Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Mangusta!

Simona Halep la Madrid

Aseară mi-am dat seama ce mult e de când n-am mai văzut-o pe Simona Halep la nivelul maxim de concentrare și de încredere în sine! Și de când n-am mai numit-o Mangusta!

Ce avea de făcut cu Stosur era clar: australianca posedă o singură lovitură cu care poate sparge frontul, dreapta izbită cu așezare, de care Patricia Țig s-a speriat și n-a știut să se ferească. Reverul Samanthei e considerabil mai slab. Și atunci, Simona a avut de urmat doar două reguli tactice: 1) Pistoneaz-o pe rever. 2) Pe dreapta îi dai când ai teren deschis și poți s-o forțezi să lovească în criză de timp.

Le-a aplicat cu o eficiență formidabilă. Ce-i drept, a avut în față o Samantha de nerecunoscut, jucând de parcă ar fi făcut un chiolhan azi-noapte. „Picioare grele”, reacții „în reluare”, lipsa oricărei tactici, demotivare totală. Ca și cum ar fi intrat pe teren dintr-o obligație pe care o voia mai repede încheiată. Nici măcar nu și-a chemat antrenorul la bancă, atunci când scorul a început s-o lase în urmă...

Deși raportul greșelilor neforțate este grăitor, Simona 6, Samantha 23, nu se poate spune că Simona a primit cele două seturi „cadou de Paște”. Indiferent de rătăcirea australiencei, finalista de mâine a Madridului a servit foarte bine (4 ași), s-a mișcat excelent, a fost agresivă, reușind 13 lovituri direct câștigătoare față de numai 6 ale lui Stosur.

Cu „pitica atomică” Dominika Cibulková cred că va fi un meci de nivelul finalei de la Roland Garros a Simonei cu Maria Sharapova, dar cu alt sfârșit...

P.S.

N-am nicio îndoială că primul lucru pe care i-l va spune Darren Cahill Mangustei pentru mâine este „Înalță-i mingea cu spin”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

 expert contabil

Pentru fiecare 10.000 de lei distribuiți, impozitul crește de la 1.111 lei la 1.905 lei, iar firmele trebuie să verifice activul net și capitalul social înainte de a face orice distribuție. „Cota de 16% intră în vigoare de la 1 ianuarie, dar se aplică pentru dividendele distribuite după 1 ianuarie. Or, ce dividende pot eu să distribui în ianuarie? Pe cele din trimestru IV, cele care se formează chiar acum”, explică expertul contabil.

Citește mai mult

Profesori

Ca om care și-a luat întotdeauna profesia în serios, cu multă pasiune, uneori poate prea multă, cu nopți nedormite corectând teste și realizând câte un raport cu măsuri ameliorative pentru fiecare elev, cu ore întregi petrecute la cursuri de formare, bani cheltuiți pe webinarii și conferințe, cu sute de consultații cu părinții și grelele încercări de a-i face să înțeleagă unde trebuie lucrat, exersat, cu timpul meu liber spulberat pe a face zeci, sute de fișe de lucru personalizate, aplicate lacunelor specifice ale copilului. Cu toate acestea și multe altele, domnule ministru cu prea puțină viziune în preuniversitar, mă simt profund jignit de declarațiile dumneavoastră recente.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon bere - getty

Pentru cei neinteresați de cărți, Domnul John (sau George) era doar un cavaler al apocalipsei. La scurt timp după ce se așeza, frații Achim ieșeau pe terasă și treceau pe la fiecare dintre mese cu același text, rupt parcă din Pe aripile vântului: ”Hai, băieți, hai, e și mâine o zi. Hai, mai bem și mâine.” Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Bucătărie Dedesign

În fiecare casă există un loc care respiră viață. Pentru unii e livingul, pentru alții dormitorul, dar tot mai des- este bucătăria. Locul în care începe ziua, se adună familia, se spun povești și se împart momente. Iar atunci când designul întâlnește funcționalitatea, bucătăria devine mai mult decât un spațiu utilitar- devine o oază de liniște și stil

Citește mai mult