Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Firea atacă „revoluția fiscală” a propriului partid: „Ar fi o lovitură”

Dragnea și Firea

Primarul Capitalei a declarat luni că „revoluția fiscală” anunțată de Guverrn „nu va aduce lucruri bune, ci din contră.” 

„Am transmis și în cadrul ședinței AMR faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului București, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget, pentru investiții, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile, de aceea am solicitat și mă bucur că am primit un răspuns pozitiv și din partea premierului. O îmbunătățire a acestui proiect sau, dacă va rămâne în varianta actuală, stabilirea unui sistem de compensări”, a spus Gabriela Firea, citată de Digi24.

Guvernul a amânat luni, pentru a doua oară, aprobarea ordonanței de urgență care cuprinde măsurile din „revoluția fiscală”, după ce vineri ședința membrilor Executivului nu a mai avut loc pe motiv că proiectul nu avea avizul necesar din partea Consiliului Legislativ.

Premierul Mihai Tudose a afirmat că este posibil ca actul normativ să nu fie discutat în ședința de miercuri.

Măsurile fiscale anunţate de Guvern au fost criticate puternic de oamenii de afaceri și sindicate, dar și de către preşedintele Klaus Iohannis, care le-a caracterizat drept o mega-țopăială fiscală. Președintele Klaus Iohannis a solicitat săptămâna trecută coaliției de la guvernare să renunțe la măsurile anunțate, ca să „nu bage România într-o aventură fiscală cu final trist”. „„Guvernul a anunțat un pachet de măsuri fiscale. Se pare că zilele acestea va intra în discuție și din acest motiv fac declarația de astăzi. Acest pachet, după părerea mea, nu este revoluție fiscală, ci cred că se va transforma într-o bulversare fiscală. Mutarea contribuțiilor și scăderea impozitului pe venit: la prima vedere arată bine, dar analiza arată că mai degrabă complică problemele”, a spus șeful statului.

Într-un interviu pentru Republica.ro, Dragoș Roșca, președintele Romanian Business Leaders a criticat măsurile anunțate de Guvern, începând cu trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului.„Ei ne spun că nu o să plătim nici mai mult nici mai puțin. Hai să spunem că îi credem pe cuvânt, deși ne este foarte greu să îi mai credem. Însă pe de altă parte știm cu toții că o astfel de măsură înseamnă că va trebui să semnăm 5 milioane de acte adiționale în decurs de două luni pentru forța de muncă, în care se va schimba salariul. 5 milioane de acte adiționale în două luni înseamnă că toate firmele din România se vor ocupa numai cu treaba asta timp de două luni. Mie mi se pare un pic exagerat. Chiar e nevoie de o astfel de măsură, chiar e nevoie să stăm să ne pierdem timpul cu chestiuni de genul acesta, când avem de lucru, când trebuie să ne facem investițiile, când trebuie să ne creștem competitivitatea, când trebuie să fim companii din ce în ce mai solide care să poată plăti salarii din ce în ce mai bune angajaților? Noi stăm să facem 5 milioane de contracte de muncă, dintr-o dată, pentru că cineva s-a gândit că așa ar trebui?”, a atras atenția Dragoș Roșca. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Madame Firea tocmai i-a dat de înțeles lui Dragnea că are un contracandidat la șefia PSD.
    • Like 0
  • Dragnea,daca ai sange in instalatie da de pamant cu Firea pt.ca a intraznit sa miste in front si sa-ti critice " luminatele masuri fiscale"!! Maine poate face la fel si cu justitia si atunci se dezbina psd-ul si tu o sa vezi cum e sa cazi de la 10000 m fara parasuta!! Sper sa nu ma trezesc din vis prea repede...
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult