Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

La 62 de ani, călărețul australian Andrew Hoy a luat două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Andrew Hoy

Foto: AFP via Profimedia

Participant la 8 ediții a Jocurilor Olimpice, Andrew Hoy a câștigat luni, la Tokyo, o medalie olimpică de argint, ca parte a echipei australiene de echitație. Ceva mai târziu, călărețul a mai luat o medalie, de bronz, de această dată pe cont propriu, în proba de sărituri. Andrew Hoy devine astfel cel mai vârstnic medaliat olimpic duppă 1968 și cel mai vârstnic medaliat olimpic din istoria Australiei.

„Când am început acest sport, eram mândru că sunt cel mai tânăr din echipă", a afirmat, potrivit Agerpres, Hoy, câştigător al primei sale medalii olimpice la Barcelona în 1992. Prima ediție a Jocurilor Olimpice la care a participat a fost cea de la Los Angeles din 1984,

„Unele persoane m-au întrebat ce fac în Satul Olimpic, dacă sunt oficial, iar eu le-am răspuns că nu, sunt sportiv", a adăugat el. 

De-a lungul carierei sale sportive, australianul a obținut 6 medalii olimpice: trei de aur, două de argint și una de bronz.

Apăsați pe imaginea de mai jos pentru a accesa galeria de imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult