Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Fiecare an, fiecare lună, fiecare zi, fiecare clipă trebuie să conțină recunoștință

Săniuș

Foto: Guliver/Getty Images

Fiecare an, fiecare lună, fiecare zi, fiecare clipă trebuie să conțină recunoștință:

Poate că nici nu ai habar cât de norocos ești. Ai apărut aici și poți, cu trupul și mintea, să iei parte la lucruri incredibile. Primești în dar anotimpurile, fiecare cu deliciile sale; muntele, marea, câmpia, râul, vântul, ploaia, ninsoarea, nisipul. 

Un motan portocaliu cu zâmbet continuu pe chip sau un câine ce merge mereu crăcănat. O strângere în brațe. Un fior al revederii. Un sărut lung. Un peisaj de vis. O carte citită în tren. Simfonia picăturilor de apă într-o toamnă cu gutui la geam. O păpădie ce-și desprinde semințele sub suflul tău sincer. O bunică ce scoate cozonacul din cuptor. Un bunic ce strânge nuci în poală. 

Un copil ce râde în timp ce aleargă spre tine. O masă alături de cei mai buni prieteni. Un vin fiert și trei povești. Un album de fotografii vechi, răsfoit cu încetinitorul. O călătorie. O fugă după autobuz. O așteptare cu sufletul la gură. Emoția unei prime întâlniri. Alergatul prin iarbă cu picioarele goale. Împodobitul bradului. Desfacerea unui cadou. Cada plină cu apă caldă. 

Strângerea unor flori de câmp în cel mai frumos buchet. Scrierea unei poezii. Sentimentul iubirii albe. Privitul apusului și alte lucruri mărunte care contează atât de mult și pe care nu trebuie să le neglijezi niciodată. Să nu uiți cât de norocos și binecuvântat ești, în fiecare zi, că ai onoarea de a te bucura de toate acestea. Să nu uiți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "trebuie " este formularea/reflexul lingvistic/logic al celui sarac intelectual/spiritual. Cand " trebuie" apare in titlu' , e de a dreptul jale.
  • Like 0
 • mike mike check icon
  "Nu vedem bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi." Noi, oamenii, pentru ce si pentru cine suntem cu adevarat responsabili? Trebuie sa fim responsabili pentru ceva sau cineva. Doar acest lucru da un sens vietii.
  • Like 0
 • Dan Doi check icon
  mi-a placut asta
  • Like 0
 • Tot ce ati scris defineste o normalitate a omului cu frica de Dumnezeu. Umil, recunoscator, plin ce pocainta, smerenie, fara lacomie. La capatul opus se vede cumplita realitate a vietii de zi cu zi in Romania. Genul de om lacom si nesatul care nu greseste, nu crede, le stie pe toate, nu asculta, nu vede, nu se implica, nu-i pasa, nu se bucura, nu rade, cauta tapi ispasitori pentru a gasi vinovati, daca nu-i gaseste, inventeaza. Un cumul a toate cele mentonate in plus sau minus. Vai de mama noastra de oameni cu umanitatea pierduta.
  • Like 1
  • @ Victorin Borsciov
   Daca esti asa mare iubitor de Dumnezeu si Dumnezeu este atat de bun si iubitor,spune-mi si mie, te rog, de ce trebuie sa ne temem de El? De ce credinta este mereu asimilata fricii fata de zeul in care crezi? Da-mi un raspuns logic.
   Nu ma intelege gresit,eu nu judec si nu te judec prin prisma faptului ca crezi sau nu in Dumnezeu.
   • Like 0
  • @ Iustin Grama
   corne check icon
   proverbe 8;13
   • Like 1
  • @
   ti a cerut logica si tu ii raspunzi cu aberatii. Biblia este un paradox evident. Omul asta incearca sa iti demonstreze. Iar tu ii dai, in esenta, apa la moara
   • Like 0
 • D check icon
  Ba o să uităm. Pentru că nu citim poezie ca să ne amintim să observăm lucrurile astea. Timpul nu se mai măsoară în anotimpuri, ci în sesiuni parlamentare și intervalele dintre modificările legislative.
  • Like 0


Îți recomandăm

RoboHub

Unii dintre cursanții RoboHub provin din centre de plasament, alții din familii care locuiesc în locuințe improvizate, fără acces la utilități. „Nu vezi nicio diferență între copii, inclusiv copiii din plasament sunt fix precum cei care vin cu părinții”, spune Ana-Maria Stancu, președinte e-Civis.

Citește mai mult