Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Fetele luptătoare

Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian/ Foto: Facebook Federaţia Română de Tenis

Jaqueline Cristian s-a luat la întrecere cu Ana Bogdan în proba de comeback! Ea s-a aflat în setul 2 într-o situație și mai dificilă, fiind condusă de cealaltă Ană, Bondár, cu 5-1.

De acolo, Draqueline a dat drumul unui joc „la linii”, curajos și precis, susținută puternic de tribune. A luat 8 game-uri, pierzând doar 3. Așa a ajuns să conducă în setul decisiv cu 4-2 și 40-0 pe propriul serviciu. Aici însă, a comis, în opinia mea, o eroare tactică majoră. Primul serviciu nu i-a intrat. La un astfel de scor, presiunea psihică era pe Bondár. Nu rentează să riști servind tare, la limită, ca pe primul. Dacă servea 2-ul mediu și cu efect, pe corpul adversarei, stresul decizional cădea pe unguroaică: dau retur tare, la ce-o fi o fi, sau returnez controlat, spre centru și joc punctul? Jaqueline a scutit-o pur și simplu de acest vârf de stres pe Ana Bondár servind tare, la limită, out. 

De la acea dublă greșeală, cum nu rareori se întâmplă, lui Bondár a început să-i intre tot, iar jocul Jaquelinei s-a stricat. Egalată la 4, a reușit să servească bine, a ajuns la 5-5, 40-0 pe serviciul ei și N-A MAI REPETAT GREȘEALA! Primul serviciu nu i-a intrat. Servind cu 2-ul, a trimis mediu, cu efect, pe corpul adversarei – Bondár a dat la plesneală, 1 metru afară!

În tie-break, cu resursele fizice pe sfârșite, Bondár a fost nevoită să forțeze terminarea rapidă a punctelor. Jaqueline a repetat secvența Anei Bogdan cu Dalma Galfi, apărându-se eroic. Bondár a greșit în serie...

Cu Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, două luptătoare admirabile, România conduce Ungaria cu 2-0 în Billie Jean King Cup!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult