Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ilie Năstase a rămas fără acreditare, Konta a plâns. Ce s-a întâmplat la meciul Fed Cup dintre Cîrstea şi jucătoarea britanică

Căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup, Ilie Năstase, i-a fost retrasă acreditarea pentru comportament nesportiv, a anunțat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

„Căpitanul României, Ilie Năstase, a fost scos de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, de la Constanţa. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli, din cauza comportamentului său nesportiv, după ce a primit două avertismente. Domnul Năstase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână", se arată în comunicatul ITF, citat de News.ro.

Ilie Năstase a fost trimis sâmbătă la vestiare după o dispută cu arbitrii. La scurt timp meciul dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta a fost întrerupt pentru circa 15 minute, după ce Konta a izbucnit în plâns, după ce ar fi fost jignită din tribune chiar de Ilie Năstase.

Pe de altă parte, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunțat sâmbătă că a deschis o anchetă după ce fostul tenisman Ilie Năstase a făcut, în timpul unei conferințe de presă, un comentariu despre copilul nenăscut al Serenei Williams. Comentariul său a fost caracterizat drept rasist de o parte a presei britanice. Ilie Năstase spune că a făcut o glumă, iar jurnaliștii britanicii au căutat să facă scandal înaintea disputării meciurilor dintre cele două țări.

Sorana Cîrstea a pierdut meciul cu Johanna Konta. Sportiva britanică a câștigat cu scorul de 6-2, 6-3.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Comportament babuinic din partea lui Nastase. Era cumva de asteptat sa se dea in spectacol inca de cand a fost numit capitan nejucator, era doar o chestiune de timp. Ei bine, sa le fie invatatura de minte slugilor politice de la Federatie sa numeasca un bun psiholog acolo, nu politruci de la ex-partidul "ce vrea progresul cu orice pret" al generalului Prostea.
    • Like 0
  • Ce bine ne pricepem sa fim parte la targuieli de-astea lose-lose! Johanna plangand, Ilie parasind arena cu mutra aia de Jack Nicholson in The Shining, publicul zapacit scandand ba "Ilie", ba "Johanna", Simona promovata negociator de pace....

    Cu toata admiratia pentru acel Nastase de amu 4-5 decenii, ma intreb de ce oare, dupa gafele-i de ieri nu s-a gasit nimeni de la FRT sa previna balciul de azi? Cat de "degradant" ar fi fost ca, macar pe baza amenintarii de ieri de la ITF, sa-l ferim pe Ilie de o noua (foarte previzibila) rabufnire? Cui oare nu-i este clar cat de mult ne "iubesc" toti corectii politici de prin Europa? De ce sa dam apa la moara lor cu trei viteze?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult