Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Măsură pentru protejarea pădurilor, introdusă în ordonanța militară nr. 7. „Am introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice”

Pădure defrișări

Ordonanța militară nr. 7 va conține și o măsură pentru protejarea pădurilor. „La solicitarea ministrului Mediului, am introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Personalul gărzilor forestiere va participa în dispozitivele de ordine publică și control a circulației împreună cu personalul MAI și MApN și va face controale silvice

Controalele specifice se fac în punctele existente, funcție de personalul disponibil în gărzile forestiere. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă nu corelați capacitatea de prelucrare plus export cu masa lemnoasă aprobată pentru exploatare nu se va schimba nimic, cererea produce totdeauna ofertă. Cum să te aștepți să se respecte legea atâta timp cât tu stat aprobi capacități de prelucrare și export care depășesc cu mult masa lemnoasă aprobată spre exploatare. În al doilea rând nu înțeleg de ce nu se impune prin lege ca cei care taie la ras o pădure să realizeze și reîmpădurirea.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult