Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Tudose anunță că va merge cu „revoluția fiscală” până la capăt, în ciuda valului de proteste. Mutarea contribuțiilor, miercuri, prin ordonanță de urgență

Mihai Tudose-

Premierul Mihai Tudose a declarat că miercuri va avea loc o ședință de Guvern, iar transferul contribuțiilor de la angajat la angajator va fi făcut prin ordonanță de urgență.

Măsurile fiscale anunţate de Guvern au fost criticate atât de mediul de afaceri și de sindicate, cât și de către preşedintele Klaus Iohannis, care le-a caracterizat drept o mega-țopăială fiscală. 

Primarii vor primi compensări de la Guvern

Printre criticii măsurilor s-au numărat și primarii de municipii: „Acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget, pentru investiții, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile, de aceea am solicitat și mă bucur că am primit un răspuns pozitiv și din partea premierului. O îmbunătățire a acestui proiect sau, dacă va rămâne în varianta actuală, stabilirea unui sistem de compensări”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea. Primarii au susținut că scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% afectează bugetele locale. Dar marți, aceștia au stabilit cu premierul Mihai Tudose că vor primi compensări de la Guvern. 

„Am plecat de la o concluzie realistă, că datorită scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% ne afectează bugetele locale. Am convenit că o să avem măsuri în compensare: anul viitor, 2018, nu vor scădea veniturile din impozitul pe venit sub nivelul anului 2017 și că se va umbla inclusiv la cotă, de la 41,75% va trece la 43%”, a spus Robert Negoiță. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, la rândul său, după întâlnirea de astăzi, că edilii au cerut creșterea cotei din impozitul pe venit care rămâne la bugetele locale la 60%, de la 41,75%, dar că Guvernul a venit cu sume care să compenseze scăderea veniturilor, pornind de la 750 de lei pentru fiecare locuitor în cazul municipiilor și coborând la un total de 5.000 de lei în cazul comunelor, relatează Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabriel check icon
  Grindeanu,individul,10.000 € RETRIBUTIE salaries pe Luna, intr o Romania fara viitor....Tara nimanui,in rest tot ce comentam e inutil......
  • Like 0
 • Gabriel check icon
  Grindeanu,individul,10.000 € RETRIBUTIE salaries pe Luna, intr o Romania fara viitor....Tara nimanui,in rest tot ce comentam e inutil......
  • Like 0
 • Daca de ziua lui ne face cinste cu aceasta ordonanta,apoi noi sa-i facem cadou o foaie cu demisia lui scrisa,el doars-o semneze...
  • Like 1
 • Raul check icon
  Am citit in presa sau am ascultat la radio diverse opinii cu privire la transferul contributiilor cu totul catre angajat. Taberele sunt impartite. Presedintele ofera un calcul din care rezulta o crestere cu 3 lei a salariului mediu net. Te apuca rasul. O chestiune retin. Daca ordonanta va genera scaderi salariale pentru clasa de mijloc, poate ca un efect benefic va fi trezirea din amorteala in ziua votului. Deci eu sper sa scada salariile. :)
  • Like 1
 • Băăăă , dacă merg așa de bine ordonanțele astea de urgență n-ar putea să-mi transfere și mie așa de urgență fo 10.000 de euroi tot așa, pă ordonanță ! ;) :-p
  • Like 3
  • @ Razvan Valentin Vasioiu
   check icon
   Doar sa ai grija sa nu fie datorie...Ha,ha,ha!
   Cineva trebuie sa plateasca suta de mii de coco pentru statul in picioare timp de zece secunde in fata trumpistului...
   Sa traim bine !
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult