Sari la continut
alt

Profimedia Imagescheck icon

Este o platformă de conținut editorial, care găzduiește imaginile a mai bine de 300 de agenții de presă internaționale, printre care France Presse, EPA, New York Times. Echipa noastră editorială vede peste 12.000 de imagini zilnic. Imagini cu poveste, perspective inedite, lumea văzută „la cald” prin ochii noștri și implicit a fotografilor de presă răspândiți în toate colțurile planetei.


Articole publicate check icon

Jair Bolsonaro-

În timp ce Brazilia se confruntă cu un nou val al pandemiei de Covid-19, președintele Jair Bolsonaro și-a serbat ziua de naștere și a atacat măsurile de restricții, spunându-le oamenilor că va lupta pentru „libertatea” lor. Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Citește mai mult

Pelerinajul de la Fatima

Din cauza pandemiei de coronavirus, atât pelerinajul de la Fatima, cât și cel de la Mecca s-au desfășurat acest an în format restrâns, cu reguli stricte de distanțare. Însă atât pelerinii creștini, cât și cei musulmani care au participat la ceremoniile religioase s-au conformat indicațiilor.

Citește mai mult

Belarus

Mii de persoane din Belarus au fost reținute de forțele de ordine după mai multe nopți de proteste izbucnite în urma realegerii lui Alexander Lukașenko, pe 9 august, cu 80% din voturi, potrivit autorităților. Rezultatul alegerilor este contestat de populatie, iar oamenii au ieşit în stradă în fiecare zi pentru a protesta. Poliția a folosit violența la mitinguri, iar imaginile au făcut primele pagini ale ziarelor. Foto Serghei Garpon / AFP / Profimedia

Citește mai mult

„Distanțare socială” în Suedia

În timp ce marea majoritate a țărilor care se confruntă cu pandemia de coronavirus au introdus măsuri drastice de distanțare socială. Suedia a ales o abordare diferită, criticată de Organizația Mondială a Sănătății. Aici, cafenelele și restaurantele sunt deschise, iar copiii merg în continuare la școală și la locurile de joacă. (Foto: Anders Wiklund/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

Gripa spaniola - Profimedia

În urmă cu un secol, gripa spaniolă a făcut între 50 și 100 de milioane de victime pe tot globul. Pentru a limita răspândirea virusului și pentru a putea trata numărul mare de bolnavi, autoritățile au luat o serie de măsuri asemănătoare cu cele luate astăzi: oamenii purtau măști de protecție, străzile și mijloacele de transport erau igienizate, halele și depozitele erau transformate în spitale de campanie. (Foto: Mary Evans / Media Drum Images / Mary Evans Picture Librar / Profimedia)

Citește mai mult