Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Hillary Clinton vs. Donald Trump. Clinton: „Până la sfârșitul dezbaterii, voi fi învinovățită pentru tot”. Trump: „De ce nu?”

Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat, şi Donald Trump, candidatul Partidului Republican, s-au înfruntat luni seară în prima dezbatere televizată din cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Confruntarea a fost dominată de replici acide și acuzații reciproce. 

„Până la sfârșitul dezbaterii, voi fi învinovățită pentru tot”, a spus Hillary Clinton. „De ce nu?”, a replicat Donald Trump.

Hillary Clinton a afirmat că Trump a avut noroc în viață: „și-a început afacerea cu 14 milioane de dolari împrumutați de la tatăl lui”, a speculat pe seama faptului că acesta refuză să-și publice declarația fiscală, susținând că „ascunde ceva” și a vorbit despre posibilitatea ca Trump să nu își fi plătit declarațiile fiscale. „Asta mă face deștept”, i-a replicat Trump.

Republicanul a atacat-o pe contracandidata lui făcând referire la mailurile nesecurizate pe care le-a trimis pe vremea când era secretar de stat și a acuzat-o că este lipsită de forța și de rezistența de care are nevoie un președinte american.

„Călătorește în 112 state, negociază un acord de încetare a focului, petrece 11 ore în fața Congresului. Atunci poți vorbi cu mine despre rezistență”, a afirmat Hillary Clinton.

Candidatul democrat a amintit că Trump se află printre cei care și-au dorit criza imobiliară „A spus în 2006 că speră să se prăbuşească piaţa imobiliară, ca să poată cumpăra şi să facă bani. Ei bine, s-a prăbuşit”. Trump nu a părut afectat: „Aşa e în afaceri, să ştii”.

Potrivit primelor comentarii și sondaje, Hillary Clinton a câștigat dezbaterea. Postul CNN a intervievat 521 de alegători potențiali, care au considerat 62% față de 27% că Hillary Clinton a ieșit învingătoare în fața lui Trump. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult