Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

”Imagine Dragons” a închis la propriu Cluj Arena. UNTOLD a adunat 115.000 de oameni în a doua zi de festival- prezență record

Imagine Dragons UNTOLD 2023

România a intrat- prin UNTOLD- pe harta viitoarelor turnee ale trupei ”Imagine Dragons”. Solistul trupei din Las Vegas a părut surprins de numărul imens de spectatori care-i așteptau și care le-au recitat apoi versurile. „Suntem pentru prima dată în România, sunteți un public incredibil. În această seară am primit doar dragoste din partea voastră, vă mulțumim pentru călătorie” le-a spus Dan Reynolds fanilor, care a lăsat să înțeleagă că vor reveni la noi.

În a doua noapte de UNTOLD, Cluj Arena a arătat că știe să găzduiască concerte de anvergură. Înainte de a urca pe scenă ”Imagine Dragons”, stadionul s-a umplut la capacitate maximă în tribune și pe gazon. 

O atmosferă foarte plăcută, oameni de toate vârstele, mulți părinți cu copii, foarte mulți tineri (despre care nu am avut până ieri percepția că iubesc această formație și că-i știu hiturile pe dinafară), dar și foarte multe cupluri sau grupuri de prieteni din categoria 35-50 de ani. Un public foarte pestriț, care m-a contrariat inițial. Deși le-am ascultat piesele în heavy rotation la posturile de radio, nu am știut că reușesc să se adreseze și să câștige fani din toate categoriile. 

Un lucru este cert, decizia de a-i aduce la UNTOLD a fost una foarte inspirată- a doua seară de festival a înregistrat un record de participanți- peste 115.000, din care cei mai mulți atrași de trupa din Las Vegas. O diferență față de ceilalți ani- a crescut mult și numărul celor care se distrează la celelalte scene din perimetrul festivalului- vineri după miezul nopții, peste tot era plin. 

Revenind la „Imagine dragons”- ”Radioactive”, ”Demons”, “Enemy”, ”Thunder”, “Bad Liar”, ”Believer”, “Whatever It Takes”, “Bones”, “Natural”, “Follow You”, “Walking The Wire”- spectatorii au trăit fiecare acord. Nu e puțin lucru să fii întâmpinat cu atâta energie într-o țară care- până la UNTOLD- nu și-a găsit loc în turneele trupei.

Interesant de urmărit câte fotografii și filmări au fost postate pe rețelele de socializare cu Dan Reynolds, Daniel Platzman, Wayne Sermon și Ben Mckee. 

Imagine Dragons LIVE

Peste noapte, internetul s-a umplut cu poze surprinzându-l pe solistul Dan Reynolds la bustul gol, într-o formă fizică de invidiat, ca un boxer care iese pe ring (altfel o imagine pe care și-a construit-o și consolidat-o în timp).

Foarte fragil însă acest Dan Reynolds, tată a patru copii- dezvăluia într-un interviu pentru People cum luptă pentru a ține în frâu 2 boli autoimune (spondilita anchilozantă și colita ulceroasă) și că s-a tratat de depresie. „Trebuie să duc un stil de viață cu adevărat foarte riguros, foarte disciplinat, pentru a-mi menține corpul în funcțiune. În fiecare zi trebuie să fac exerciții fizice pentru a-mi inunda toate articulațiile cu sânge și pentru a menține inflamația la niveluri minime. Este mult exercițiu, ca un exercițiu de tip kinetoterapie. Apoi, duc o dietă cu adevărat strictă (n.r. cu o rigoare demnă de armată) - fără alimente procesate, foarte puțin zahăr, mulți carbohidrați complecși. E ca și cum ai trăi ca un atlet (...) Este foarte ușor ca muzician să cazi pradă viciilor. Este o binecuvântare și un blestem” (n.r. condiția sa de sănătate | cariera de artist).

E oarecum dificil de constatat și apoi de recunoscut că UNTOLD devine mai mare și mai bun de la un an la altul- e ca un organism în plină evoluție, pare să se maturizeze și să se rafineze la fiecare ediție. Totul este optimizat, gândit mai bine, circuitele, zona de food, colțurile sponsorilor gândite pentru activări și mai ales securitatea. Sunt atât de multe forțe de ordine încât pur și simplu te simți în siguranță, indiferent de oră sau de colțul în care te afli.

Urmează sâmbătă la Main Stage cel mai așteptat este probabil Martin Garrix, muzică variată pe toate celelalte scene- Galaxy, Alchemy, Fortune, Daydreaming, Tram & Retro. De altfel, una dintre cele mai așteptate reprezentații e de la 18:00 la Time, unde mixează Andreea Esca & Otravă- un exercițiu care a pornit parcă în joacă și a devenit o tradiție. 

Duminică- ultima din cele 4 zile ale festivalului- va urca pe scena principală unul dintre cei mai iubiți artiști- Armin van Buuren. DJ-ul olandez revine după o pauză de câțiva ani în România. Este de așteptat ca stadionul să se închidă, de asemenea, când se ajunge la capacitatea maximă.

Fanii UNTOLD se pot înregistra pentru ediția 2024 a festivalului accesând: https://untold.com/register.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vreti parerea mea despre untold? O maimutareala, o spelunca a speculantilor, dealarilor de droguri, un bordel plin de tarfe inconstiente. O indobitocire a tineretului si asa debusolat de "diriguitorii analfabeti doctori falsi" ai invatamantului. O zombificare a viitorilor votanti. O mizerie la care, contra cost, contribuie si prostituatele din media. Un discomfort pentru amaratii de megiesi ai zonei. Asemenea manifestari tribale, daca tot sunt permise, ar trebui mutate in camp, cat mai departe de orice locuinta. A inebunit boc. Si toti cei ce permit asa ceva in orase.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   mhm check icon
   Chill, bro.
   • Like 0
  • @ mhm
   Iarta-ma dar nu pricep ce vrei sa spui. Mai pe romaneste, te rog.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   A zis sa nu mai iei viata asa in serios, in traducere libera.
   • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult