Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Filmare cu drona: Cum arată prima porțiune din mult așteptata autostradă Comarnic - Brașov. „Tronsonul avansează într-un ritm bun, ajungând la aproximativ 60% stadiu fizic”

Comarnic - Brasov captura

Foto captura video

Tronsonul Râșnov-Cristian din autostrada A3 Comarnic-Brașov este construit în proporție de aproximativ 60%, potrivit Asociației Pro Infrastructura, care monitorizează marile proiecte din domeniul transporturilor.

Reprezentanții asociației au publicat și un video care arată stadiul lucrărilor pe tronsonul care va avea 6,3 km de autostradă și 3,7 km de drum de legătură cu 4 benzi.

„Chiar dacă lucrările din afara părții carosabile nu vor fi finalizate în 2020, solicităm CNAIR să facă toate demersurile pentru recepționarea acestui proiect cât mai rapid, cu o anexă de lucrări ce vor fi finalizate la începutul anului următor și care nu pun în pericol desfășurarea în siguranță a circulației rutiere”, adaugă reprezentanții Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

„Tronsonul Autostrăzii A3 Comarnic-Brașov dintre Râșnov și Cristian (6,3 km de autostradă și 3,7 km de drum de legătură cu 4 benzi) avansează într-un ritm bun, ajungând la aproximativ 60% stadiu fizic.

Se lucrează la ridicarea grinzilor de beton pe viaductul ce supratraversează DN73A și calea ferată Brașov-Zărnești, la așternerea straturilor rutiere, la umpluturi, la taluzarea cu pământ vegetal sau la diverse lucrări hidrotehnice la traversarea râului Ghimbășel.

Chiar dacă lucrările din afara părții carosabile nu vor fi finalizate în 2020, solicităm CNAIR să facă toate demersurile pentru recepționarea acestui proiect cât mai rapid, cu o anexă de lucrări ce vor fi finalizate la începutul anului următor și care nu pun în pericol desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Asta e pe loc drep, stai sa vezi distractie la deal. Si daca mai vine pesedeluta la guvernare mai adaugam cate un an pe km, DA Dorele!, UN AN PER KILOMETRU pana la finalizarea autostrazii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult