Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

La 62 de ani, călărețul australian Andrew Hoy a luat două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Andrew Hoy

Foto: AFP via Profimedia

Participant la 8 ediții a Jocurilor Olimpice, Andrew Hoy a câștigat luni, la Tokyo, o medalie olimpică de argint, ca parte a echipei australiene de echitație. Ceva mai târziu, călărețul a mai luat o medalie, de bronz, de această dată pe cont propriu, în proba de sărituri. Andrew Hoy devine astfel cel mai vârstnic medaliat olimpic duppă 1968 și cel mai vârstnic medaliat olimpic din istoria Australiei.

„Când am început acest sport, eram mândru că sunt cel mai tânăr din echipă", a afirmat, potrivit Agerpres, Hoy, câştigător al primei sale medalii olimpice la Barcelona în 1992. Prima ediție a Jocurilor Olimpice la care a participat a fost cea de la Los Angeles din 1984,

„Unele persoane m-au întrebat ce fac în Satul Olimpic, dacă sunt oficial, iar eu le-am răspuns că nu, sunt sportiv", a adăugat el. 

De-a lungul carierei sale sportive, australianul a obținut 6 medalii olimpice: trei de aur, două de argint și una de bronz.

Apăsați pe imaginea de mai jos pentru a accesa galeria de imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult