Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Fetele luptătoare

Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian/ Foto: Facebook Federaţia Română de Tenis

Jaqueline Cristian s-a luat la întrecere cu Ana Bogdan în proba de comeback! Ea s-a aflat în setul 2 într-o situație și mai dificilă, fiind condusă de cealaltă Ană, Bondár, cu 5-1.

De acolo, Draqueline a dat drumul unui joc „la linii”, curajos și precis, susținută puternic de tribune. A luat 8 game-uri, pierzând doar 3. Așa a ajuns să conducă în setul decisiv cu 4-2 și 40-0 pe propriul serviciu. Aici însă, a comis, în opinia mea, o eroare tactică majoră. Primul serviciu nu i-a intrat. La un astfel de scor, presiunea psihică era pe Bondár. Nu rentează să riști servind tare, la limită, ca pe primul. Dacă servea 2-ul mediu și cu efect, pe corpul adversarei, stresul decizional cădea pe unguroaică: dau retur tare, la ce-o fi o fi, sau returnez controlat, spre centru și joc punctul? Jaqueline a scutit-o pur și simplu de acest vârf de stres pe Ana Bondár servind tare, la limită, out. 

De la acea dublă greșeală, cum nu rareori se întâmplă, lui Bondár a început să-i intre tot, iar jocul Jaquelinei s-a stricat. Egalată la 4, a reușit să servească bine, a ajuns la 5-5, 40-0 pe serviciul ei și N-A MAI REPETAT GREȘEALA! Primul serviciu nu i-a intrat. Servind cu 2-ul, a trimis mediu, cu efect, pe corpul adversarei – Bondár a dat la plesneală, 1 metru afară!

În tie-break, cu resursele fizice pe sfârșite, Bondár a fost nevoită să forțeze terminarea rapidă a punctelor. Jaqueline a repetat secvența Anei Bogdan cu Dalma Galfi, apărându-se eroic. Bondár a greșit în serie...

Cu Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, două luptătoare admirabile, România conduce Ungaria cu 2-0 în Billie Jean King Cup!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult