Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Incendiu la un spital suport COVID-19 din Ploiești: Spitalul nu avea autorizație ISU și a fost amendat în februarie pentru nereguli. Doi morți, o infirmieră are arsuri, iar 15 pacienți și un cadru medical sunt transferați

Un incendiu a avut loc joi dimineață la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat, transmite ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii și a fost stins „foarte repede”, potrivit ministrului Sănătății.

Cei doi pacienți morți erau ambii bărbați, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienți din salon. Alți 20 de pacienți, din alte saloane, au fost evacuați. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

O infirmieră care se afla în salon să îngrijească cei doi pacienți a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

„Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la spitalul Floreasca”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai declarat că infirmiera ar fi încercat să mute un pat din salon pentru a băga un aparat în priză

Conform acestuia, echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat.

Acesta a menţionat că a observat că extinctoarele din zona afectată au fost folosite, fapt care arată că infirmiera ar fi putut să încerce să le folosească.

Au fost trimise la Ploieşti şapte ambulanţe pentru victime multiple de la Bucureşti, în ideea că întreg spaţiul ar fi trebuit evacuat.

Arafat a menţionat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate.

„Există o singură problemă, cu încălzirea, dar vor lucra acum instalatorii pentru a rezolva problema şi a reda drumul încălzirii”, a precizat Arafat.

UPDATE: Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a fost amendat în luna februarie după ce au fost găsite mai multe nereguli. Spitalul nu avea autorizație ISU, susțin surse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru G4Media.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mr.Oh check icon
  Din ce in ce mai clar ca romanii se pricep sa faca lucrurile bine, in frunte cu autoritatìile.
  Autoritatiile si medicii sunt suparati ca "boborul" nu le respecta autoritatea profesionala.
  Care autoritate?
  De ce sa ma omoare autoritatille cand pot sa mor din vina mea?

  Asa se intampla cand oamenii sunt lenesi si refuza sa gandeasca, sa puna intrebari si sa traga la raspundere pe cei ce iau decizii care le afecteaza viata. E mai simplu sa fii oaie si faci ce fac toti ceilalti. Adica sa rabzi docil si sa astepti sa te trazneasca. Supunerea oarba in fata autoritatiilor si elitelor e o insusire cultivata prin educatie.
  Normal e sa fii rebel si sa te indoiesti de toate pana la proba contrarie.
  • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Si cand accepti proba contrarie? Tot asa, fiecare "rebel" cand are el chef?
   In ceea ce priveste 'tragerea la raspundere" de acord. Dar cum sa o faci? O trage cineva la raspundere pe nemernica de firea pentru banii bagati in curul popilor hrapareti si pentru machetele cu spitale? Nu. Chiar o vor vota multi narozi. Sau pe pandele, satrapul de voluntari? Nu. Sau pe toti guvernantii impotententi care mint cu nerusinare? Nu. Ii tot votam si le gasim scuze. Atat. Asta suntem asta meritam.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult