Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Fetele luptătoare

Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian/ Foto: Facebook Federaţia Română de Tenis

Jaqueline Cristian s-a luat la întrecere cu Ana Bogdan în proba de comeback! Ea s-a aflat în setul 2 într-o situație și mai dificilă, fiind condusă de cealaltă Ană, Bondár, cu 5-1.

De acolo, Draqueline a dat drumul unui joc „la linii”, curajos și precis, susținută puternic de tribune. A luat 8 game-uri, pierzând doar 3. Așa a ajuns să conducă în setul decisiv cu 4-2 și 40-0 pe propriul serviciu. Aici însă, a comis, în opinia mea, o eroare tactică majoră. Primul serviciu nu i-a intrat. La un astfel de scor, presiunea psihică era pe Bondár. Nu rentează să riști servind tare, la limită, ca pe primul. Dacă servea 2-ul mediu și cu efect, pe corpul adversarei, stresul decizional cădea pe unguroaică: dau retur tare, la ce-o fi o fi, sau returnez controlat, spre centru și joc punctul? Jaqueline a scutit-o pur și simplu de acest vârf de stres pe Ana Bondár servind tare, la limită, out. 

De la acea dublă greșeală, cum nu rareori se întâmplă, lui Bondár a început să-i intre tot, iar jocul Jaquelinei s-a stricat. Egalată la 4, a reușit să servească bine, a ajuns la 5-5, 40-0 pe serviciul ei și N-A MAI REPETAT GREȘEALA! Primul serviciu nu i-a intrat. Servind cu 2-ul, a trimis mediu, cu efect, pe corpul adversarei – Bondár a dat la plesneală, 1 metru afară!

În tie-break, cu resursele fizice pe sfârșite, Bondár a fost nevoită să forțeze terminarea rapidă a punctelor. Jaqueline a repetat secvența Anei Bogdan cu Dalma Galfi, apărându-se eroic. Bondár a greșit în serie...

Cu Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, două luptătoare admirabile, România conduce Ungaria cu 2-0 în Billie Jean King Cup!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult