Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Lista petrecerilor de 1 Mai din Mamaia și Constanța, dar și sfaturi pentru a evita blocajele din trafic

Litoralul românesc

Înainte de a sări direct în încălțămintea de dans, am zis să vă dau câteva ponturi de a evita blocajele din trafic cu care noi, localnicii, ne-am obișnuit deja. În cazul în care veniți cu mașina dinspre București, evitați să ieșiți de pe A2 la intrare în Constanța, în zona bulevardului IC Brătianu. Fie că veți sta în Constanța sau Mamaia, uitați că există varianta ocolitoare. În acest moment se lucrează pe mai multe secțiuni ale drumului, iar cei câțiva kilometri de la intrarea în oraș până la locul de cazare o să vi se pară o veșnicie. Am creionat mai jos o hartă cu drumul cel mai lejer și mai rapid deși este cu câțiva kilometri mai lung. Folosiți-vă de breteaua A2 spre A4 (Ovidiu – Tulcea) și abia atunci îndreptați-vă spre Constanța.

Această variantă este recomandată în aceeași măsură și celor care au locurile de cazare în oraș.

Prima petrecere de 1 Mai este de fapt de Paște

Warm up-ul pentru perioada 28 aprilie – 04 mai începe de fapt în prima zi de Paște, pe un bulevard din Constanța. Probabil că organizatorii s-au gândit că cea mai sigură variantă de a scăpa de surplusul meselor copioase este mișcarea în aer liber. Și dacă vremea ține cu ei se anunță câteva ore de dans. Ca să nu se supere nimeni, evenimentele sunt descrise din punct de vedere calendaristic și geografic (de la nord, la sud).


Patru zile mai târziu, pe 28.04.2022, în Mamaia, sunt așteptați mii de turiști români și străini. Sunwaves 28 va reuni zeci de DJs, iar corturile vor fi amplasate în nordul stațiunii, în zona cluburilor.

Și cum sunt primele petreceri de 1 Mai după doi ani de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, toată zona de nord va fi împânzită de evenimente care nu vor duce lipsă de clienți. Dacă nu mă credeți, încercați să vă faceți rezervări la hotelurile/ apartamentele de vacanță din zonă. Să ajungem la celebrul local recunoscut pentru roabele cu pline cu sticle de șampanie și artificii. Sunt două petreceri programate, pe 30 aprilie și 1 mai, iar reprezentanții clubului Loft țin încă la păstrare numele artiștilor invitați. Vă dău un singur pont pentru că nu am voie să zic mai mult! Multe tinere vor cânta pe mese următorul refren…”Da mamă, sunt…”


Câțiva zeci de metri mai spre sudul stațiunii, dar tot în zona de cluburi, la Fratelli, deja curge cu rezervări pentru mese. Prima petrecere este programată vineri seară pe 29 aprilie când invitați sunt Smiley și Delia, iar pe 30 aprilie se vor rupe ceva opinci pe ringul de dans. Amfitrionii serii sunt Loredana și Damian & Brothers.

Cei care sunt cazați în centrul stațiunii Mamaia, au ca opțiune clubul LUV.

Evenimente pe plaja din Constanța

Să ajungem și la prima plajă extinsă de pe litoral, la cea din Constanța. Aici de referință sunt două evenimente. Băieții de la ZooM Beach Bar au decis ca seara de 30 aprilie să debuteze cu Bogdan Simion & Lăutarii de Mătase. Dacă nu ai fost încă la vreun eveniment unde au fost invitați, îți recomand să nu-I ratezi. Apoi, ai toată plaja la dispoziție dacă vrei să dansezi în picioarele goale până la rărăsit.

Și dacă vrei să resimți primele emoții ale festivalului Neversea, îți dau o veste bună. Plaja Neversea se va deschide și va găzdui mai multe evenimente în perioada 30 aprilie – 01 mai.

În cazul în care vrei să petreci pe mare, îți dau și aici un pont. Iahtul celor de la Allezi, va colora din nou linia orizontului începând cu 29.04.2022.

Dacă nu ai încă rezervările făcute pentru vacanță, găsești AICI oferte de cazare și cu 45% reducere. Iar vremea o poți monitoriza LIVE din sudul până în nordul stațiunii, dar și pentru orașul Constanța.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Trebuie să evitați sub orice formă traseul Ovidiu-Navodari-Mamaia și invers se lucrează la podul peste canal Dunăre Marea Neagră se circulă pe o singură bandă.Parcurg zilnic acest drum și a fost zi in care am făcut un singur km în 57 de minute înainte de pod spre Năvodari.
    • Like 0
  • Nume check icon
    Chiar ma miram cand incep primele articole despre superbul si fascinantul litoral romanesc. Astept cu mare drag aici, dar si la TV urmatoarele informatiila: reduceri de 100%, gradul de ocupare de peste 100%, preturile la mici si bere, preturile sezlongurilor, cu cat se rezerva o masa intr-un club de "fite" de trei lei si ce include, pretul unei roabe de sampanie, poze cu note de plata, bacsisuri fabuloase si emotii peste emotii. Si bineinteles marile reportaje de pe autostrada cu accidentele zilnicie. Am revenit la normal...
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult