Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Neversea 2018. Wish you were here

Neversea - iulie 2018

(Foto: Facebook/Neversea)

Era o vreme în care, dacă filmai pe lung cu telefonul, erai prostul satului. Râdeau prietenii de tine, îți dădeau peste mână și ți-l aranjau cu forța. Consumul de video de pe mobil și mai ales Instagramul cu ale lui story-uri au schimbat asta. Azi aproape că a devenit normal să filmezi „de-a-ndoaselea”.

Lucrurile și vremurile se schimbă. Wish you were here din titlu pentru mine e o referință la Pink Floyd. Nu știu dacă pentru noua generație înseamnă altceva și nici nu știu cum să aflu. 

Într-un fel, toți ăștia care ne întâlnim pe la toate festivalurile suntem un pic plecați de pe craca noastră. Fiecare în felul lui, repartizați pe etaje într-o casă de nebuni, după profil demografic și social. Și apoi vine câte un Neversea care te zguduie și îi bagă pe toți laolaltă să alerge liberi. Și mai aflăm unii de la alții ce s-a mai schimbat dintr-o generație în alta.

(Foto: Facebook/Neversea)

E o energie superbă în aer la nebunia asta de pe plajă. Un val uriaș de oameni ce a spart malul și a umplut tot spațiul, chiar dacă a plouat torențial în prima jumătate de zi în Constanța. Toți dând din cap și din mâini, fiecare în filmul lui.

(Foto: Facebook/Neversea)

Ieri la zona de „Daydreaming” l-am descoperit pe Danaga. M-am simțit bătrân printre publicul Specii de la scena de rap, dar mi-am revenit câteva ore mai târziu, când pe aceeași scenă s-au urcat băieții de la CTC. Îi știu de când își vindeau singuri CD-urile în fața KFC la Romană, nu exista trupă pentru care să mă bucur mai mult de succesul actual. Agitația supremă a fost evident la scena principală. Undeva după 12 era atât de plin, încât aveai șansa în viața a unui bob de orez. Mi-aș dori să vă zic că știam dinainte cine-s Lucas și Steve sau Alan Walker. Dar n-ar fi frumos să vă mint și în același timp, nu asta-i farmecul? Nu asta scriam și mai devreme? Hai să mai descoperim și filmele din capul altora. Iar DJ-ii pe care i-am menționat mai sus m-au făcut să îmi arunc non stop mâinile în aer. Și fără șantaj ca la scena rap, unde cică dacă le lași în jos ești un fraier.

(Foto: Facebook/Neversea)

Neversea a început joi și se va termina luni dimineața. Wish you were here e pentru cei rămași acasă. Nu e prea târziu să veniți să trăiți pe viu cel mai tare eveniment ce are loc pe o plajă în zona asta de Europa.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult