Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

La 62 de ani, călărețul australian Andrew Hoy a luat două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Andrew Hoy

Foto: AFP via Profimedia

Participant la 8 ediții a Jocurilor Olimpice, Andrew Hoy a câștigat luni, la Tokyo, o medalie olimpică de argint, ca parte a echipei australiene de echitație. Ceva mai târziu, călărețul a mai luat o medalie, de bronz, de această dată pe cont propriu, în proba de sărituri. Andrew Hoy devine astfel cel mai vârstnic medaliat olimpic duppă 1968 și cel mai vârstnic medaliat olimpic din istoria Australiei.

„Când am început acest sport, eram mândru că sunt cel mai tânăr din echipă", a afirmat, potrivit Agerpres, Hoy, câştigător al primei sale medalii olimpice la Barcelona în 1992. Prima ediție a Jocurilor Olimpice la care a participat a fost cea de la Los Angeles din 1984,

„Unele persoane m-au întrebat ce fac în Satul Olimpic, dacă sunt oficial, iar eu le-am răspuns că nu, sunt sportiv", a adăugat el. 

De-a lungul carierei sale sportive, australianul a obținut 6 medalii olimpice: trei de aur, două de argint și una de bronz.

Apăsați pe imaginea de mai jos pentru a accesa galeria de imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult