Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

La 62 de ani, călărețul australian Andrew Hoy a luat două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Andrew Hoy

Foto: AFP via Profimedia

Participant la 8 ediții a Jocurilor Olimpice, Andrew Hoy a câștigat luni, la Tokyo, o medalie olimpică de argint, ca parte a echipei australiene de echitație. Ceva mai târziu, călărețul a mai luat o medalie, de bronz, de această dată pe cont propriu, în proba de sărituri. Andrew Hoy devine astfel cel mai vârstnic medaliat olimpic duppă 1968 și cel mai vârstnic medaliat olimpic din istoria Australiei.

„Când am început acest sport, eram mândru că sunt cel mai tânăr din echipă", a afirmat, potrivit Agerpres, Hoy, câştigător al primei sale medalii olimpice la Barcelona în 1992. Prima ediție a Jocurilor Olimpice la care a participat a fost cea de la Los Angeles din 1984,

„Unele persoane m-au întrebat ce fac în Satul Olimpic, dacă sunt oficial, iar eu le-am răspuns că nu, sunt sportiv", a adăugat el. 

De-a lungul carierei sale sportive, australianul a obținut 6 medalii olimpice: trei de aur, două de argint și una de bronz.

Apăsați pe imaginea de mai jos pentru a accesa galeria de imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult