Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Mangusta!

Simona Halep la Madrid

Aseară mi-am dat seama ce mult e de când n-am mai văzut-o pe Simona Halep la nivelul maxim de concentrare și de încredere în sine! Și de când n-am mai numit-o Mangusta!

Ce avea de făcut cu Stosur era clar: australianca posedă o singură lovitură cu care poate sparge frontul, dreapta izbită cu așezare, de care Patricia Țig s-a speriat și n-a știut să se ferească. Reverul Samanthei e considerabil mai slab. Și atunci, Simona a avut de urmat doar două reguli tactice: 1) Pistoneaz-o pe rever. 2) Pe dreapta îi dai când ai teren deschis și poți s-o forțezi să lovească în criză de timp.

Le-a aplicat cu o eficiență formidabilă. Ce-i drept, a avut în față o Samantha de nerecunoscut, jucând de parcă ar fi făcut un chiolhan azi-noapte. „Picioare grele”, reacții „în reluare”, lipsa oricărei tactici, demotivare totală. Ca și cum ar fi intrat pe teren dintr-o obligație pe care o voia mai repede încheiată. Nici măcar nu și-a chemat antrenorul la bancă, atunci când scorul a început s-o lase în urmă...

Deși raportul greșelilor neforțate este grăitor, Simona 6, Samantha 23, nu se poate spune că Simona a primit cele două seturi „cadou de Paște”. Indiferent de rătăcirea australiencei, finalista de mâine a Madridului a servit foarte bine (4 ași), s-a mișcat excelent, a fost agresivă, reușind 13 lovituri direct câștigătoare față de numai 6 ale lui Stosur.

Cu „pitica atomică” Dominika Cibulková cred că va fi un meci de nivelul finalei de la Roland Garros a Simonei cu Maria Sharapova, dar cu alt sfârșit...

P.S.

N-am nicio îndoială că primul lucru pe care i-l va spune Darren Cahill Mangustei pentru mâine este „Înalță-i mingea cu spin”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bună ziua la toată lumea în primul rand.Eu

  cred ca cuvântul "trebuie" ,în primul rand Simona ar trebui sa l elimine din mintea ei și sa l înlocuiască cu BUCURIE.Astfel eu cred ca ea se va elibera de presiune și ne va arata un tenis încântător cu care ne a făcut mândri de multe ori.Hai Simona!
  • Like 1
 • Simona trebuie sa o invunga pe Dominika. A avut un an greu, dar pana acum a dovedit ca poate renaste. Este momentul ei de revenire in forta. Presiunea asupra ei a fost si este in continuare uriasa. Dar a dovedit ca este o luptatoare. Suntem alaturi de ea, orice ar fi! Bafta!
  • Like 0
 • Domnule Tudor Popescu ,consider comentariile dumneavoastra cele mai specializate in materie de tenis si le citesc cu placere.Ma bucur in primul rind ca nu v-ati indoit de valoarea Simonei si n-ati comentat vreodata ca este un sportiv terminat,asa cum au facut-o altii.
  • Like 3
  • @ Damian Mihai
   check icon
   „ n-ati comentat vreodata ca este un sportiv terminat,asa cum au facut-o altii.” /// Cred că-i imprudență (a acelora) de-a socoti de vreunul e terminat sau ba. Ar fi un tip de judecată în viitor pentru care ne lipsesc dotările. / Iar dacă avem totuși așa simț, nu se face a te stropși la aela că e deja mort... /
   • Like 0
 • Merita din plin intepatura cu "cadou de Paste". Intradevar, parca a renascut! Bravo ei ca-si revine si-si arata valoarea. Sper sa fie "a la long". Hai Simona, sa castigi trofeul in seara asta!
  • Like 1
 • Simonia a revenit.A fost magnifica în seara aceasta... HAI SIMO!!!
  • Like 0
 • Domi a scăpat cu noroc de Sorana, care n-a mai putut face față după un meci cu Siegemund unei jucătoare care are cam același joc - foarte mobilă pe linia de fund, returnează repede și agresiv, căutând să încheie cât mai repede punctul. Simona are de luat o revanșă, micuța păpușă slovacă i-a frânt visul de a juca măcar o semifinală la Mebourne acum 2 ani. Ceea ce sper eu e să nu avem parte de un ”deja-vu”. Campioana noastră sper să pregătească bine meciul și să nu-și mai ia țeapa de acum doi ani! Domi începe foarte tare meciurile, iar dacă-i iese, e pe val! Acum doi ani, după 11-12 minute deja era 3-0 pentru Cibulkova în primul set, iar pe al doilea l-a câștigat la 0, când Simona abandonase complet lupta, răpusă psihic în primul rând de retururile agresive și explozive ale slovacei! Vreau s-o văd acum pe Simo că dictează jocul din primul schimb începând, că țipă ca o gladiatoare și strânge pumnul la fiecare punct! Domi e obosită, pe primul serviciul al ei e o pâine de mâncat, serviciul doi practic îl pierde de cum trimite mingea, Simona doar are de avut grijă să nu returneze prea slab și da, aveți dreptate, să pună mult spin ca mingea să fie cât mai ”îngropată”. E o șansă uriașă, e păcat ca ”Mangusta” să nu o fructifice!
  • Like 2
 • 6 nefortate a avut Simona. Oricum, minunat de putine :)
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult