Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ilan Laufer, audiat de polițiști în cazul fraudării magazinului Unirea. Laufer: „Sunt total nevinovat”

Ilan Laufer

Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Fostul ministru Ilan Laufer, şef al Departamentului PSD pentru Mediul de Afaceri, a fost audiat joi la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice. Acesta este suspectat de complicitate la gestiune frauduloasă şi evaziune fiscală, relatează News.ro.

UPDATE: După aproape șase ore de audieri, Laufer a declarat că este nevinovat. ”Sunt total nevinovat, mi se par total ridicole aceste acuzații”, a spus el.

Potrivit unor surse din anchetă, Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu, calitate de administrator la două societăţi, în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube societăţii, în cuantum de peste 5.800.000 de Euro, mai scrie News.ro.

Totodată, la domiciliul fostului ministru au fost făcute perchiziții.

Cei care doreau să închirieze spaţii în Unirea, incheiau mai întâi contracte subsecvente cu societăţile administrate de Ilan Laufer, contra unor sume mari de ban, iar ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spaţiile în Unirea, la sume modice, susțin polițiștii.

Sumele astfel obţinute ar fi fost transferate către patru societăţi din Cipru şi Elveţia, de unde erau ulterior retraşi, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanţă, comision şi intermediere. Banii rezultaţi ar fi ajuns la Carmen Adamescu, mai spun anchetatorii.

În ceea ce priveşte acuzaţia de evaziune fiscală, pentru a nu achita taxele şi impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea şi înregistrarea în evidenţa contabilă a unor contracte fictive de consultanţă, cu cele 4 firme din Cipru şi Elveţia.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un partid serios si-ar selecta cumva elitele, n-ar scoate din joben diversi ilustri pe care nu-i cunoaste nimeni si nu-i recomanda nimic, pentru ca apoi acestia ajunsi prin functii sa dea cu bata-n balta. Legitimitatea partidului se pierde odata cu nerecunoasterea elitelor si actiunilor lor. Probabil ca la alegerile urmatoare vor vota cu ei doar prietenii de afaceri, clientela plasata in administratie prin diverse functii si beneficiarii uleiului elecoral. Intrebarea e cu cine voteaza restul, cei care s-au prins cum functioneaza astia?
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Nevinovat pe Naiba.
  • Like 1
 • Oare de ce nu cred în nevinovăția acestui ins, care se voia mare prin gubernul roșu?!
  • Like 2
 • Filbert check icon
  Bineinteles ca acuzatiile-s ridicole, cel care a infiiintat organizatiile PSD Oregon si California nu poate fi investigat pentru gainarii transfrontaliere. In plus, procurorii care l-au chemat sint niste antisemiti notorii asa ca vor fi reclamati la madam Florea de la sectia special creata pentru ca pesedeii cercetati sa aiba unde sa se smiorcaie de rautatea procurorilor.
  • Like 4
  • @ Filbert
   Un citat din Radu Paraschivescu cu care sunt total de acord: "Guvernanții au devenit imuni la ironie și satiră, nici nu îi interesează, nici nu o pricep"
   In aceasta nota, sper (aproape ca sunt convins) ca nu lor le este adresat comentariul dumneavoastra.
   • Like 3
  • @ Iron Spike
   Filbert check icon
   Cum asa-zisii guvernanti nici cu gindul nu dau pe site-uri de felul acestuia, problema reactiei la ironie/satira dispare inainte de a se pune.
   RP ii banuieste de imunitate dobindita la ironie/satira, eu cred ca ii supraevalueaza pe 'onorabili', e vorba mai degraba de analfabetism cu 'functional' la coada sau chiar fara...
   • Like 1


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult