Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Liviu Dragnea a dat primul „interviu" din închisoare fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, pentru a anunța că mâine va fi inculpat în dosarul Tel Drum

Interviu cu Liviu Dragnea la Rahova

Imagine: Realitatea Plus

„Ce mai faceți, domnule președinte? Mi-a fost dor să vă văd”, așa a început Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, interviul cu fostul șef al PSD, încarcerat la Rahova. 

„Și mie mi-a fost dor să te văd. Păi, ce să fac, Ancuța? Uite aici, pe la garaj, pe la Rahova. mai o sudură, mai o reparație”, a replicat Dragnea, într-o discuție în care s-a victimizat, a lansat acuzații și a anunțat că va fi inculpat în dosarul Tel Drum. 

Acesta a susținut că nu a fost lăsat de conducerea penitenciarului să dea interviuri, pentru a nu-i deranja pe cei aflați la putere. 

„Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele și atitudini dictatoriale. De ce să iasă unul în piață, să vorbească la TV săptămânal despre ele? Se întâmplă niște abuzuri, mi se ia un drept, dreptul de a vorbi liber, pentru a nu deranja. Majoritatea îi ciugulesc din palmă și lui, și Guvernului”, a declarat Dragnea.

Acesta l-a acuzat pe Vasile Dâncu că ar avea legături în SRI și a afirmat că Dâncu a fost cel care i-a prezentat pentru prima dată  noțiunea de „stat paralel”. 

„Eu l-am considerat unul din cei mai buni prieteni, am ținut enorm la Vasile Dâncu. Mă și feresc să vorbesc urât despre el. Eu vreau să spun că despre statul paralel, primele prezentări mi-au fost făcute de prietenul meu de atunci, Vasile Dâncu. Din discuțiile dese pe care le avea cu prietenii lui de la SRI, Maior și Coldea. Ce mi-a spus el inițial s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste”, a declarat Dragnea.

Pe tot parcursul discuției Dragnea a susținut că este nevinovat. „Despre dosarul meu cu referendumul am avut multe discuții în care Vasile Dâncu era foarte revoltat și îi certa pe cei de la SRI, spunând deschis că e un dosar politic și trebuie ca SRI să înceteze să se mai implice în politica”.

Fostul șef al PSD a anunțat în aceeași cheie, a unei așa-zise înscenări, că mâine va merge la DNA, unde va fi inculpat în dosarul Tel Drum. 

„Mâine sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum, care brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, ce să vezi?.înainte de campania electorală. Și dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer, nu prea știu.

Mă cheamă să-mi aducă în atenție calitatea inculpat. ( n.r. - „Erați suspect!”, intervine fosta consilieră). Între timp, stând aici, probabil că am făcut ceva pe la garaj și am ajuns inculpat”, a declarat Dragnea.

Fragmentul de discuție difuzat de Realitatea Plus este primul dintr-o serie de cinci, pe care postul TV a anunțat că o va difuza integral în zilele următoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tot la "Republica" am gasit
  "Începând de miercuri, 4 martie, la ora 11:00, Anca Alexandrescu va modera
  Realitatea din PSD, o emisiune LIVE a site-ului de știri
  realitateadinpsd.net. Primul invitat al emisiunii este jurnalistul Dan Andronic."
  Nu vreau sa jigbesc pe cineva !
  daca gusa (da! cu litera mica) a facut-o sa plece pe Rifai....nu por sa ma gindesc decit ca acum este timpul sa plateasca figurile de "judo"......intre ei oamenii de bine!
  • Like 0
 • GabiC check icon
  pai- daca i-a fos dor sa-l revada- de ce nu s-a dus pe la el?
  In rest; vomit!
  • Like 0
 • Tel maitre, tel valet. Da, nu se poate numi interviu acest material. Cu cât se va vorbi mai mult de acest personaj mediocru cu atât partidul său va pierde. Un lucru mă supără. Apelativul de președinte. Președintele Ciolacu, Tăriceanu etc. Ca și mult folositul „Oameni de rând, oameni obișnuiți etc. Acesta în raport cu marile personalități politice cei mai mulți fiind niște nulități.
  • Like 4
 • Tel maitre, tel valet. Da, nu se poate numi interviu acest material. Cu cât se va vorbi mai mult de acest personaj mediocru cu atât partidul său va pierde. Un lucru mă supără. Apelativul de președinte. Președintele Ciolacu, Tăriceanu etc. Ca și mult folositul „Oameni de rând, oameni obișnuiți etc. Acesta în raport cu marile personalități politice cei mai mulți fiind niște nulități.
  • Like 0
 • Perfect, asteptam de mult ca acest jeg uman sa fie tras la raspundere in dosarul Teldrum. Intregul lui mod de a se comporta, este atat de gretos, ca nu stiu deloc cum unii au mers pe mana lui sau l-au pupat in diverse locuri pentru obtinerea de functii. Un smecheras de Teleorman de doi lei si 15 bani, se credea marele mafiot (pai aia aveau stofa, nene, nu asa )... Puahhh!!!
  • Like 4
  • @ andreea dragusin
   Este prematur sa ne gandim ca va plati in acest dosar si aceasta pentru ca inca nu este aprobata (din cate cunosc ) legea prin care sunt cunoscuti actionarii TEL DRUM si va continua sa sustina ca nu are nici o legatura cu subiectul. Oricum statul roman a platit paguba din banii nostri si nu cred ca va fi recuperata vreodata de la Dragnea.
   • Like 1
  • @ andreea dragusin
   Delia MC Delia MC check icon
   Au vrut și ei o felie de cașcaval și au crezut că maestrul îi va conduce spre ea. Triumfal.
   • Like 0
 • Teodora check icon
  Uitasem de omul asta...
  • Like 1
  • @ Teodora
   Chiar asa,am avut liniste cat de cat dupa incarcerarea acestui gainar,ca acum sa apara din nou si inca la TV,oare ii normal ca un puscarias sa dea interviuri,dle ministru Predoiu ????.
   Seful penitenciarului ce zice,ca a primit ordin de la cine ???,ca sef este chiar ministrul justitiei.
   • Like 1
  • @ Nicolaie Apolzan
   Dan check icon
   Cica ar fi fost ,,sanctionat ,, prin reducerea unor drepturi !! Sic,!! Chiar ,eram linistit intr-un fel ca nu-i mai vad mutra ,,,aia de smecher da teleorma ,,,Oricum nu isi uita naravul de neam prost,, si iar il acuza pe Domnul Johanis ,ca din cauza dansului ,, este dumnealui ,acuzat , etc, Dar nu spune nimic de sumele colosale de bani ,,cu care se ,,joaca Irinuca ,prin mediul imobiloiar din Bucuresati !!!
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult