Sari la continut
alt

Bogdan Cristeacheck icon

Bogdan Cristea, doctorand în anul IV în retorică latină şi asistent universitar la Facultatea de Limbi Clasice a Universităţii Cambridge, bursier Bill Gates. Şef de promoţie al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti în 2004 şi doctor în filologie în 2011. Înainte de a se stabili în Marea Britanie, a fost cercetător la Institutul de Lingvistică al Academiei Române, profesor de limba latină şi jurnalist al publicaţiei Gândul.


Articole publicate check icon

Boris Johnson - Sue Gray report

În ultimele zile, premierul Boris Johnson al Marii Britanii se confruntă cu un val de critici pe măsură ce dispreţul guvernului său faţă de britanici în timpul pandemiei e documentat şi revelat. Deşi se cunoşteau de ceva vreme din presă abaterile membrilor guvernului, iar poliţia aplicase şi ea câteva amenzi timide, un nou raport (raportul Sue Gray) arată şi mai clar dimensiunile nepăsării de care a dat dovadă guvernul britanic. (In imagine, Boris Johnson, la un eveniment în plină pandemie, în Downing Street, pe 13 noiembrie 2020 / Foto Getty Images)

Citește mai mult

Elev plictisit școala online

După aproape zece ani de stat în Marea Britanie, anul acesta, pentru a evita un lockdown care, orice ar zice unii, a fost mult mai aspru şi mai deprimant decât restricţiile din România, am preferat ca după Crăciun să rămân acasă în Bucureşti şi să lucrez online. (Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei)

Citește mai mult

Politicieni britanici Bruxelles

Suntem de 14 ani în Uniunea Europeană şi continuăm să ne comportăm naiv, neprofesionist, provincial, continuăm să fim preocupaţi exclusiv de „ţărişoara” noastră, de „râul, ramul” nostru. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult