Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

iCEE.fest 2018, în linie dreaptă: două săptămâni până când giganții Internetului și tehnologiei vin la București. Ultimele bilete se scumpesc mâine

iCEEfest - Inquam

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Interactive Central and Eastern Europe Festival – pe scurt, iCEE.fest – va prezenta la București, având pe cele 7 scene speakeri de la companii precum Facebook, Google, The New York Times, Shazam, CNN sau Netflix, cele mai noi tendințe în digital și tehnologie, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Anul acesta, organizatorii propun nu mai puțin de 9 linii principale de conținut și aproape 200 de reprezentanți ai unor mari companii care vor susține prezentări si workshopuri, la care se adaugă speakeri si traineri independenți, cunoscuți în întreaga lume.

Printre ei: Gerd Leonhard, autorul celebrei cărți „Technology vs. Humanity”, David Scheider, co-autor al comediei „The Death of Stalin”, futuristul Simon Gosling, Brian Wong, cel mai tânăr antreprenor din digital & tech care a primit finanțare si autor al cărții “The Cheat Code”sau Grant Sabatier – un milionar in bitcoin si promotor al metodelor alternative de economisire. Dar și mulți alții.

Cele 9 linii de conținut sunt:

1. Disruption by Tehnology – despre cum tehnologia schimbă modelele de business

2. VR/AR & Creativity – campanii virale spectaculoase si proiecte VR în experiență de cinema

3. Advertising & Marcom – cele mai noi tendințe în comunicarea comercială online

4. Digital Content & AdTechnology – provocările la care sunt supusi producătorii de conținut si cum pot isi pot monetiza traficul într-o industrie dominată de Google si Facebook

5. eCommerce & Retail – linie dedicată celor care vând online produse si servicii

6. Fintech, Blockchain & Cryptocurrencies – o scenă separată dedicată lumii financiar-bancare si a noilor tehnologii din domeniu

7. eHealth & MedTech – transformările aduse de digital în medicină si relația cu pacienții, în parteneriat cu prestigiosul program Stanford Medicine X

8. Tech & Democracy – despre impactul tehnologiei în comunicarea publică si politică, în parteneriat cu Majoritas

9. Startups & Investments – o scenă dedicată antreprenorilor, fondurilor de investiții si startupurilor

Ca de obicei, iCEE.fest va fi presărat de momente de stand-up comedy susținute de actorul si comediantul britanic Jeff Leach, care e gazda festivalului, precum si de concerte susținute de Arme, The Mono Jacks sau Suie Paparude, care se vor desfășura în “The Summer Playground” – zona de socializare și distracție a festivalului.

Interactive Central and Eastern Europe Festival se desfășoară la Bucuresti peste exact două săptămâni, pe 14 si 15 iunie.

Lista biletelor disponibile este aici. Organizatorii au anunțat că prețurile se vor majora vineri, 1 iunie. Pentru elevi și studenți accesul se poate obține gratuit, prin înscrierea la Bursele iCEE.fest.

Care e atmosfera și ce cred speakerii care au fost la festival în anii trecuți puteți vedea în clipul de mai jos:

Festivalul este organizat în parteneriat cu Orange și are printre susținători BCR, Glo, Nissan, Kaufland, mPlatform, VTex, ENEL, Medlife, Freewheel / Comcast, Nescafe Dolce Gusto, Coca-Cola și alți parteneri.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult