Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Imaginile săptămânii: Gabriela Firea a umplut Capitala de găinușe de plastic, iepuri electrici și ouă gigant

Primarul Gabriela Firea a inaugurat Târgul de Paște, deschis în Piața Constituției până pe 17 aprilie. Bucureștenii pot găsi acolo o expoziție de iepuri, găini și miei, mâncare, spectacole și concerte și o zonă dedicată copiilor. 

În acest an cu ocazia Sărbătorii Pascale centrul Bucureştiului va fi decorat cu beculeţe. Deja pe străzile din centrul vechi au apărut ghirlante de beculețe în care sunt prinși iepurași colorați de plastic. În preajma sărbătorilor, Calea Victoriei va deveni pietonală. 

Două clădiri monument istoric de pe Calea Victoriei au fost văruite în alb şi roz, iar o altă clădire de lângă Biserica Kretzulescu a fost vopsită în galben. Edilul Capitalei a precizat că nu a solicitat acest lucru, ci a fost opera unui „exces de zel” din partea Sucursalei pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar (SAIFI), potrivit News.ro

Luminițele de Paște din centrul Capitalei vor costa aproximativ 176.300 euro, potrivit primarului general.

Asociația Funky Citizens a inițiat o petiție online prin care solicită primăriei „să nu arunce banii cetățenilor pe luminițe de Paște” și să folosească resursele bugetului local pentru „rezolvarea problemelor reale ale comunității”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Și care e problema că-s plasate acele figurine?

  E interesant aici că autorul articolului nu solicită (dacă se poate și onest...) opinia - la chestiune - a bucureșteanului de rînd, dar citează opinia unei fundații cu nume românesc din plin...
  • Like 0
 • Cri check icon
  Ornarea Capitalei cu decoratiuni kitch sau cu spectacole de prost gust, cu ocazia unor sarbatori importante, este o caracteristica a tuturor administratiilor locale ce s-au perindat la conducerea Bucurestiului, in niciun caz nu este inventia d-nei Firea.
  Actuala Primarie generala nu face decat sa perpetueze traditia prostului gust si a populismului de sarbatoare.
  Daca insa vrem sa nu fim doar niste "propagandisti sau fanatici", ca sa citez o formulare a d-lui Florin Negrutiu, trebuie sa admitem ca prezenta kitch-ului, a populismului si a prostului gust se poate observa si in multe orase din Europa sau din SUA, cu ocazia unor sarbatori importante, fie ele religioase sau laice.
  Manechine-simbol uriase, cu aspect hidos sau respingator, ornamentatii kitch, discursuri inflacarate, spectacole pentru "plebe", toate-toate sunt prezente peste tot in Occident cu ocazia diverselor sarbatori sau aniversari.
  Din acest punct de vedere, Capitala noastra s-a "integrat" perfect in lumea vestica. Bucurestiul nu reuseste din pacate sa se integreze si la capitole precum civilizatie, urbanism, transport public, curatenie, reducerea poluarii, trafic rutier, etc.
  • Like 0
 • De 1 mai așteptăm niște secere și ciocane pe străzile Bucureștiului !
  • Like 1
 • check icon
  Nu veti fi niciodata multumiti. Regret sa o spun, romanii sunt mereu pusi pe harta, nioci unul nu pune constuctiv umarul la treaba, Este usor sa critici si sa injuri. Nu sunt un simpatizant al PSD-ului si nici al dnei Firea. Sunt un fost bucurestean care intelege ca orice s-ar intampla in orasul acesta nu va fi bine.
  • Like 0
 • Anca check icon
  Sunt șocată de unele comentarii care manifesta bucurie pentru ca ușor pica Bucureștiul, ca ajunge Cluj pe 1 etc. Oameni buni, pt orice oraș, cat de mic, care e căpușat de lichele suferim noi, TOȚI românii. Orice oportunitate pierduta e o oportunitate pierduta pentru România. Dacă mai e și vorba de capitala, cu atât mai grav.
  Da, din mai multe motive care țin în mare de contextul istoric, Ardealul are un profil diferit de restul tarii.
  Dar ce alternative credeți ca ar fi mai bune?
  Independenta? Nu uitați ca mărimea contează în orice discuție și Ardealul nu e totuși Luxembourg.
  Unirea cu Ungaria și extremiștii sai unde locuitorii Ardealului ar fi cetățenii de mana a 2a, tolerați cu greu?
  Suntem o tara și trebuie sa fim solidari și sa luptam împotriva corupției, nu unii împotriva altora.
  Articole de genul asta sunt perfecte ca sa mai trezească bucureștenii dar ei trebuie încurajați în direcția asta nu în direcția greșită de a se certa cu alți locuitori
  • Like 2
 • Eu zic sa nu mai dam navala peste "bunul gust" din mahalaua mintii primaritei. Banii, unde s-au dus banii? Care hamesita abonata de partid a infulecat 176 de mii de Euroi pe poleiala si chinezarii? Care-i urmatoarea la rand? Vine furaciunea cu zmolirea gropilor, o manareala cu priponirea clopotului pe CMN.
  • Like 1
 • Degeaba s-a formulat o petiție, „decorul” pascal e gata !
  • Like 0
 • check icon
  A umplut orașul cu prostul gust specific educației sale sau, mai exact, lipsei sale de educație. Cu ce voiați să-l umple?
  • Like 0
 • Anon check icon
  Paine si circ.
  • Like 0
 • Așa sunt țoapele de proveniență și mentalitate suburbană: le place „frumosul”. Începând cu pozele pe blăniță, tabloul de nuntă de deasura patului și celălalt, cu felia de pepene.
  • Like 2

Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult