Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Mangusta!

Simona Halep la Madrid

Aseară mi-am dat seama ce mult e de când n-am mai văzut-o pe Simona Halep la nivelul maxim de concentrare și de încredere în sine! Și de când n-am mai numit-o Mangusta!

Ce avea de făcut cu Stosur era clar: australianca posedă o singură lovitură cu care poate sparge frontul, dreapta izbită cu așezare, de care Patricia Țig s-a speriat și n-a știut să se ferească. Reverul Samanthei e considerabil mai slab. Și atunci, Simona a avut de urmat doar două reguli tactice: 1) Pistoneaz-o pe rever. 2) Pe dreapta îi dai când ai teren deschis și poți s-o forțezi să lovească în criză de timp.

Le-a aplicat cu o eficiență formidabilă. Ce-i drept, a avut în față o Samantha de nerecunoscut, jucând de parcă ar fi făcut un chiolhan azi-noapte. „Picioare grele”, reacții „în reluare”, lipsa oricărei tactici, demotivare totală. Ca și cum ar fi intrat pe teren dintr-o obligație pe care o voia mai repede încheiată. Nici măcar nu și-a chemat antrenorul la bancă, atunci când scorul a început s-o lase în urmă...

Deși raportul greșelilor neforțate este grăitor, Simona 6, Samantha 23, nu se poate spune că Simona a primit cele două seturi „cadou de Paște”. Indiferent de rătăcirea australiencei, finalista de mâine a Madridului a servit foarte bine (4 ași), s-a mișcat excelent, a fost agresivă, reușind 13 lovituri direct câștigătoare față de numai 6 ale lui Stosur.

Cu „pitica atomică” Dominika Cibulková cred că va fi un meci de nivelul finalei de la Roland Garros a Simonei cu Maria Sharapova, dar cu alt sfârșit...

P.S.

N-am nicio îndoială că primul lucru pe care i-l va spune Darren Cahill Mangustei pentru mâine este „Înalță-i mingea cu spin”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult