Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Gândiți-vă

Cristian Tudor Popescu---

● Vorbirile lui C. Georgescu nu reprezintă credința ortodoxă – orice credincios adevărat își dă seama de asta. Sunt afirmații de sectant („Eu sunt în directă legătură cu Dumnezeu” – o blasfemie, creștinește vorbind, sau „Eminescu e cel mai periculos om după Iisus Hristos” – să-l pui pe Eminescu, un om, chiar dacă excepțional, alături de Dumnezeu-Hristos este altă blasfemie, tipic legionară) ori de mason (C.Georgescu, membru din 1993 al Masoneriei, loja Delta Dunării). Faptul că Patriarhia BOR a emis un comunicat în care preoții sunt avertizați, sub sancțiunea eliminării din Biserică, să nu se implice în campania electorală de partea unui candidat e grăitor. 

● Mulți dintre cei care l-au votat pe C.G. sunt copiii IA, indiferent ce vârstă au. Au fost educați și reeducați de Inteligența Artificială, dincolo de școală. Iar Inteligența Artificială, telefonul, computerul, internetul nu te învață să gândești rațional, cu propriul creier. IA poate fi foarte utilă dacă știi să gândești rațional, o poți folosi. Dacă nu, ți se suie pe ceafă, gândește ea în locul tău, în vreme ce tu crezi că sunt ideile tale.

● L-ați votat pe C.G. în primul tur. Poate vă veți gândi, după ce ați trăit satisfacția că „le-ați tras-o” vechilor politicieni, că răzbunarea asta ar putea să coste enorm de scump România cu un C.G. președinte. Aceste costuri îngrozitoare pot începe să curgă chiar de duminică, 1 decembrie, dacă vă veți transfera votul pentru C.G. către AUR și SOȘoacă.

● C.G. nu a depus niciun fel de documente, cum cere legea, cu privire la finanțarea campaniei sale electorale. Pretinde că a cheltuit 0 (zero) lei, asta în vreme ce influenceri Tik-Tok, care au primit bani pentru a-i transmite mesajele, tocmai ce spun că au fost păcăliți, n-au știut pe cine promovează. Și dacă crezi că C.G. e Dumnezeu pe pământ, nu poți să nu constați că operațiunea specială de propagare a lui C.G. pe Tik-Tok înseamnă milioane, de euro, nu de lei.

● Anularea alegerilor încheiate ar fi o catastrofă și mai mare decât procentajul lui C.G. Serviciile de informații, Securitatea cibernetică, BEC, Curtea Constituțională ar fi trebuit să acționeze demult. Acum, e un fapt împlinit, nu trebuie să fie anulat votul cetățenilor, ar fi considerată o batjocură stârnitoare de furie. Pericolul uriaș pentru România nu poate fi înlăturat decât tot prin vot.

● În decembrie se împlinesc 35 de ani de la Revoluție. O Revoluție pentru o Românie reîntoarsă în Europa, liberă și democratică, nu ca să ne manifestăm acum admirația pentru Putin și înțelepciunea rusească. Votați cum credeți, sunteți liberi, nu ca în Rusia idolului lui C.G. și Șoșoacă, cu pistolul în rinichi. Dar pentru mine, unul, a-i vota acum pe C.G., AUR, SOȘoacă înseamnă a scuipa pe mormintele adolescenților și tinerilor uciși de ceaușismul din care face parte C.G.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult