Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

În timp ce mulți bucureșteni nu au apă caldă, Gabriela Firea își face campanie cu „recordul de gravide”

„Record de gravide în București, după perioada de izolare!”, a anunțat triumfal Gabriela Firea pe Facebook, în perioada în care mulți bucureșteni suferă de pe urma lipsei de apă caldă.

Primarul Capitalei a publicat o postare în care își laudă programul prin care acordă un stimulent financiar femeilor însărcinate.

„În lunile iunie și iulie s-au depus 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2.000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcina. Suntem alături de viitoarele mămici din București pe care doresc să le asigur că programul 'Voucher Materna', lansat la inițiativa mea în anul 2018, continuă!”, a scris Firea.

Aceasta a adăugat că "până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro! Lunile iunie și iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului - aproape 2500 de dosare în fiecare lună de vară”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cat de imbecila poate sa fie aceasta mitocanca!!!! Cat de penibila!!!! Record la gravide, serios???? Si care e meritul tau sau alor tai din primarie, madam? Trebuie sa fii prost sadea sa votezi o astfel de mahalagioaica ca primar.....
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Deci ,după țața Pandele dacă nu ai apă caldă să te speli te apuci să faci copii.Tare Nu.
  • Like 1
 • Asta e sistemul de vot al clanului pandele, .... In Bucuresti pomeni electorale iar in voluntari autobuze la moaste, in rest avem 'di tati'. mai nou aflam ca primaria voluntari se muta in primaria Bucuresti. Mafia este indestructibila iar justitiei nici ca ii pasa ! sunt ocupati cu pensiile speciale.
  • Like 2
 • Cosmin check icon
  Cu siguranță că programul Materna a avut un succes prea fulminant și a încercat să-i mai potolească pe amatorii de vouchere luate prea ușor.
  Se știe că fără apă caldă nu prea mai ai chef de nimic.
  • Like 3


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult