Și e superb că se întâmplă asta. Ai atât de multe opțiuni încât e greu să nu-ți găsești ritmul.

(Foto: Facebook/Neversea)

Acum, mă iertati, dar azi chiar trebuie să ajung la scena principală.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult