Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Farmecul de a trăi o zi de Neversea fără să ajungi la main stage

Neversea iulie 2018

(Foto: Facebook/Neversea)

Îmi pare rău. Sunt genul ăla de nesimțit care își evaluează prietenia cu tine înainte să își scoată căștile din urechi în metrou. Volumul dat mai încet e semn de amiciție. Dacă scot una din două: mă bucur să te văd. Dacă le scot pe amândouă, sunt șanse mari să te iubesc.

Acestea fiind spuse, țin la muzica mea. Și când mi-o oferi mură în gură, sunt ca un junkie de zahăr în jurul orei 4, la birou - nu mă pot abține. Introducerea asta e o pledoarie pentru scenele secundare ale Neversea. Ce se întâmplă la scena mare cred că ați văzut deja din toate postările de pe wall-ul de Facebook și Instagram. Toată bula e aici.

Bule mai mici însă la scenele secundare, din care două m-au prins atât de mult încât am mers până la main stage doar ca să salut oameni. Prima dintre ele e scena de Daydreaming. Până apune soarele, e locul perfect să te întinzi și să îți pui probleme de viață, importante, existențiale. Cum ar fi unde era prosecco-ul până acum 2-3 ani. Lucruri care te macină.

(Foto: Facebook/Neversea)

Chiar în aceste momente, Darai Lama (da, am scris bine) mixează pentru un grup restrâns de oameni, adunând însă de pe drumul principal câte 1-2 la fiecare 5 minute. Se conturează o microbulă de fani ai muzicii cu multe cuvinte în titlu. Deep, house, electro. Nu știu. E hipnotizantă, asta pot sa zic.

Cealaltă scenă cu propria bulă e cea de hip hop. Sunt convins că au fost oameni care au stat vineri toată ziua acolo pentru că line-up-ul a fost perfect. FaiboX și mix-urile lui au picat ca un gol de 1-0 în minutul 5. Cât să trăiești meciul mai relaxat. Apoi a apărut puștiul de 19 ani de care am aflat pentru prima dată ieri, spre surprinderea până și a prietenilor mei care aparent n-au trăit într-o peșteră, ca mine. Psihotrop face freestyle, Off the dome cum știam eu când eram tânăr, ba chiar are și piese în care face rezumatul și analiza unor opere ce pică la BAC. Nu e nimic mai amuzant și mai tare decât să auzi pe o scenă de festival un refren cu Ioan Slavici și Moara cu Noroc.

(Foto: Facebook/Neversea)

Apoi a venit Deliric. Cu Silent Strike si Muse Quartet. Și dacă vă întrebați despre cine vorbesc: new tab, YouTube, verificați. Aștept.

Bun. Show-ul pe care l-au făcut în formula asta și apoi cu Vlad Dobrescu și DOC în formula CTC a arătat ca un concert premiul de hip hop din afară. Și asta în contextul în care nu i-a fost deloc ușor lui DJ Premier să le urmeze, deși e poate cel mai cunoscut prieten al platanelor pe care l-a avut hip hop-ul vreodată. 

(Foto: Facebook/Neversea)

Un prieten, doar o idee mai bătrân ca mine, zicea zilele trecute că “se cânta haotic, pe mai multe scene simultan”. Așa e! Și e superb că se întâmplă asta. Ai atât de multe opțiuni încât e greu să nu-ți găsești ritmul.

(Foto: Facebook/Neversea)

Acum, mă iertati, dar azi chiar trebuie să ajung la scena principală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult