Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Măsură pentru protejarea pădurilor, introdusă în ordonanța militară nr. 7. „Am introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice”

Pădure defrișări

Ordonanța militară nr. 7 va conține și o măsură pentru protejarea pădurilor. „La solicitarea ministrului Mediului, am introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Personalul gărzilor forestiere va participa în dispozitivele de ordine publică și control a circulației împreună cu personalul MAI și MApN și va face controale silvice

Controalele specifice se fac în punctele existente, funcție de personalul disponibil în gărzile forestiere. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă nu corelați capacitatea de prelucrare plus export cu masa lemnoasă aprobată pentru exploatare nu se va schimba nimic, cererea produce totdeauna ofertă. Cum să te aștepți să se respecte legea atâta timp cât tu stat aprobi capacități de prelucrare și export care depășesc cu mult masa lemnoasă aprobată spre exploatare. În al doilea rând nu înțeleg de ce nu se impune prin lege ca cei care taie la ras o pădure să realizeze și reîmpădurirea.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult