Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Klaus Iohannis: Guvernul României ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii. Cer abrogarea modificărilor legilor justiției

Klaus Iohannis - la Cotroceni

„Îmi exprim regretul profund față de tragedia de la Caracal în care autoritățile nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile, curmate brutal, ale celor două tinere”, a declarat, duminică seară, președintele Klaus Iohannis, care a cerut ca „vinovații să fie aspru sancționați”.

Acesta a spus că respinge abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care „ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii. Călcarea în picioare a justiției a fost și este una dintre liniile directoare ale acestei majorități parlamentare”, a declarat șeful statului.

Iohannis a cerut Guvernului să abroge modificările la legile justiției și la codurile penale și a avertizat că, în caz contrar, va strânge după alegeri o nouă majoritate pentru a face acest lucru.

„E obligatoriu să găsim toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor asemenea tragedii”, a afirmat Iohannis. Acesta a acuzat excesiva politizare a MAI și a spus că va cere modificări legislative și revizuirea procedurilor, în special în cazul infracțiunilor de răpire sau omor cu victime multiple.

„S-a ajuns în situația în care cooperarea între polițiști și procurori se face deficitar, iar cel care suferă este cetățeanul român. Aceasta nu scuză și nici nu justifică atitudinea celor implicați. Legislația penală trebuie modificată în sensul apărării drepturilor oamenilor”, a declarat Iohannis, care a adăugat că va vei cu soluții punctuale în CSAT. „Cer Guvernului să uite de referendumuri absurde, să-și asume răspunderea pentru că ei pot lua decizii”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • nesimtitu` , tot nesimtit ! ... "sa nu politizati..." ... el; are voie ... voievodul Klausi ... du[a ce a folosit tiriplicea la greu , mai da si cu bata in balta ... " sa nu uitati de autostrada moldovei ... " ... bine , maria ta ...
    • Like 0


  • pas cu pas.. PNL devine grețos…în afara de psd nu le mai digeră nimeni cu ușurință acțiunile… offtopic pentru mister president... ar trebui ca de ziua națională să nu mai avem parada militară… Mi se pare un gest de prost gust și costisitor! Avem datoria de a renunța la aceste reminiscențe comuniste, ce amintesc de URSS, Coreea de Nord sau China, iar în comparație cu Franța, singura țară din UE care se mai țin de asemenea fanfaronade, suntem în mare contradicție la nivel de civilizație și educație!..Parada românească rămâne un ritual obscen care pare mai degrabă un exercițiu de etalare a forței cu încordarea mușchilor între gangsterii aflați la periferiile obscure ale societății! …De fapt, după zgomotosul eveniment, rămâne imaginea tristă și plină de grotesc a unor admiratori costelivi, îmbrăcați sărăcăcios, molfăind voluptos ciolanul cu fasole oferit de partid!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult