Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Hillary Clinton vs. Donald Trump. Clinton: „Până la sfârșitul dezbaterii, voi fi învinovățită pentru tot”. Trump: „De ce nu?”

Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat, şi Donald Trump, candidatul Partidului Republican, s-au înfruntat luni seară în prima dezbatere televizată din cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Confruntarea a fost dominată de replici acide și acuzații reciproce. 

„Până la sfârșitul dezbaterii, voi fi învinovățită pentru tot”, a spus Hillary Clinton. „De ce nu?”, a replicat Donald Trump.

Hillary Clinton a afirmat că Trump a avut noroc în viață: „și-a început afacerea cu 14 milioane de dolari împrumutați de la tatăl lui”, a speculat pe seama faptului că acesta refuză să-și publice declarația fiscală, susținând că „ascunde ceva” și a vorbit despre posibilitatea ca Trump să nu își fi plătit declarațiile fiscale. „Asta mă face deștept”, i-a replicat Trump.

Republicanul a atacat-o pe contracandidata lui făcând referire la mailurile nesecurizate pe care le-a trimis pe vremea când era secretar de stat și a acuzat-o că este lipsită de forța și de rezistența de care are nevoie un președinte american.

„Călătorește în 112 state, negociază un acord de încetare a focului, petrece 11 ore în fața Congresului. Atunci poți vorbi cu mine despre rezistență”, a afirmat Hillary Clinton.

Candidatul democrat a amintit că Trump se află printre cei care și-au dorit criza imobiliară „A spus în 2006 că speră să se prăbuşească piaţa imobiliară, ca să poată cumpăra şi să facă bani. Ei bine, s-a prăbuşit”. Trump nu a părut afectat: „Aşa e în afaceri, să ştii”.

Potrivit primelor comentarii și sondaje, Hillary Clinton a câștigat dezbaterea. Postul CNN a intervievat 521 de alegători potențiali, care au considerat 62% față de 27% că Hillary Clinton a ieșit învingătoare în fața lui Trump. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult