Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica
Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.
Mergea și Tecău, în finala turneului Năstase Țiriac Trophy
Tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău, principalii favoriți ai probei de dublu, joacă duminică în finala turneului de tenis Năstase Țiriac Trophy, contra perechii Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia).
Cei doi au învins sâmbătă cuplul olandez Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop cu 3-6, 6-2, 10-8, la Arenele BNR din Capitală. Finala de simplu va avea loc între spaniolul Fernando Verdasco (32 de ani, locul 86 ATP) și francezul Lucas Pouille (22 de ani, locul 72 ATP)
Turneul este dotat cu premii totale de 463.520 euro.
Alexandra Pandrea. Mergea și Tecău, principalii favoriți ai probei de dublu, vor juca în finală contra perechii Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia).
Alexandra Pandrea. Mergea (13 ATP la dublu) și Tecău (5 ATP la dublu) sunt la primul lor turneu împreună după o lungă perioadă, pentru Horia fiind prima finală din acest an, iar pentru Florin a doua.
Horia Tecău are în palmares 27 de titluri cucerite la dublu, dar și 16 finale pierdute.
Alexandra Pandrea. În palmaresul lui Mergea se află 5 titluri câștigate și alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney
Alexandra Pandrea. Mergea și Tecău s-au calificat în finală, după ce au învins cuplul olandez Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop cu 3-6, 6-2, 10-8, la Arenele BNR din Capitală.
Francezul Lucas Pouille s-a calificat,în finala turneului Năstase Țiriac Trophy, după ce l-a învins pe argentinianul Federico Delbonis, al treilea favorit, cu 7-6 (4), 6-3. El va juca finala duminică, împotriva spaniolului Fernando Verdasco.
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.