Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Klaus Iohannis: Guvernul României ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii. Cer abrogarea modificărilor legilor justiției

Klaus Iohannis - la Cotroceni

„Îmi exprim regretul profund față de tragedia de la Caracal în care autoritățile nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile, curmate brutal, ale celor două tinere”, a declarat, duminică seară, președintele Klaus Iohannis, care a cerut ca „vinovații să fie aspru sancționați”.

Acesta a spus că respinge abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care „ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii. Călcarea în picioare a justiției a fost și este una dintre liniile directoare ale acestei majorități parlamentare”, a declarat șeful statului.

Iohannis a cerut Guvernului să abroge modificările la legile justiției și la codurile penale și a avertizat că, în caz contrar, va strânge după alegeri o nouă majoritate pentru a face acest lucru.

„E obligatoriu să găsim toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor asemenea tragedii”, a afirmat Iohannis. Acesta a acuzat excesiva politizare a MAI și a spus că va cere modificări legislative și revizuirea procedurilor, în special în cazul infracțiunilor de răpire sau omor cu victime multiple.

„S-a ajuns în situația în care cooperarea între polițiști și procurori se face deficitar, iar cel care suferă este cetățeanul român. Aceasta nu scuză și nici nu justifică atitudinea celor implicați. Legislația penală trebuie modificată în sensul apărării drepturilor oamenilor”, a declarat Iohannis, care a adăugat că va vei cu soluții punctuale în CSAT. „Cer Guvernului să uite de referendumuri absurde, să-și asume răspunderea pentru că ei pot lua decizii”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • nesimtitu` , tot nesimtit ! ... "sa nu politizati..." ... el; are voie ... voievodul Klausi ... du[a ce a folosit tiriplicea la greu , mai da si cu bata in balta ... " sa nu uitati de autostrada moldovei ... " ... bine , maria ta ...
    • Like 0


  • pas cu pas.. PNL devine grețos…în afara de psd nu le mai digeră nimeni cu ușurință acțiunile… offtopic pentru mister president... ar trebui ca de ziua națională să nu mai avem parada militară… Mi se pare un gest de prost gust și costisitor! Avem datoria de a renunța la aceste reminiscențe comuniste, ce amintesc de URSS, Coreea de Nord sau China, iar în comparație cu Franța, singura țară din UE care se mai țin de asemenea fanfaronade, suntem în mare contradicție la nivel de civilizație și educație!..Parada românească rămâne un ritual obscen care pare mai degrabă un exercițiu de etalare a forței cu încordarea mușchilor între gangsterii aflați la periferiile obscure ale societății! …De fapt, după zgomotosul eveniment, rămâne imaginea tristă și plină de grotesc a unor admiratori costelivi, îmbrăcați sărăcăcios, molfăind voluptos ciolanul cu fasole oferit de partid!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult