Sari la continut
alt

Bogdan Cristeacheck icon

Bogdan Cristea, doctorand în anul IV în retorică latină şi asistent universitar la Facultatea de Limbi Clasice a Universităţii Cambridge, bursier Bill Gates. Şef de promoţie al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti în 2004 şi doctor în filologie în 2011. Înainte de a se stabili în Marea Britanie, a fost cercetător la Institutul de Lingvistică al Academiei Române, profesor de limba latină şi jurnalist al publicaţiei Gândul.


Articole publicate check icon

Theresa May în campanie

May are acum prilejul nu numai de a câştiga alegerile cu un procent nemaiîntâlnit pentru Partidul Conservator de la Margaret Thatcher, dar şi de a scăpa definitiv de oamenii lui Cameron, a căror influenţă în partid, deşi slăbită după referendum, totuşi încă o incomodează. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump - Theresa May

Corespondență Republica din Marea Britanie. Theresa May şi Donald Trump – începutul unei frumoase prietenii? (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Gina Miller

O doamnă relativ anonimă, în vârstă de 51 de ani, Gina Miller, originară din Guyana, manager de investiţii în Londra şi fostă prezentatoare de modă, a pus pe jar guvernul britanic după ce a cerut în justiţie ca Marea Britanie să nu poată ieşi din Uniunea Europeană fără acordul explicit al Parlamentului. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Boris Johnson

Boris Johnson n-a făcut niciodată parte din acelaşi mediu social din care fac parte cei care au votat Brexit şi pe care a acesta a pretins că-i reprezintă. Educaţia la celebrul şi nu mai puţin costisitorul colegiu Eton i-a permis să ajungă la Oxford, unde a studiat latina şi greaca. (FOTO: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Farage

Marea Britanie s-a trezit din somn complet buimacă. Ceea ce părea ieri un vis urât, pe care ultimele sondaje îl arătau tot mai depărtat, s-a produs în cele din urmă: cu un avans de aproape patru procente, tabăra Brexit a învins, iar Marea Britanie a declarat divorţ Uniunii Europene. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult