Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ordonanța militară nr. 7: Se instituie carantină totală în localitatea Țăndărei

Marcel Vela, 4 aprilie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi restricții care intră în vigoare odată cu o nou ordonanță militară, cea cu numărul 7. 

Restricțiile au fost introduse atât din cauza evoluției situației internaționale, cât și din cauza cetățenilor care nu respectă măsurile de carantină și izolare.

„Din cele 48 de cazuri nou confirmate în Ialomița, 31 sunt din Țăndărei. Din 8 decese în Ialomița, 7 sunt din Țăndărei”, a spus Vela. 

Acesta a anunțat că localitatea va intra în carantină totală. „Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice sau asigură ordinea publică”, a precizat ministrul.

Ordonanța 7 conține și interdicții noi referitoare la zboruruile internaționale. „Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile spre și din Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda Turcia și Iran pentru 14 zile, din 5 aprilie, ora 23:00”, a mai spus Vela.  Restricția nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență și transportul de mărfuri și nici aterizărilor tehnice.

Totodată, se prelungește suspendarea transportului rutier internațional de persoane efectuat către și dinspre Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda sau Turcia.

Marcel Vela le-a transmis românilor din diaspora să nu vină acasă de Paște și a avertizat că persoanele care vor veni în țară vor intra în carantină instituționalizată timp de 14 zile. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult