Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Filmare cu drona: Cum arată prima porțiune din mult așteptata autostradă Comarnic - Brașov. „Tronsonul avansează într-un ritm bun, ajungând la aproximativ 60% stadiu fizic”

Comarnic - Brasov captura

Foto captura video

Tronsonul Râșnov-Cristian din autostrada A3 Comarnic-Brașov este construit în proporție de aproximativ 60%, potrivit Asociației Pro Infrastructura, care monitorizează marile proiecte din domeniul transporturilor.

Reprezentanții asociației au publicat și un video care arată stadiul lucrărilor pe tronsonul care va avea 6,3 km de autostradă și 3,7 km de drum de legătură cu 4 benzi.

„Chiar dacă lucrările din afara părții carosabile nu vor fi finalizate în 2020, solicităm CNAIR să facă toate demersurile pentru recepționarea acestui proiect cât mai rapid, cu o anexă de lucrări ce vor fi finalizate la începutul anului următor și care nu pun în pericol desfășurarea în siguranță a circulației rutiere”, adaugă reprezentanții Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

„Tronsonul Autostrăzii A3 Comarnic-Brașov dintre Râșnov și Cristian (6,3 km de autostradă și 3,7 km de drum de legătură cu 4 benzi) avansează într-un ritm bun, ajungând la aproximativ 60% stadiu fizic.

Se lucrează la ridicarea grinzilor de beton pe viaductul ce supratraversează DN73A și calea ferată Brașov-Zărnești, la așternerea straturilor rutiere, la umpluturi, la taluzarea cu pământ vegetal sau la diverse lucrări hidrotehnice la traversarea râului Ghimbășel.

Chiar dacă lucrările din afara părții carosabile nu vor fi finalizate în 2020, solicităm CNAIR să facă toate demersurile pentru recepționarea acestui proiect cât mai rapid, cu o anexă de lucrări ce vor fi finalizate la începutul anului următor și care nu pun în pericol desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Asta e pe loc drep, stai sa vezi distractie la deal. Si daca mai vine pesedeluta la guvernare mai adaugam cate un an pe km, DA Dorele!, UN AN PER KILOMETRU pana la finalizarea autostrazii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult