Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Gabriela Firea va da încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului și va tăia bani de la spitale

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului de săptămâna viitoare se află un proiect de rectificare bugetară, prin care Primăria Capitalei urmează să aloce încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului, suma totală pe care Patriarhia o va primi, în total în acest scop, ridicându-se la 35 de milioane de lei pentru acest an.

Potrivit rectificării, Gabriela Firea va da în total, peste 15 milioane de lei în plus față de bugetul preconizat inițial, pentru lucrări de construcție la diferite lăcașuri de cult. 

În același timp, Primăria va tăia peste 6,6 milioane de la protecţia civilă şi protecţia contra incendiilor, 6,2 milioane de lei de la Administrația Spitalelor, 4,1 milioane de lei de la reabilitarea sistemului de termoficare și 2,1 milioane de lei de la Poliția Locală, relatează Digi24. Potrivit sursei citate, prin rectificare urmează să fie redus și bugetul mai multor spitale. 

Astfel, vor fi tăiate 3,6 milioane de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, 6,3 milioane de la Spitalul de chirurgie oro-maxilo facială, 2,4 milioane lei de la Spitalul „Carol Davila”, 3,9 milioane lei de la Spitalul Foişor, 2,3 milioane lei de la Spitalul „Victor Gomoiu”, 6,2 milioane lei de la Spitalul „Victor Babeş” şi 4,5 milioane lei de la Centrul de evaluare şi tratament al toxicodependenţelor pentru tineri.

Gabriela Firea, îngheț și dezgheț
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cum își permite această nesimțită să dea din banii pentru sectoare importante popilor nesimțiți și evazioniști fiscali? Chiar nu are nicio limită? Să dea din banii personali! Ăsta este abuz in serviciu și furt din banii publici. Cât o să mai băgam in burtile popilor? Cât costa monstruozitatea și inutilitatea asta? Pe noi ne întreabă cineva? De ce nu face un referendum pe această temă?
  • Like 1
 • Doamna asta chiar crede ca daca da bani la mall ala bisericesc o sa ajunga in rai si o sa fie declarata sfanta ? Ce responsabilitate si credibilitate mai poate sa aiba asta in fata bucurestenilor sau a romanilor (daca isi pune in cap sa candideze la viitoarele alegeri prezidentiale) ? Cum poate sa taie din bugetul spitalelor , cand nici ele nu o duc prea bine, cum poate sa taie din bugetul apararii civile, daca Doamne fereste vine un cutremur sau ia foc parlamentul (din gresala, nu ?) . Iar daca cumva mai are si pretentia ca agentii din politia locala sa fie cinstiti, atunci chiar ca o sa aiba muuulte "urari de bine" si din partea lor. Iar sistemul de termoficare din Bucuresti nu cumva incalzeste si scolile din Bucuresti ?
  Probabil ca dna Firea vrea sa obtina titlul de cel mai bun manager de oras din toata Europa ?
  • Like 0
 • Ada check icon
  Dati bani cat de repede ca vor sa sfinteasca catedrala la sfarsitul lunii si poate primiti medalie de aur de la patriarhul Daniel si daca va purtati frumos si cucernic va picteaza la intrarea in Biserica !
  Ceilalti sa va dregeti glasurile, sa beti oua crude si miere cu lapte ca sa cantati "Vrednica este !" nu de alta ca si lui Dragnea ii s-a cantat " Vrednic este !"
  Daca nu aveti oua , miere si lapte, taiati banii de la paine si medicamente ( de la soti, parinti, copii ).
  Fericire deplina !
  • Like 2
 • Bre, Primaria nu e SRL sa faca ce vrea Firea, nu se misca nimic fara sa fie aprobarea CGMB deci cata treaba are Firea cu toate astea? Ea intocmeste bugetul si-l supune aprobarii CG, daca aia aproba asta e. Altfel ea indeplineste hotararile CG. Acuma ne place nu ne place totusi...Sigur ca e aiurea ce face cu banii dar se apropie sfarsitul de an si ca sa nu-i dea inapoi ca probabil spitalele nu pot sa-i cheltuiasca ii da acolo unde se cheltuie, ori macaralele alea la Catedrala nu stau o clipa.
  • Like 1
 • Băăăăă! Da' terminați odată cu prostia asta ! Da, dă bani la catedrală ! Bravo ei ! Data viitoare ieșiți la vot, stați observatori în circumscripții ca să nu ciordească voturi și apoi vorbiti ! Acum , ciocu mic că ei sunt la putere ! Fac ce vor ei ! Bravo Firea, cacăte pe noi ! Așa de sus, cu boltă !
  • Like 2
 • Excelenta ordine a prioritatilor. Apropo, cum era cu traficul imbunatatit? Sau pe ala il lasam pentru urmatoarea campanie? A, uitasem, l-a rezolvat in primele 6 luni de mandat.
  • Like 3
  • @ Jonn Jonzz
   Ada check icon
   Ce trafic ? Inchizi ochii si mergi pe soseaua aeriana calm, linistit si ajungi la destinatie. Acolo gaseti o parcare cu numarul tau de masina. Iti lasi masina in siguranta supravegheata de camerele video. Drum bun si vise placute !
   • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult