Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Irina, Sabina și scorul dracului

O probă de bravură a Irinei Begu în fața favoritei Nr. 29 la Miami, nemțoaica Sabine Lisicki. După ce a luat primul set cu 6-4, Irina nu a mai câștigat din următoarele 12 ghemuri decât unul: 6-1 și 5-0 în decisiv pentru Lisicki, servește Begu.

Scorul ăsta, conduci cu 5-0, dar va servi adversara, e scorul dracului. Și mai alunecos e doar 5-2 și primirea, cum a avut Simona în fața Dariei Kasatkina, fiind egalată rapid; noroc că și-a adus din nou în minte ce-i spusese Darren Cahill („Wrong foot, pune-o pe picior greșit”) cu un sfert de oră mai devreme și a câștigat clar următoarele două ghemuri. 

Irina a luat o hotărâre foarte nimerită într-o astfel de situație: a început să lovească mereu la maximum, trimițând spre linii orice minge: intră, bine, nu, tot pierd. Și-a făcut ghemul de serviciu, după care Lisicki a servit un maxighem, cu vreo zece egalități și o minge de meci pentru germancă, al cărei serviciu scădea însă în precizie. Irina a lovit decisiv la fiecare retur pe serviciul 2 al adversarei, presând-o continuu. Lipsită de luciditate, Sabine nu a încercat să bage primul serviciu cu o execuție medie controlată, a forțat, a făcut duble greșeli și, cel mai rău, a trimis niște mingi „leneșe”, prea scurte, așteptând ca Irina să greșească „de la sine” și să-i dea meciul.

Iar Irina nu i l-a dat. Așa s-a ajuns la 5-5 și apoi tie-break, care a rezumat istoria setului: Sabine a servit prost, Irina i-a returnat agresiv serviciul 2 și a servit bine. Ultima minge, dublă greșeală Lisicki, 7-2 pentru Irina Begu țipând uluită de bucurie.

Încă o demonstrație a unei cugetări vechi de când tenisul: niciun scor nu câștigă în locul tău punctul următor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Oare e asa de greu de observant si de spus d-le CTP, Romania are trei representante in optimele de finale ale unui turneu important, mai mult decat USA sau Rusia. O realizare istorica fara precedent!
  • Like 0
 • Cateodata ma gandesc de ce acest sport numit tenis(etimologia nu o cunosc) a putut pe vremea unei dictaturi crunte sa adune foarte multi adepti, comparabil cu sportul "rege" fotbalul, iar acum, la noi, in ciuda unor reusite ale unor sportivi de exceptie, tinde sa devina un sport elitist.Poate gresesc, dar nu-mi inchipui ca la un turneu de tenis organizat la noi,ipotetic in conditii similare cu cele din America sau Australia, sa participe foarte multa lume.Sa fie de vina nivelul de intelegere ale unei populatii imbecilizate sau mai degraba lipsa posibilitatilor materiale?Evident legatura dintre cele doua aspecte nu se exclude.Sper sa ma insel si perceptia mea sa fie eronata.
  • Like 1
  • @ Costin Panaitescu
   like pt "populatii imbecilizate" :)
   • Like 1
 • Scurt si cuprinzator.Stil unic,claritate,simplitate.
  • Like 1
 • Domnule Popescu, știe toată lumea că 6-1, 5-0 este cel mai periculos scos în tenis. Un fel de 4-0 la fotbal. Se poate întoarce oricând împotriva ta. :-)
  • Like 2
 • Sa fim seriosi...cred ca Sabine s-a batut singura Begu cred ca a fost doar jucatoare de cealalta parte..eu zic ca nu e nimic extraordinar daca ne aducem aminte cum a pierdut Lisicki finala de la Wimbledon.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult