Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Întâlnirea marilor spirite, Magaoaia Trump și domprofesor

Cristian Tudor Popescu

 • Premierul Ciolacu declară că nu va prezenta public niciodată diploma sa de bacalaureat. De ce? „Că o să se zică că e falsă”. Asta după ce ne-a comunicat nota, 7,03, ce ar fi trecută pe nevăzuta diplomă. Dacă spui nota, de ce nu scoți și hârtia? Ce e mai rău: acuzația că diploma e falsă, care ar trebui dovedită, sau faptul că diploma nu există, care nu are nevoie de nicio dovadă câtă vreme nu o arăți?

Și diploma de bacalaureat nu dovedește nivelul de prostie, care iese în evidență când deschizi gura, ca mai sus. 

 Dl Ciolacu procedează cu diploma sa cum a făcut cu certificatul de revoluționar: îndată ce scandalul se umflă prea tare, ne pedepsește anunțând că renunță la „docoment”.

• Se dovedește că prezidențiabila Elena Lasconi are aceeași Alma Mater ca prezidențiabilul Marcel Ciolacu: universitatea Ecologică. Nu știu de ce gândul meu păcătos mă duce la firma „Spălătorie Ecologică”. Marile spirite întotdeauna se întâlnesc undeva.

„Țoapa soră de lapte a Gabrielei Firea”, spuneam despre Lasconi. Există o diferență: Firea a supt, totuși, de la Facultatea de Litere a Universității București. Ceea ce nu cred însă că îi va face pagubă-n voturi șefei USR.

• Dacă pisicile și câinii din America ar primi drept de vot, Trump ar învinge-o la scor pe Kamala Harris. Deși, cercetări recente în neurobiologie arată că animalele de companie sunt mult mai inteligente decât le cred stăpânii lor.

Dincolo de sondaje și analize, faptul că candidatul Trump a fost surclasat de candidata Harris rezultă din chiar declarația lui Trump, imediat după confruntarea de la televiziunea ABC: „A fost o afacere trucată, așa cum am presupus. Când te uiți la faptul că cei de la ABC au corectat tot ce am spus eu și nu au corectat-o pe ea”. Păi, a fost așa deoarece Kamala Harris nu a debitat minciuni care te înmărmuresc înainte de a te podidi râsul, ca „Zeci de milioane de imigranți năvălesc în SUA ca să mănânce câinii și pisicile cetățenilor”.

Îndată ce pierde, Magaoaia Trump zbiară că a fost furat. Cum a făcut în 2020 și cum va face și în noiembrie. Iar toți cei care nu-l susțin „vor plăti”, cum a ajuns să spună până și despre tânăra Taylor Swift, cea mai admirată solistă pop din lume în clipa de față, care a îndrăznit să declare că o susține pe Kamala Harris.

• Sociopatul, scuze, sociologul Bulai recunoaște că au existat întâlniri private cu studente în care s-a consumat alcool, dar că „nu poate aprecia dacă scenele petrecute aveau sau nu un caracter sexual”. Că fetele s-au dezbrăcat din proprie inițiativă, fără să le-o ceară el. Și că n-au existat plângeri.

Ceva îmi spune că se va găsi un judecător, sau chiar o judecătoare, care, pe baza acestor declarații, să-l pună în libertate pe domprofesor. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult