Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

La 62 de ani, călărețul australian Andrew Hoy a luat două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Andrew Hoy

Foto: AFP via Profimedia

Participant la 8 ediții a Jocurilor Olimpice, Andrew Hoy a câștigat luni, la Tokyo, o medalie olimpică de argint, ca parte a echipei australiene de echitație. Ceva mai târziu, călărețul a mai luat o medalie, de bronz, de această dată pe cont propriu, în proba de sărituri. Andrew Hoy devine astfel cel mai vârstnic medaliat olimpic duppă 1968 și cel mai vârstnic medaliat olimpic din istoria Australiei.

„Când am început acest sport, eram mândru că sunt cel mai tânăr din echipă", a afirmat, potrivit Agerpres, Hoy, câştigător al primei sale medalii olimpice la Barcelona în 1992. Prima ediție a Jocurilor Olimpice la care a participat a fost cea de la Los Angeles din 1984,

„Unele persoane m-au întrebat ce fac în Satul Olimpic, dacă sunt oficial, iar eu le-am răspuns că nu, sunt sportiv", a adăugat el. 

De-a lungul carierei sale sportive, australianul a obținut 6 medalii olimpice: trei de aur, două de argint și una de bronz.

Apăsați pe imaginea de mai jos pentru a accesa galeria de imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult