Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mai e ceva, în afară de vin pe podea

Regele Mihai a murit. Și nu avem alt rege pentru care să strigăm trăiască.

Cred că tot ce le rămâne celor care l-au iubit, l-au admirat, l-au prețuit pe Mihai, fie ca monarhiști, fie ca republicani, este să continue să-l iubească, să-l admire, să-l prețuiască dincolo de lumânări și tunuri.

Și pentru asta nu sunt de ajuns parastasele și comemorările.

România este atacată încă o dată de urmașii lui Dej și Petru Groza, cei doi bandiți politici care, având în spate tancurile rusești, l-au alungat pe Mihai, jucând în picioare toate legile Justiției din România. Ei sunt Dragnea-Dej și Tăriceanu-Groza, „greii” politicii actuale, atât de grei că i-a tras curul pe scaun când toți șefii de stat, capetele încoronate, diplomații de prim rang ai Europei prezenți lângă sicriul lui Mihai erau în picioare, cu frunțile plecate.

Cum ar trebui să se numească o Casă Regală care ar accepta șpaga de la Dragnea și Tăriceanu, ca să le stea paravan cu stema regelui, în vreme ce ei ne scot din Europa în care Mihai a făcut tot ce a putut să țină România și s-o aducă înapoi?

Dragnea, Tăriceanu și banda lor sunt și moștenitorii celor care au ordonat omorârea românilor atât înainte cât și după 22 decembrie `89, ca să împiedice întoarcerea României în lumea liberă.

Există, cred, un mod de a ni-i aminti cu adevărat pe eroii Revoluției sau pe Mihai, altul decât a vărsa niște vin pe podea între două piftii și o sarma. Opunându-ne. Nu deșteptându-ne, rămânând treji. Luptând fără încetare, fără violență, fiecare cu mijloacele sale de a se exprima, pentru ca România să nu ajungă, din nou, un județ corupto-comunist al Europei!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa alegem monarhia in strada!
  • Like 0
  • @ Ionut Dobrisan
   Se pare ca mare parte dintre noi nu ne-am dezis de comunism nici dupa 28 ani. Nici nu vrem sa urmam traditia tarii care de la Burebista pana a venit gasca lui Ana Pauker trimisa de Stalin si ne-a impus prin forta armelor si a maciucilor o republica, fara nici un referendum. Nu hotareste nici Iohanis, nici Dragnea ori Tariceanu, doar un referendum popular poate hotara, republica sau monarhie.
   • Like 0
 • Da, trebuie sa luptam prin analize(informandu-ne cat mai bine) si sa detectam toate motivele pentru care dragnea, tariceanu si alte figuri de mincinosi, care isi bat joc de inteligenta acestui popor, merita sa fie scosi pe usa din spate a istoriei si sa nu mai auzim de ei...Cat au putut sa fascineze oamenii cu modul lor perfid de a fi. Dragnea cu smecheria calmului lui fals si Tariceanu cu emfaza cu care face mereu teoria democratiei fara fond !!! Amandoi fac o falsa impresie buna cand, de fapt, ei sunt oameni fara caracter. Pacat ca atatia oameni nu sunt constienti de josnicia si lipsa de scrupule a acestor personaje.
  • Like 0
 • Aveți dreptate, domnule C.T. Popescu!
  • Like 0
 • Sunteti unul din eroii renasterii intelectuale din Romania. Va citesc cu prezenta si activism din diaspora.
  • Like 0
 • Aseara, pe tvr2, am vazut cateva secvente cu Mihai si Margareta care povesteau despre cum regele, dupa logodna cu Ana, a plecat catre tara si s-au vazut doar dupa cateva luni, abia la nunta lor! Adevarul este cu totu altul. Mihai a plecat pe data de 3 ianuarie 1948 catre Elvetia, s-a intalnit cu Ana, si au mers impreuna in vacanta la schi in Davos, unde au stat mai mult de o luna... exista film cu ei la schi, si poate fi gasit usor pe internet. jalnica minciuna!
  Mihai a declarat de mute ori ( dar doar dupa 1990, adica dupa 40 de ani!!!) ca motivul pentru care a abdicat a fost sa salveze viata a 1000 de studenti arestati care manifestasera pentru el in 8 noiembrie 1945. Serios! Si cea facut dumnealui mai bine de 2 ani pentru eliberarea acestora, ca doar pentru el manifestasera in 1945? De ce nu a conditionat abdicarea, de eliberarea studentilor? Cum a putut sa-i lase in urma in inchisori si sa plece?i Cum a putut sa plece in vacanta la schi si bietii studenti sa ramana in arest?
  Exista stenograma intalnirii MIhai-Groza din 22 decembrie 1947, a carei autenticitate nu a fost contestata de nimeni, unde Mihai vorbeste despre abdicarea sa...asa ca, amenintarea cu executarea a 1000 de studenti e doar o alta minciuna jalnica a acestuia.

  • Like 1
  • @ Filip Calin
   Liviu check icon
   Nu a condiţionat abdicarea pentru că respectivii purtau pistol. Ambii. Şi cred că l-ar fi folosit, înscenând probabil o sinucidere sau ceva.
   • Like 0
  • @ Filip Calin
   Mai știți și altele?
   • Like 0
  • @ Liviu
   Mihai are mai multe variante pentru "momentul pistolului"
   Una in care Groza isi deschide buzunarul sacoului si-i arata lui Mihai pistolul Browning inainte sa plece, deci DUPA semnarea abdicarii...
   Si o alta varianta, cand Groza ii spune Reginei Mama sa-i pipaie buzunarul pantalonilor unde avea pistolul. SI acest moment, conform spuselor lui Mihai, se desfasoara DUPA semnarea abdicarii...asa ca, cei doi puteau sa aiba la ei si rachete nucleare sau pistoale cu laser, pentru ca ei nu le-au folosit sau aratat decat DOAR dupa semnarea abdicarii...

   In data de 4 martie 1948, Mihai a facut prima declaratie publica ( se plictisise de schi...) privind abdicarea. Spune ca a fost fortat de Groza-Dej ca daca nu abdica va curge sange in tara. Nu spune nimic de pistol sau de omorarea a 1000 de studenti!!! Aceste lucruri le spune prima oara in cartea "Convorbiri cu Regele MIhai" de Mircea Ciobanu in anul ....1990, dupa 42 de ani!!!La batranete i a venit "mintea de pe urma".
   Iata si textul declaratiei din 1948:
   Ex-King Michael of Rumania, at a press conference held at Claridge's Hotel, London, yesterday, declared that the removal of the monarchy constituted a new act of violence in the policy for the enslavement of Rumania. "In these conditions," he said, "I do not consider myself bound in any way by this act imposed upon me."

   Reading from a short typewritten speech in English the ex-King said:

   "The motives of the profound political changes imposed on the small States of Eastern Europe are already too well known. As far as Rumania is concerned I want to avail myself of the first possibility personally to confirm the facts as they happened.

   "In the morning of December 30, 1947, Mr Petru Groza and Gheorghiu-Dej, members of the Rumanian Cabinet, presented to me the text of the act of abdication, urging me to sign it at once. Both of them came to the Royal Palace after it had been surrounded by armed detachments, informing me that they would hold me responsible for the bloodshed which would follow, as a consequence of the instructions already issued by them, in case I should not sign within the time limit.

   "This act was imposed on me by force by a Government installed and maintained in power by a foreign country, a Government utterly unrepresentative of the will of the Rumanian people. This Government had violated international pledges binding them to respect the political freedom of the Rumanian people, had falsified the elections and annihilated the democratic political leaders who enjoyed the confidence of the country.

   "The removal of the monarchy constitutes a new act of violence in the policy for the enslavement of Rumania. In these conditions I do not consider myself bound in any way by this act imposed upon me. With unshaken faith in our future animated by the same devotion and will to work, I will continue to serve the Rumanian people with which my destiny is inexorably bound."

   After his speech the ex-King Michael refused to answer any questions and later in the day left London for Southampton, where he boarded the Queen Elizabeth for New York. Earlier in the day the ex-King and his mother lunched at Buckingham Palace. They were accompanied to the palace by the Duchess of Kent. The King and Queen, Queen Mary, Princess Elizabeth, the Duke of Edinburgh, Princess Margaret, and the Duchess of Kent were at the luncheon party.

   • Like 0
  • @ Filip Calin
   Liviu check icon
   N-a fost o simplă abdicare ci o lovitură de stat. Gărzile palatului fuseseră înlocuite şi linia telefonică tăiată. A fost ceva planificat. Dacă veţi urmări interviurile regelui veţi afla şi despre studenţii arestaţi şi care urmau să fie executaţi.
   • Like 0
  • @ Liviu
   Am urmarit/citit toate interviurile lui Mihai.Concluzia mea este ca sunt doar o colectie de minciuni. Saptamana trecuta am vazut un interviu in care spunea ca in ianuarie `48 cand a plecat din tara a facut un salt in necunoscut. Reporterul l-a intrebat: "de ce?" iar Mihai a spus: "pentru ca era ceva nou, nu mai iesisem din tara din 1938".Alta minciuna! A iesit din tara in 1941, cand i-a vizitat impreuna cu mama sa pe Hitler si Mussolini
   De la Hitler a primit si "Cruce de Fier" pe care a purtat-o in iesirile lui publice. Exista poze! Mama sa impreuna cu sora sa l-au vizitat pe Hitler si in anul 1940!!! Stranse legaturi intre famiia regala si Hitler, se pare...
   Aici e un link despre instalarea guvernului Groza si stenogramele intalnirilor dintre Mihai si Visinski, puse la dispozitia scriitorului Mircea Ciobanu de catre...Mihai... legenda cu "pumnul in masa","trantitul usii si "caderea tencuielii" si "eu sunt Yalta" s-a spulberat, la revedere!
   http://www.ioanscurtu.ro/6-martie-1945-intre-legenda-si-realitate/
   • Like 0
 • Domaniale Cristian Tudor POPESCU, ati auzit ce au inceput sa trambiteze astazi ceci de la pureté?(badalau si tariceanu ) Coca sa faca referendum pentru monarhie...e de-a dreptul hilar! Eu am reusit sa vad un pic de adevar despre cine a fost majestatea sa regele Mihai , abia zilele acestea! Imi plec fruntea in fata acestui monument care a fost dar atat pot face ! Regret si raman cu regretul...dar de aici si pana la instaurarea monarhiei mi se pare o distanta nemasurabila! Cine ar putea sa-i ia local? Vad doar un gol imens ramas dupa REGE! Toti sunt atat de pamanteni si manati de interese meschine, incat te cuprinde mila! Nici nu a plecat bine Regele ca au si vazut oportunitatea de a exploata momentul , sacalii de la putere.
  • Like 0
  • @ Constanta Popescu
   Se pare ca mare parte dintre noi nu ne-am dezis de comunism nici dupa 28 ani. Nici nu vrem sa urmam traditia tarii care de la Burebista pana a venit gasca lui Ana Pauker trimisa de Stalin si ne-a impus prin forta armelor si a maciucilor o republica, fara nici un referendum. Nu hotareste nici Iohanis, nici Dragnea ori Tariceanu, doar un referendum popular poate hotara, republica sau monarhie.
   • Like 0
 • Buna sera!
  Conditiile venirii regelui Ferdinand mi se par similare actualului context politic. O clasa politica corupta si inconstienta. A murit Regele. Ca scenariu, ipotetic, nu putem propune ca solutie Monarhia? Tot ipotetic, Printul Charles ar putea fi interesat de o astfel de propunere? Am in vedere afinitatea lui pentru Romania.
  Pe alta parte, cred ca romanii l-au votat pe Johanis pentru originea lui germana. Cred ca s-au saturat de "boierii" locali...
  • Like 0
 • Imaginea asta cu cei trei lipiți cu, curul de scaun,în timp ce toate capetele încoronate, aflate în sala tronului erau în picioare, sper că va face înconjurul lumii.
  Această imagine spune totul despre caracterul acestor cioflingari. Nu mai este nevoie de niciun cuvânt.
  • Like 7
 • Ce este de mirare??? Suntem conduși de bădărăniede cea mai josnică speță,avănd ca sefi două năpârci infecte, Dragnea și Tăriceanu !!!
  La ceremonia inmormîntării regelui s-a văzut limpede diferența uriașă de ani lumină, dintre manierele selecte și fine ale invitaților selecți, cu o înaltă educație moștenită , și neghiobismul, mârlănia și dobitocia cu care s-au născut reprezentanții clasei politice infecte romănești,,participând la funeralii in mod abuziv.
  Degeaba afișezi aroganță și și falsă superioritate, că atunci îți arăți inferioritatea față de semeni.Dacă porți pantofi,cămăși scumpe și costume de firmă nu ești mai elegant ca restul, că nu ți se potrivesc, din contra, arăți ca o sperietoare de ciori din mijlocul lanului de grâu sau de porumb. Măcar dacă tot aveți bani și averi colosale dobândite din jaf și furt, luați-vă un stilist, și un profesor adevărat să vă învețe ce și cum, e noblețea, deși mă indoiesc că nu aveți cerebel șobolanilor!!!
  • Like 2
 • Astia din PSD-ALDE sunt cosmar devenit realitate.. acum vin cu propunere de referendum referitor la Monarhie, invocand ca au observat numarul mare de oameni care l-au insotit pe ultimul drum pe regele Mihai. Dar ticalosii astia nu vad si zecile de mii de oameni care tot ies sa protesteze impotriva lor? Societate civila, judecatori, procurori, Europa, America.. toata lumea se revolta fata de legile justitiei, dar ei tin langa cu legitimitatea. Ce logica de cacat. Olguta lui Vadim a ajuns mare fan al regelui Mihai..iti vine sa vomiti. Traim intr-o lume absurda. Tara asta e blestemata. Sa ne gandim cine are haturile: pe partea economica Valcov (n-spe dosare penale), pe politica - Dragnea, Tariceanu si mafia asa-zis social-democrata(sunt astia socialisti cum sunt io Papa), pe manipulare media(A3 - Voiculescu - turnator si condamnat penal, RTV - Ghita n-spe dosare, B1 - Udrea, n-spe dosare)... Astia ne regleaza noua viata. Voua nu va vine sa borati?
  • Like 5
  • @ Neacsu Laurentiu
   Liviu check icon
   Acum ar trebui să ne intereseze din ce parte vine un referendum pentru Monarhie? Sau e doar o strategie pentru ca noi SĂ RESPINGEM un asemenea referendum TOCMAI pentru că vine din partea lor? Atenţie la capcane! Dacă referendumul e pentru Monarhie atunci e binevenit.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult