Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, după ce i-a spus unei ziariste „Vreți să vă dau eu acum numele și PRONUMELE?”: „Sunt om, nu sunt mașină!”

Un autocar albastru al MAI care circula cu viteză a depășit un tramvai 41 aflat în stație și a evitat la limită ciocnirea cu un alt tramvai care venea din față. Imaginile au ajuns pe internet și, în timp ce era întrebată despre acest incident, ministrul de Interne, Carmen Dan, a dat un răspuns iritat. Și greșit din punct de vedere gramatical. 

„Ați descoperit cine se afla la volan?”, a întrebat-o o jurnalistă. „Vreți să vă dau eu acum nume și PRONUME, cod numeric personal și toate cele?”, a venit replica lui Carmen Dan.

UPDATE: Carmen Dan a reacționat ulterior printr-o postare pe Facebook, în care a spus că este om, nu mașină. „Nu-mi cer scuze pentru că am pronunțat greșit un sunet! Sunt om, nu sunt mașină! Îmi cer scuze însă pentru iritare, pentru oboseală, pentru momentul în care m-a părăsit calmul pentru că în loc să vorbim despre oameni responsabili, care tocmai arătaseră ce pot face pentru colegii lor din stradă, sau pentru partenerii lor loiali și iubitori - câinii polițiști, a trebuit să vorbim despre un angajat iresponsabil! Îmi cer scuze pronumelui personal “EI” - înțelegând prin “ei” pe toți acei oameni dedicați din ministerul de interne care au muncit ieri, așa cum o fac zi și noapte, pentru siguranța noastră! Toate faptele lor bune, și sunt foarte multe fapte bune(!!!), nu au contat, fiind aruncate în derizoriu de fapta unui șofer iresponsabil! Lor le cer scuze! Pentru mine, PRONUMELE “ei” are o altă conotație! Mult mai profundă!”, a scris ministrul de Interne.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Șoferul autobuzului Jandarmeriei filmat în timp ce circula pe linia de tramvai 41 din București a fost identificat și s-au dispus măsuri de urgență pentru a se stabili vinovăția acestuia, a anunțat, joi, Jandarmeria Română.

„Autocarul aparține unei unități din cadrul Jandarmeriei, iar în acest moment s-au dispus măsuri de urgență pentru a stabili vinovăția șoferului implicat. Șoferul autobuzului a fost identificat, plutonier major E.M., încadrat în anul 2007. Acest comportament în trafic nu este tolerat și nu este specific conducătorilor din cadrul instituției noastre. Ne cerem scuze pentru această situație”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  "Pronumele"...de intarire ?
  • Like 0
 • Anon check icon
  Ea si cu "genunche". Prosti da' hotarati. Va cade firma daca ziceti "Asa e, scuze.", ma?
  • Like 2
 • silfax check icon
  Si daca in propozitia "Carmen Dan a ajuns ministru pentru ca e pila lui Dragnea" gresesc si eu un sunet, ce fac? Trebuie sa-mi cer scuze sau se aplica aceeasi regula?
  • Like 2
 • Aveti grija cu cine va puneti,pt.ca doamna are un IQ de invidiat.Poate nu stiti,dar inainte de a ocupa acest post,a dat examen unde a fost pusa sa scrie numele si adresa tuturor participantilor la rascoala din 1907! Si i-a stiut pe toti!!
  • Like 3
  • @ Mihai Ducu
   Dan Dan Dan Dan check icon
   :))) cine a verificat-o ?
   • Like 0
 • Altă blondă,marca psd.Are dreptate,de de să-și ceară scuze pentru prostia ei?Cu ea s-a născut și știut este faptul,"că ce e din născare,leac nu mai are".
  • Like 1
 • Nu stiu daca sunt atat de deranjat de greseala in exprimare (sa o consideram doar o balba), cat de aroganta cu care-i raspunde reporterului. Si asta nu la cine stie ce intrebare provocatoare, ci la una destul de "la obiect". Adica nu este suficient ca nu face casa buna cu competenta, nu este de ajuns ca unul dintre subalterni (chiar daca nu direct) a gresit grav, hai sa isi arate si marlania.
  Oriunde se poate gresi, oricine poate gresi, insa important este sa fie recunoscuta greseala, sa se indrepte ce se poate indrepta si sa se ia masuri pentru a preveni repetarea acelei greseli. Dar, mnooo, asta se intampla in statul ala paralel de care vorbesc unii. La noi, trebuie data o smetie peste gura celui ce indrazneste sa intrebe ceva! Auzi tupeu - sa iei la intrebari un ministru! Pfoaaiii...
  • Like 3
 • tare as vrea sa știu....:toa..rasa" a vrut sa fie ministru sau a obligat-o "dragnea von telemorman"!...În ambele cazuri este vorba de prostie, dar în primul are "shtaif"
  • Like 2
 • cox check icon
  Priviți și minunati-va ! Aceștia sunt miniștri cu care defilează adunatura de incompetenți marca psd. Ăștia ne conduc și ne ghidează viețile. Niște nulități absolute ! Avem pretenții de profesionalism, vrem oameni competenți, onești si cu bun simț ?
  De unde atâta... Colcăie ministerele de agramați și semianalfabeți cu pretenții de oameni școliți. Ei nu știu sa pună cap la cap patru cuvinte și obosesc intelectual dacă scriu o fraza simpla, dar elaborează legi și dau ordonanțe de urgență.
  • Like 3
  • @ cox
   Școliți și înaintați la învățătură"până la genunchiul broaștei",cum spunea Marele Creangă
   • Like 1
 • Am și eu un băiat harnic care lucrează pe rampă la încărcare/descărcare marfă cu doar opt clase și care îmi povestea recent, foarte extaziat, că a reușit să-și monteze "termoplane" înainte de venirea iernii. Să fie diferența culturală dintre cei doi atît de mică? Dacă la manipulantul meu greșeala e de înțeles, în cazul ministrului (și nu e singurul ministru care vorbește catastrofal) e cel puțin jenantă situația.
  • Like 4
  • @ Robert Steiner
   Păi e bun de director la Tarom băiatul ăsta! :D
   • Like 2
  • @ Robert Steiner
   Dan Dan Dan Dan check icon
   Pai daca baiatul harnic de la rampa a fost la vot si tu nu...El a ales ce a crezut ca e bine. Logic, nu ?
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult